Dokładnie, eleganckie jest, ja jeszcze na MZ-tke to kupiłem. Może wznowią z nowym sezonem to bym kupił nowy komplecik.Tomek Grudziądz pisze:Mam cały komplet ok.5 lat.Nie zmieniły swoich właściwości do dziś.mictom pisze:Tez mam te gacie z Lidla, polowałem na górę, ale już takich ofert nie wystawiają. Dół mam 6 sezon, i w porównaniu do 4f'a, który nie przylega i po sezonie użytkowania wygląda jak po wojnie, to termo z Lidla jest godne polecenia.
Fajny zakup,szkoda tylko że już nie ma takich akcji.
Odzież termoaktywna skład
- mictom
- klepacz
- Imię: Tomek
- województwo: podkarpackie
Re: Odzież termoaktywna skład
- markus71
- Imię: Krzysztof
- województwo: warmińsko-mazurskie
koledzy a czy ktos ma moze bielizne z decathlonu i cos moze powiedzieć ?
- Tomek Grudziądz
- klepacz
- województwo: kujawsko-pomorskie
Panie i panowie .
Co teraz jest na czasie,w temacie odzieży termoaktywnej?
Kiedyś na fb wyskoczyła mi reklama takiej odzieży, czytałem opinie , ogólnie wszyscy chwalili. Ale potem przepadła i nie ma.
Podrzućcie coś sprawdzonego.
Na chłodne dni.
Mój ostatni zakup był w Lidlu , ładnych parę lat temu.
Z góry dziękuję.
Co teraz jest na czasie,w temacie odzieży termoaktywnej?
Kiedyś na fb wyskoczyła mi reklama takiej odzieży, czytałem opinie , ogólnie wszyscy chwalili. Ale potem przepadła i nie ma.
Podrzućcie coś sprawdzonego.
Na chłodne dni.
Mój ostatni zakup był w Lidlu , ładnych parę lat temu.
Z góry dziękuję.
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"
-
- teksciarz
- Imię: decent
Tomek jeśli budżet większy to proponuję coś z dodatkiem wełny merino. Jeśli chcesz wydać mniej to np. brubeck protect albo henderson nordic. Co marki to już musisz sam wybrać bo rozrzut cenowy duży, nawet bardzo duży i każdy ma trochę inne wymagania względem takiej odzieży. Wspomnianego brubeck-a i henderson-a używam sam i mogę polecić. Mi pasują. I jeszcze taka wskazówka, może Ci się przyda. Henderson nordic ma przyjemniejszy w dotyku materiał według mnie, ale to oczywiście moja, wyjątkowo subiektywna opinia.
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy, ludziom ...
- Tomek Grudziądz
- klepacz
- województwo: kujawsko-pomorskie
Dziękuję za konkretną odpowiedź. LWGdecent pisze: ↑wt 30 wrz 2025, 19:04Tomek jeśli budżet większy to proponuję coś z dodatkiem wełny merino. Jeśli chcesz wydać mniej to np. brubeck protect albo henderson nordic. Co marki to już musisz sam wybrać bo rozrzut cenowy duży, nawet bardzo duży i każdy ma trochę inne wymagania względem takiej odzieży. Wspomnianego brubeck-a i henderson-a używam sam i mogę polecić. Mi pasują. I jeszcze taka wskazówka, może Ci się przyda. Henderson nordic ma przyjemniejszy w dotyku materiał według mnie, ale to oczywiście moja, wyjątkowo subiektywna opinia.
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"
- nierob
- klepacz
- Imię: nierob
- województwo: dolnośląskie
z 25 letniego doświadczenia jazdy na moto, w tym około 20 lat na maxiskuterach (i tylko na nich bo 4 kółek nie mam): termoaktywną odzież kupuję kierując się przede wszystkim ceną, skład to najczęściej tylko poliester. po próbach z droższymi (plus te jakieś dodatki wełna itp) np brubeck - od razu odesłałem. nie dla mnie. w chłodne dni jak teraz po prostu ma być w nich ciepło w miarę i mają być "miłe" dla ciała. to może opinia trochę pod prąd, ale w pełni się z nią zgadzam...
trzask prask i po wszystkim.
- diimon
- klepacz
- Imię: Adrian
- województwo: śląskie
Ja mam osobiście wrzucam podpinkę do kurtki i to mi wystarcza 

-
- teksciarz
- Imię: decent
Czy to się nam podoba czy nie to jednak cena ma wpływ na to co za nią dostajemy choć faktem jest, że warto się temu przyglądać i to dokładnie. Składy materiałowe "termiki" to nie tylko poliester. To też jak zgaduję jakość tego poliestru, sposób obróbki, tkania i pewnie kilka innych technicznych kwestii z tym związanych. Alle jak dość często piszę każdemu według potrzeb i gusta jego. Ja na taniutką termikę i tę z lidla nawet bym nie spojrzał. Dlaczego ? Ano dlatego, że swego czasu dostałem od kogoś nową koszulkę z lidla tzw. teszirta bo była na tego kogoś za mało. I pomimo napisu 100 % bawełna to pociłem się w nim jakieś dwa razy bardziej aniżeli w koszulce budżetowej marki house. Taki byłem tym faktem zdziwiony, że celowo zakładałem na zmianę przez spory czas te koszulki. I wynik non stop ten sam także śmiem wręcz twierdzić, że nie tylko skład materiału ma znaczenie, ale przede wszystkim jego jakość.nierob pisze: ↑śr 01 paź 2025, 13:41z 25 letniego doświadczenia jazdy na moto, w tym około 20 lat na maxiskuterach (i tylko na nich bo 4 kółek nie mam): termoaktywną odzież kupuję kierując się przede wszystkim ceną, skład to najczęściej tylko poliester. po próbach z droższymi (plus te jakieś dodatki wełna itp) np brubeck - od razu odesłałem. nie dla mnie. w chłodne dni jak teraz po prostu ma być w nich ciepło w miarę i mają być "miłe" dla ciała. to może opinia trochę pod prąd, ale w pełni się z nią zgadzam...
Ostatnio zmieniony śr 01 paź 2025, 15:31 przez decent, łącznie zmieniany 1 raz.
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy, ludziom ...
- nierob
- klepacz
- Imię: nierob
- województwo: dolnośląskie
zgoda. ważny jest jakiś tam komfort. i czasem właśnie wysoka cena nie idzie z tym w parze. i odwrotnie oczywiście.
trzask prask i po wszystkim.