Wyświetlacz zmiany biegów vtec

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Gekkou
zadomowiony
zadomowiony
Posty: 51
Rejestracja: czw 22 mar 2018, 09:12
Model VFR: 800 vtec
Imię: Paweł
województwo: małopolskie
Płeć: Mężczyzna

Wyświetlacz zmiany biegów vtec

Post autor: Gekkou » ndz 01 lis 2020, 13:07

Witam,
Posiada ktoś wyświetlacz zmiany biegów? Potrzebuje porady jak podpiąć takie ustrojstwo. Nabyłem wyświetlacz na aliexpres, z instrukcji montażu nic nie wynika, z wyświetlacza wychodzi jedna kostka (3 kable) na 3 piny. Nie wiem gdzie mam się wpiąć tą właśnie kostką. Dodam jeszcze że z opisu aukcji pasuje on do VFR 800 V-tec, mój motocykl pochodzi z 2004r.

Z góry dziękuje za pomoc :wink:

msikora2
Posty: 12
Rejestracja: wt 12 mar 2019, 09:14
Model VFR: VFR 800 VTEC 2005
Imię: Michal
województwo: pomorskie
Płeć: Mężczyzna

Re: Wyświetlacz zmiany biegów vtec

Post autor: msikora2 » wt 10 lis 2020, 08:29

Pooglądaj na YT, może to Ci pomoże:
https://www.youtube.com/results?search_ ... +indicator

Daj znać jak się to sprawuje i pokaż link do tego co kupiłeś - też mi chodzi po głowie podobny temat.

Awatar użytkownika
Gekkou
zadomowiony
zadomowiony
Posty: 51
Rejestracja: czw 22 mar 2018, 09:12
Model VFR: 800 vtec
Imię: Paweł
województwo: małopolskie
Płeć: Mężczyzna

Re: Wyświetlacz zmiany biegów vtec

Post autor: Gekkou » wt 10 lis 2020, 17:22

Zamówiłem zły model, bo do vtec'a od 2006r w którym jest kostka diagnostyczna. Wtyczkę wpina się w tą kostkę i programuje, cała filozofia... :cry Problem w tym że ja mam 2004r i takiej kostki nie mam, także czeka mnie sprzedaż tego wyswietlacza chyba że jakoś wyczaruje jak to podpiąć w co wątpię... Tak to jest jak się nie sprawdza dokładnie co kupuje, ehh :confused

lukas_k
Posty: 1
Rejestracja: pn 06 kwie 2020, 10:03
Model VFR: Vtec
Imię: Łukasz
województwo: śląskie
Płeć: Mężczyzna

Re: Wyświetlacz zmiany biegów vtec

Post autor: lukas_k » śr 16 gru 2020, 23:33

Masz kostkę, po prawej stronie, wewnętrznej - od strony lag, przy kompie silnika.
Nie ważne czy jest 2 czy 4 pinowa, na pewno powinny być przewody brązowy i zielony (zielony to masa).
Do brązowego podłącz trzeci przewód od wyświetlacza 1 i 2 to chyba +12V i masa (w instrukcji powinno być oznaczenie).
Według mnie powinno zadziałać, jeśli wygląda tak:

https://www.aliexpress.com/item/4001138 ... hweb201603_

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości