Ubezpieczenie OC
- MEKU
- zadomowiony
- Imię: Darek
- województwo: dolnośląskie
Re: Ubezpieczenie OC
W ub roku w Warcie placiłem 139PLN, miesiąc temu 179PLN wzrost ok 30%. Jakieś zniżki posiadam ale nie wiem jakie bo na polisie nie zaznaczyli jest natomiast warunek, że nie będzie upoważniona do kierowania osoba poniżej 25 roku życia i z papierami na moto krócej niż 3 lata. Pytałem w PZU, samo OC mogli zrobić taniej ale chciałem z assistance i tu polegli wyraźnie. OC + assistance w Warcie wyszło 260PLN, w PZU ok 100 drożej.
Pozdrowienia
Pozdrowienia
- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
- województwo: lubelskie
A ja płaciłem za moto 110 zł a za auto 320 zł ale jeszcze przed podwyżkami czyli w marcu. Teraz tylko czytam wasze posty no i czekam do marca.zip_77 pisze:weź się nie ośmieszaj dyskusja o stawkach OC, które nie wiedzieć dlaczego kur**o poszły w górę a Ty wyjeżdżasz przykładem jak to nisko jest w Wawie ... po czym dodajesz po kilku postach ... upss jest to stawka półroczna. Trochę kompromitacja przy zajmowaniu tak radykalnej postawie w dyskusji. Już lepiej się w tym temacie nie wypowiadaj, ja też nie zamierzam - z mojej strony przykłady z konkretnymi stawkami podane - mówią one same za siebie (100% OC poszło w górę i tyle w różnych ubezpieczalniach) i powtórzę tylko na koniec jak chcesz wrzucę "kwity" jak wątpisz!adam.ada pisze: Kolego jestem z Warszawy, ubezpieczenie w Link 4, nie pracuję tam, ubezpieczenie podwyższone ze względu na użytkowanie przy działalności gospodarczej, zawsze trzeba zadzwonić i się potargować, nie dopisałem, że składka za 1/2 roku, moja wina. Natomiast kwota już w tamtym roku była wytargowana sporo. Może i drożej ale gdzie jest 300%, które podają media?
pozdrawiam
Panowie nie denerwujmy sie, to nie jest rzecz zależna od nas.
Zapłacić trzeba pozostaje szukać tańszej oferty i tyle.
LWL 74HN
- konrad1f
- pisarz
- województwo: wielkopolskie
w przyszłym tygodniu mam do uregulowania jeden motocykl a w lutym auto
w przypadku auta boję się stawki dwukrotnie wyższej
w przypadku auta boję się stawki dwukrotnie wyższej

- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
ja w grudniu 2015 roku za fiata bravo 1,9 zapłaciłem 2 raty po 180 zł.W listopadzie 2016 kupowałem nowsze auto i po tych podwyżkach OC stwierdziłem że wezmę z mniejszą pojemnością to będzie taniej. Pojemność 1600-2 raty po 374 zł.. J ebana dobra zmiana!

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: mazowieckie
Właśnie opłaciłem OC za samochód, I rata 250 zł, dla tych co nie potrafią cobie policzyć to 500 zł. rocznie czyli podwyżka 10%, trzeba umieć sobie radzić a nie płacić ile każą i przypiepszać się do innych na forum albo narzekać.
TYM KOŃCZĘ SWOJĄ DYSKUSJĘ W TYM TEMACIE.
TYM KOŃCZĘ SWOJĄ DYSKUSJĘ W TYM TEMACIE.
Adam
- konrad1f
- pisarz
ni chu chu nie rozumiem posta powyżej
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- Kontakt:
Konrad pewnie chodzi o to że w dalszym ciągu można kupić tanie oc
, tylko trzeba szukać. Zresztą co roku i tak drożało o 10-15% więc nie ma co płakać

- konrad1f
- pisarz
w lutym zawarłem polisę OC na auto z dwulitrowym silnikiem za 410zł/rok przy jednorazowej składce (Proama)
w kwietniu zawarłem polisę OC na inne auto z dwulitrowym silnikiem za 540zł/rok -składka płatna w dwóch ratach (PZU) - w Proamie niestety nie zaproponowali lepszej oferty
dziś dostałem ofertę z PZU na auto, w którym umowa w Proamie kończy się w lutym - uwaga!!! przy jednorazowej składce - 991zł/rok
w każdym przypadku mowa oczywiście o "gołym" OC przy maksymalnych zniżkach za bezwypadkowy przebieg ubezpieczenia
mam nadzieje, że uda się jednak znaleźć coś w granicach chociaż 600zł/rok - to i tak byłoby 150% zeszłorocznej ceny
dzisiaj za jeden z motocykli zapłaciłem w PZU o 37% więcej niż w zeszłym roku (również samo OC)
w kwietniu zawarłem polisę OC na inne auto z dwulitrowym silnikiem za 540zł/rok -składka płatna w dwóch ratach (PZU) - w Proamie niestety nie zaproponowali lepszej oferty
dziś dostałem ofertę z PZU na auto, w którym umowa w Proamie kończy się w lutym - uwaga!!! przy jednorazowej składce - 991zł/rok
w każdym przypadku mowa oczywiście o "gołym" OC przy maksymalnych zniżkach za bezwypadkowy przebieg ubezpieczenia
mam nadzieje, że uda się jednak znaleźć coś w granicach chociaż 600zł/rok - to i tak byłoby 150% zeszłorocznej ceny
dzisiaj za jeden z motocykli zapłaciłem w PZU o 37% więcej niż w zeszłym roku (również samo OC)
- Tomek Grudziądz
- klepacz
- Imię: Tomek
- województwo: kujawsko-pomorskie
Uniqa
auto 1,8 benzyna
W zeszłym roku 439 zł za rok z NW ,max.zniżek
W tym roku 506 zł za cały rok z NW, w tym 20 zł za ochronę zniżek też max zniżek
Motocykl
115 zł za cały rok z NW max. zniżek
auto 1,8 benzyna
W zeszłym roku 439 zł za rok z NW ,max.zniżek
W tym roku 506 zł za cały rok z NW, w tym 20 zł za ochronę zniżek też max zniżek
Motocykl
115 zł za cały rok z NW max. zniżek
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"
-
- teksciarz
- Imię: KAMIL
- województwo: śląskie
Ogólnie to wynika tylko z tego że wszędzie w mediach bębnią że stawki pójdą do góry i firmy ubezpieczeniowe mają już podkładkę pod podwyżki. Na moim przykładzie : kupowałem samochód i w salonie czerwiec 2014 i płaciłem 2980 (cały pakiet AC/OC/NW przy pełnych zniżkach OC , AC niestety 100%) po roku czyli w 2015 r zapłaciłem 2480 pln ( dla AC 10%- no i wartość samochodu również dużo mniejsza) no a jak poszedłem w 2016 roku w maju to ścięło mnie z nóg jak mi wywaliła ofertę . Na dzień dobry, info że od zeszłego roku było już kilka podwyżek ( aby kolesia przygotować żeby nie zszedł na zawał) a następnie wali mi tekst że w sumie to wychodzi 3200 pln ale że jestem stałym klientem to w super ofercie specjalnie dla mnie tylko 2940 pln. No myślałem że ją śmiechem zabiję. To podziękowałem i zacząłem szukać u innych. Znalazłem u znajomej (multi agent) która mi wyszukała i "zrobiła co tylko się dało" 2370 pln - to byłem już zadowolony. Lecz z tą ofertą wróciłem tam gdzie miałem już polisę i pokazałem to tej babce co mnie obsługiwała. Zmieszała się, ja jej mówię że wolałbym zostać i nie przenosić polisy bo dużo latania, papierologi, bo i cesja itd, że jak zbliży się tylko do tej kwoty to zostanę. Zaczęła grzebać w kompie (w między czasie tekst że ona tu tylko pracuje itp) i wyskakuje mi z kwotą 2230 pln i że z tym już nie da się nic mniej zrobić. Ja jej na to czy nie dało się tak od razu i po co to wszystko,to uwaliła tylko dziwną minę i tyle w temacie. Także moim zdaniem z tymi podwyżkami to jakaś ściema i próbują nas doić na wszelkie możliwe sposoby. Zasada wydaję się prosta szukać tanich ofert, odwiedzać tylu ubezpieczycieli, agentów ilu się tylko da. Lecz najważniejsze robić to dużo przed końcem polisy a nie na ostatnią chwilę bo mają nas wtedy w szachu. Teraz jestem ciekawy co będzie w maju jak do niej zawitam
przecież znów było 10 podwyżek 

- zip_77
- teksciarz
- Imię: Paweł
miałem się nie odzywać w temacie ale jeszcze specjalnie dla przemądrzałego kolegi adam.ada, który tak bzdury pisze jakich mało w tym temacie .... kolejny przykład z życia wzięty i znów jak potrzeba mogę wkleić "kwity". Brat ma oprócz swojej zafiry stare Uno rocznik 94 stary trup ale na chodzie ma go od nowego - parę lat temu chciał go sprzedać ale z racji tego że dawali mu kupcy cenę złomu stwierdził a niech se stoi jak coś potrzeba przewieźć będzie jak znalazł - duzych kosztów nie ma. No i tak go wykorzystujemy jak jest jakiś remont np. do przywiezienia materiałów z Casty czy Leroy lub do wywiezienia gruzu
stoi sobie taki złomek na chodzie opłacony i zarestrowany... aż tu przyszło w tym roku ubezp. z AXA przedłużenie za UNO 1.1 1994 rok produkcji koszt ubezpieczenia ponad 600zł
czyli ubezp. kontynuacja w stosunku do zeszłorocznej stawki poszła 100% w gorę. a PZU czy Allianz ponad 800! pojeb... ich totalnie ... tak wiec przyszedł czas niestety UNO dać na złom mimo że czasami sie przydaje
ale żyje nadzieją że dobiorą się tym gnojom do dupy!
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 26366.html
bo jak nie to we wrześniu za passka dostanę z 5K za cały pakiet w tym roku miałem 2900
teraz już naprawdę AMEN w temacie - szkoda gadać - czekam aż UOKiK przetrzepie ubezpieczalnie

ale żyje nadzieją że dobiorą się tym gnojom do dupy!
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 26366.html
bo jak nie to we wrześniu za passka dostanę z 5K za cały pakiet w tym roku miałem 2900

teraz już naprawdę AMEN w temacie - szkoda gadać - czekam aż UOKiK przetrzepie ubezpieczalnie
OGAR 205 -> MZ-ETZ 150 -> GS 500E -> VX 800 -> VFR 750F (RC36II) -> YZF 1000R THUNDERACE -> CBR 1100XX BLACKBIRD -> GSX 1300R HAYABUSA
-
- teksciarz
- Imię: KAMIL
na to już wszyscy czekają , tylko tyle nam zostałozip_77 pisze:teraz już naprawdę AMEN w temacie - szkoda gadać - czekam aż UOKiK przetrzepie ubezpieczalnie

-
- pisarz
- Imię: Adam
na to też już czekajązip_77 pisze:miałem się nie odzywać w temacie
próbujesz obrażać innych że coś potrafią sobie załatwić, do tego służy forum wg Ciebie?
Adam
- siwyR6
- teksciarz
- Imię: Sławomir
Ja w listopadzie za Renault Laguna 2.0 1999r auto z polskiego salonu w moim posiadaniu od 2003 roku zapłaciłem 420PLN za cały rok w Liberty AXA (w zeszłym roku miałem 280PLN) więc ciekawi mnie ta różnica u kolegi za Uno 1.1 , a z kolei w czerwcu płaciłem za Volvo S80 2.5T 2008r. w Proama 1360PLN za OC,AC ful, Asistance i NNW , dodam tylko że dzwonili do mnie z różnych ubezpieczalni i też oferowali po 600 czy 800PLN za Lagunę,trzeba być czujnym i szukać ze 2 miesiące przed końcem ubezpieczenia.
Nie każde zwycięstwo prowadzi do celu, lecz każda porażka do niego zbliża.
- Niron
- klepacz
- województwo: lubelskie
Dzisiaj w link4 na Vfr zaproponowano mi, 270 zł
pytam czego tak drogo, a kobieta mówi że właśnie jakoś najtaniej wyszło z tego co do tej pory na moto wyliczała. Jutro idę dalej szukać 

„If everything seems under control you’re just not going fast enough”
CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI
CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI