Odnośnie tego jaki pierwszykruhy pisze:Maćku, po co te nerwy. Ja nie wątpie w twoje umiejętności, wręcz przeciwnie.
Powiedz tylko szczerze, czy ZX6R był pierwszym pojazdem na 2 kołach napedzanym na silnik spalinowy, którym jezdziłeś jako kierowca(nie licząc moto na prawie jazdy)? Bo tak rozumiem to co napisałeś wcześniej. Jeżeli tak jest to gratuluje ci niezwykłego talentu, odwagi i trzeźwego umysłu.
Jednak warto zwrócić uwage, i nie chodzi mi tu o nowego_83 bo o niego sie raczej nie ma co bać, ale o tych wszystkich młodych ludzi, którzy są w trakcie robienia prawka na A, maja kase od lekkomyślnych czasem rodziców, i zastanawiają się co kupić, i pewnie też myślą że nie są j.b.n ci i sobie poradzą. I myślą że przecież spokojnie mogą kupować, skoro 32 letni, wyglądający na odpowiedzialnego, świadomego co mówi gość pisze, że można zaczynać od 600tki.
Potem czytasz coś takiego w gazecie, że 18 latek dopiero co po zdaniu prawka, na 100 konnym motocyklu, myśląc że da sobie rade, zabił siebie, dziewczyne która z nim jechała i 2 przypadkowych, bogu ducha winnych przechodniów.
A wystarczy, że pasażer złoży się w złą stronę na zakręcie, i nawet bardzo dobrze prowadząca się VFRa przestanie być kontrolowalna.
Dlatego właśnie sie czepiam. Jeżdżę na motocyklu i autem mniej niz ty, bo 6,5 roku motocyklem, i ponad 5 samochodem, bo odtąd mam prawko.
Z własnego doświadczenia wiem, że już robiąc prawo jazdy dobrze jest mieć jakieś pojęcie o jeździe. Nie wyobrażam sobie, żebym zaraz po otrzymaniu prawka wsiadł na 100 konne moto, którego tak naprawdę nikt nie j.b.n.ty by mi pewnie nie udostępnił.
Takie jest moje zdanie na ten temat, każdy może mieć inne.
Pozdrawiam
ZX6R i wcześniej nie było żadnego, motocykl ważący 203 kg / 105 KM i było si. Wszystko zależy od człowieka, są wyjątki i być może kolega który zastanawia się nad zakupem może do nich należy ?.
Może tego sobie nie wyobrażasz ale ja to zrobiłem gdyż po otrzymaniu kwalifikacji na A następnego dnia ściągałem ZX6R na którym zrobiłem ponad 450 km i nigdy w życiu czymś takim nie jechałem.
Nie mniej moim marzeniem był zakup właśnie VFR FI które z czasem się spełniło i powiem jedno jakbym wtedy miał wybierać pomiędzy FI a ZX6R to wybrał bym VFR z powodów jakie wypisałem wcześniej a poza tym to bezawaryjny motocykl o czym się przekonałem podczas jego użytkowania.
Mamy tu sugerować motocykl a nie zajmować się jakimiś fanabeliami , z mojego punku widzenia to moje prywatne zdanie VFR ale tylko FI