Odzież termoaktywna skład

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
mictom
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
województwo: podkarpackie

Re: Odzież termoaktywna skład

Post autor: mictom » sob 29 paź 2016, 23:30

Tomek Grudziądz pisze:
mictom pisze:Tez mam te gacie z Lidla, polowałem na górę, ale już takich ofert nie wystawiają. Dół mam 6 sezon, i w porównaniu do 4f'a, który nie przylega i po sezonie użytkowania wygląda jak po wojnie, to termo z Lidla jest godne polecenia.
Mam cały komplet ok.5 lat.Nie zmieniły swoich właściwości do dziś.
Fajny zakup,szkoda tylko że już nie ma takich akcji.
Dokładnie, eleganckie jest, ja jeszcze na MZ-tke to kupiłem. Może wznowią z nowym sezonem to bym kupił nowy komplecik.

Awatar użytkownika
markus71
Imię: Krzysztof
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: markus71 » sob 15 kwie 2017, 18:32

koledzy a czy ktos ma moze bielizne z decathlonu i cos moze powiedzieć ?

Awatar użytkownika
Tomek Grudziądz
klepacz
klepacz
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: Tomek Grudziądz » wt 30 wrz 2025, 18:09

Panie i panowie .
Co teraz jest na czasie,w temacie odzieży termoaktywnej?
Kiedyś na fb wyskoczyła mi reklama takiej odzieży, czytałem opinie , ogólnie wszyscy chwalili. Ale potem przepadła i nie ma.
Podrzućcie coś sprawdzonego.
Na chłodne dni.
Mój ostatni zakup był w Lidlu , ładnych parę lat temu.
Z góry dziękuję.
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"

decent
teksciarz
teksciarz
Imię: decent

Post autor: decent » wt 30 wrz 2025, 19:04

Tomek jeśli budżet większy to proponuję coś z dodatkiem wełny merino. Jeśli chcesz wydać mniej to np. brubeck protect albo henderson nordic. Co marki to już musisz sam wybrać bo rozrzut cenowy duży, nawet bardzo duży i każdy ma trochę inne wymagania względem takiej odzieży. Wspomnianego brubeck-a i henderson-a używam sam i mogę polecić. Mi pasują. I jeszcze taka wskazówka, może Ci się przyda. Henderson nordic ma przyjemniejszy w dotyku materiał według mnie, ale to oczywiście moja, wyjątkowo subiektywna opinia.
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy, ludziom ...

Awatar użytkownika
Tomek Grudziądz
klepacz
klepacz
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: Tomek Grudziądz » wt 30 wrz 2025, 20:36

decent pisze:
wt 30 wrz 2025, 19:04
Tomek jeśli budżet większy to proponuję coś z dodatkiem wełny merino. Jeśli chcesz wydać mniej to np. brubeck protect albo henderson nordic. Co marki to już musisz sam wybrać bo rozrzut cenowy duży, nawet bardzo duży i każdy ma trochę inne wymagania względem takiej odzieży. Wspomnianego brubeck-a i henderson-a używam sam i mogę polecić. Mi pasują. I jeszcze taka wskazówka, może Ci się przyda. Henderson nordic ma przyjemniejszy w dotyku materiał według mnie, ale to oczywiście moja, wyjątkowo subiektywna opinia.
Dziękuję za konkretną odpowiedź. LWG
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"

Awatar użytkownika
nierob
klepacz
klepacz
Imię: nierob
województwo: dolnośląskie

Post autor: nierob » śr 01 paź 2025, 13:41

z 25 letniego doświadczenia jazdy na moto, w tym około 20 lat na maxiskuterach (i tylko na nich bo 4 kółek nie mam): termoaktywną odzież kupuję kierując się przede wszystkim ceną, skład to najczęściej tylko poliester. po próbach z droższymi (plus te jakieś dodatki wełna itp) np brubeck - od razu odesłałem. nie dla mnie. w chłodne dni jak teraz po prostu ma być w nich ciepło w miarę i mają być "miłe" dla ciała. to może opinia trochę pod prąd, ale w pełni się z nią zgadzam...
trzask prask i po wszystkim.

Awatar użytkownika
diimon
klepacz
klepacz
Imię: Adrian
województwo: śląskie

Post autor: diimon » śr 01 paź 2025, 15:00

Ja mam osobiście wrzucam podpinkę do kurtki i to mi wystarcza :P

decent
teksciarz
teksciarz
Imię: decent

Post autor: decent » śr 01 paź 2025, 15:28

nierob pisze:
śr 01 paź 2025, 13:41
z 25 letniego doświadczenia jazdy na moto, w tym około 20 lat na maxiskuterach (i tylko na nich bo 4 kółek nie mam): termoaktywną odzież kupuję kierując się przede wszystkim ceną, skład to najczęściej tylko poliester. po próbach z droższymi (plus te jakieś dodatki wełna itp) np brubeck - od razu odesłałem. nie dla mnie. w chłodne dni jak teraz po prostu ma być w nich ciepło w miarę i mają być "miłe" dla ciała. to może opinia trochę pod prąd, ale w pełni się z nią zgadzam...
Czy to się nam podoba czy nie to jednak cena ma wpływ na to co za nią dostajemy choć faktem jest, że warto się temu przyglądać i to dokładnie. Składy materiałowe "termiki" to nie tylko poliester. To też jak zgaduję jakość tego poliestru, sposób obróbki, tkania i pewnie kilka innych technicznych kwestii z tym związanych. Alle jak dość często piszę każdemu według potrzeb i gusta jego. Ja na taniutką termikę i tę z lidla nawet bym nie spojrzał. Dlaczego ? Ano dlatego, że swego czasu dostałem od kogoś nową koszulkę z lidla tzw. teszirta bo była na tego kogoś za mało. I pomimo napisu 100 % bawełna to pociłem się w nim jakieś dwa razy bardziej aniżeli w koszulce budżetowej marki house. Taki byłem tym faktem zdziwiony, że celowo zakładałem na zmianę przez spory czas te koszulki. I wynik non stop ten sam także śmiem wręcz twierdzić, że nie tylko skład materiału ma znaczenie, ale przede wszystkim jego jakość.
Ostatnio zmieniony śr 01 paź 2025, 15:31 przez decent, łącznie zmieniany 1 raz.
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy, ludziom ...

Awatar użytkownika
nierob
klepacz
klepacz
Imię: nierob
województwo: dolnośląskie

Post autor: nierob » śr 01 paź 2025, 15:56

zgoda. ważny jest jakiś tam komfort. i czasem właśnie wysoka cena nie idzie z tym w parze. i odwrotnie oczywiście.
trzask prask i po wszystkim.

ODPOWIEDZ