Dolot tłumnika

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
diimon
klepacz
klepacz
Imię: Adrian
województwo: śląskie

Re: Dolot tłumnika

Post autor: diimon » wt 15 paź 2024, 19:45

To zapoluj na ori tlumik z pogiętą puszką żeby dolot był cacy i cena niska, uciąć, nałożyć odpowiednią redukcję i po problemie

Awatar użytkownika
MarcinMMz
pisarz
pisarz
Imię: MARCIN
województwo: mazowieckie

Post autor: MarcinMMz » śr 16 paź 2024, 09:16

Moim zdaniem zamiast kupować złom lepiej ogiąć nową rurkę z nierdzewki; wprawny spec ze spawarką TIG będzie wiedział co robić. Robota naprawdę prosta tylko wymaga narzędzi i cierpliwości.
Koszt 0,5m rurki polerowanej w rozmiarze 2 cale około 40-50zł z porządnego materiału. Kwestia końcówki aby wsunąć to na kolektor wydechowy + ewentualnie uszczelka grafitowa jak chcesz to zrobić naprawdę porządnie i szczelnie.

Tom Keb
Imię: Tomek
województwo: wielkopolskie

Post autor: Tom Keb » śr 16 paź 2024, 09:38

I tak to kolego ogarne tylko musze zmierzyć dobre jaki kąt.i tez ta grafitową uszczelke dac to najpewniejsze. Bo końcówkę to wiem ze idzie w miarę bez problemu kupic i poprpstu wspawac.A orginalna to już wogole jest grubsza i cieńsza ni to storzek. Już nie wspomnę ze wchodzi nie w środek wydechu tylko pod jakimś dziwnym kątem. Ale bardzo dzieki wam za pomoc

Tom Keb

Post autor: Tom Keb » śr 16 paź 2024, 09:43

Tylko zaskoczyła mnie niska dostępność na tyl dwóch rodzajów dolotu bo końcówkę to każdy może sobie dospawac jaka chce. Jedynie to na i Beylu znalazłem za 200 parę złotych

Awatar użytkownika
MarcinMMz
pisarz
pisarz
Imię: MARCIN
województwo: mazowieckie

Post autor: MarcinMMz » czw 17 paź 2024, 11:06

Tom Keb

Post autor: Tom Keb » pt 18 paź 2024, 09:04

Widziałem to kolego nie ma tam żadnej wzmianki o rc 46 800 fi tylko tym nowszym vfr. I co najważniejsze nie ma żadnego wymiaru. Już nie wspomnę ze to ali czy temu już takie tanie się nie robi. Postanowiłem kupic kolanko z kwasowki 1.5 mm 45 stopni i kabinowac bo inaczej się nie da. A przy okazji moze zrobię sobie odrazu drugi prowadzący gora.Ale to już będzie więcej kabinowania bo to już dwa kolanka i kąty.

ODPOWIEDZ