Nawigacja
- jagna
- klepacz
- Imię: Agnieszka
- województwo: śląskie
Re: Nawigacja
Wygląda jak garmin, mam coś takiego w zumo390 ale na 100% mogę w piątek potwierdzić.
Optymizm jest błogosławieństwem niedoinformowanych.
-
- Imię: Adam
- województwo: lubelskie
I jak wygląda sprawa??
Jest to zumo 390 czy coś innego?
Jest to zumo 390 czy coś innego?
- jagna
- klepacz
Sorry, pojechałam sobie na urlop i zapomniałam w ferworze walki a po zmianie serwera maile z forum lądują w spamie.
To jest garmin na pewno, nie mogę wstawić zdjęcia z telefonu. Jakby było potrzebne to mogę podesłać wieczorem
To jest garmin na pewno, nie mogę wstawić zdjęcia z telefonu. Jakby było potrzebne to mogę podesłać wieczorem
-
ok dziękuję więc będę się za takową rozglądał za kupnem 

- jagna
- klepacz
Kupujesz navi za 1600pln bo masz kabelek? 
Poniżej przesyłam ci zdjęcie mojego, to lekko wystające w górnej części to taka przykrywka tych wystających styków.

Poniżej przesyłam ci zdjęcie mojego, to lekko wystające w górnej części to taka przykrywka tych wystających styków.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
tak to to samo
Taki mam zamiar żeby kupić bo już mam kabelek
nie chcesz sprzedać swojej??
Taki mam zamiar żeby kupić bo już mam kabelek

- jagna
- klepacz
Przyznam, że trochę mnie rozczarowała parę razy ostatnio, więc rozważę 

-
to czekam na decyzję
a czemu rozczarowała jeśli mogę zapytać?
a czemu rozczarowała jeśli mogę zapytać?
-
- pisarz
- województwo: mazowieckie
Ja ostatnio zakupiłem Navitela motocyklowego i powiem, że rozwiązania jakie ma są super i kosztuje 600 zł. Coś takiego http://navitel.ru/pl/devices/navitel-g550-moto
Adam
- jagna
- klepacz
Kupiłam ją przede wszystkim z powodu tego, że można planować trasy w komputerze, niestety okazało się to być zbyt dużym wyzwaniem dla mnie i mojego komputera, ten ich programik albo ma jakieś gigantyczne wymagania sprzętowe albo jest jakiś niedorobiony - trasę na 3 pkt w pl udało mi się zaplanować jak próbowałam dłuższą to się zawieszał przy wyszukiwaniu miejsc i rzuciłam to w końcu w pierony, bo ręczne wpisywanie punktów pośrednich jest znacznie łatwiejsze.
W zeszłym roku okazało się, że nie ma map wysp owczych a miała być cała europa, w tym byłam na Bałkanach i szukanie niektórych miejsc stanowiło nie lada wyzwanie (nie tylko z powodu optymizmu życiowego lokalsów) - niektóre nazwy są pisane alfabetem łacińskim, inne cyrylicą, niektórych ulic, nawet dość sporych, w ogóle nie znajdował. Oznaczenia dróg nie pokrywają się z mapami googla co też nie pomaga w znalezieniu czegoś co nie ma adresu.
Innych map na to nie wgrasz, bo mają swój system operacyjny, dodatek z punktami POI instalowałam dwa miesiące, bo po zakupie okazało się, że nie da się tego zainstalować na moją navi i wsparcie techniczne tyle czasu potrzebowało na aktualizację oprogramowania.
Co do sprzedaży to raczej nie sprzedam, chyba, że znajdę coś, do czego można zrzucać trasy z mapsów googla
Bo tak poza powyższym to jest całkiem solidny sprzęt jak na razie i dobrze znosi upadki a te wady mają chyba wszystkie nawigacje.
W zeszłym roku okazało się, że nie ma map wysp owczych a miała być cała europa, w tym byłam na Bałkanach i szukanie niektórych miejsc stanowiło nie lada wyzwanie (nie tylko z powodu optymizmu życiowego lokalsów) - niektóre nazwy są pisane alfabetem łacińskim, inne cyrylicą, niektórych ulic, nawet dość sporych, w ogóle nie znajdował. Oznaczenia dróg nie pokrywają się z mapami googla co też nie pomaga w znalezieniu czegoś co nie ma adresu.
Innych map na to nie wgrasz, bo mają swój system operacyjny, dodatek z punktami POI instalowałam dwa miesiące, bo po zakupie okazało się, że nie da się tego zainstalować na moją navi i wsparcie techniczne tyle czasu potrzebowało na aktualizację oprogramowania.
Co do sprzedaży to raczej nie sprzedam, chyba, że znajdę coś, do czego można zrzucać trasy z mapsów googla

Bo tak poza powyższym to jest całkiem solidny sprzęt jak na razie i dobrze znosi upadki a te wady mają chyba wszystkie nawigacje.