Ubezpieczenie OC
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: mazowieckie
Re: Ubezpieczenie OC
Nie strasz ludzi, płaciłem w listopadzie i z 57 zł. wzrosło na 71 zł. Opłata w Warszawie, czyli najdroższa stawka ale przy pełnej zniżce.
Adam
-
- zadomowiony
- Imię: Gracjan
- województwo: zachodniopomorskie
Nie strasze. Nie wiem gdzie masz ubezpieczenia, ale ja za swoje zaplacilem ok 100 zl plus 50 za nw. A z tym wzrostem do 300% też nie strasze, po prostu słucham co mówią w tv, radio i na co narzekają moi klienci
- zip_77
- teksciarz
- Imię: Paweł
- województwo: wielkopolskie
nie wiem jak w moto bo płaciłem na początku roku i tylko podstawa u mnie z max. zniżkami 90zł więc spoko ale nie dawno auto ubezpieczałem to w stosunku do zeszłego roku poszło strasznie - generalnie poj.. ich z tymi ubezpieczeniami strasznie!
OGAR 205 -> MZ-ETZ 150 -> GS 500E -> VX 800 -> VFR 750F (RC36II) -> YZF 1000R THUNDERACE -> CBR 1100XX BLACKBIRD -> GSX 1300R HAYABUSA
-
- pisarz
Właśnie przyszło mi OC na samochód, było 243,- nowe 286,- ale i tak jeszcze się będę targował. Nie dajcie się podpuszczać tym pismakom z WP i TVNu.
Adam
- zip_77
- teksciarz
Kolego nie wiem o czym piszesz przy tych stawkach i skąd jesteś bo trochę śmiech! Jak chcesz szczegółowo to mogę też Ci podać żeby nie było że sieję ferment - w Poznaniu w listopadzie płaciłem OC +NNW za żony VW POLO 1.2 ... w zeszłym roku było 458zł w tym roku 664zł w tej samej (najtańszej jak się okazało ubezpieczali Liberty obecnie AXA)> nie jest to kosmiczna cena ale podwyżka jakby nie patrzeć jest i to konkretna! bo to 50% zwiększona kwota ubezpieczenia zeszłorocznego! a dla porównania Allianz sobie życzyli 840! a PZU 860zł! za tego samego POLO 1.2adam.ada pisze:Właśnie przyszło mi OC na samochód, było 243,- nowe 286,- ale i tak jeszcze się będę targował. Nie dajcie się podpuszczać tym pismakom z WP i TVNu.

I nikt tu nie mówi o uleganiu wpływowi mediów - TAKIE SĄ FAKTY W TEJ SPRAWIE!
OGAR 205 -> MZ-ETZ 150 -> GS 500E -> VX 800 -> VFR 750F (RC36II) -> YZF 1000R THUNDERACE -> CBR 1100XX BLACKBIRD -> GSX 1300R HAYABUSA
-
- teksciarz
- Imię: Andrzej
- województwo: pomorskie
Witam,
rok temu za dwa, 2-litrowe benzyniaki + jeden 1.8 zapłaciłem razem 1109 zł, za samo OC.
Teraz za jedno 2-litrowe auto wyszło 663 zł. Dla porównania, OC za Micre k11 1.0 teraz 429 zł kosztowało. 2 razy mniejsza pojemność/ STO koni mniej. Gdzie tu logika?
Tak sobie wspominam jak za 160 konne Volvo rok temu 325 zł OC kosztowało
rok temu za dwa, 2-litrowe benzyniaki + jeden 1.8 zapłaciłem razem 1109 zł, za samo OC.
Teraz za jedno 2-litrowe auto wyszło 663 zł. Dla porównania, OC za Micre k11 1.0 teraz 429 zł kosztowało. 2 razy mniejsza pojemność/ STO koni mniej. Gdzie tu logika?
Tak sobie wspominam jak za 160 konne Volvo rok temu 325 zł OC kosztowało

- Radarro
- klepacz
- Imię: Radek
- województwo: śląskie
u mnie to samo...
15 letnia Meganka 1,4 stara polisa jakieś 350
Teraz rejestrowałem 15 letniego Golfera też 1,4 i broker najniżej wynalazł 590 gołe OC...
Moto w PZU podobno skoczyło trochę - z 90 na 110 / 120 chyba, ale procentowo to już duży skok.
Czekam aż w Marcu przyjdzie ze beemę 2,2 litra...
Mam w rodzinie brokera ubezpieczeniowego. NIGDY nie miał takich żniw. Jego kobieta rzuciła obecną pracę żeby mu pomagać obrabiać klientów na prostsze przypadki ubezpieczenia.
15 letnia Meganka 1,4 stara polisa jakieś 350
Teraz rejestrowałem 15 letniego Golfera też 1,4 i broker najniżej wynalazł 590 gołe OC...
Moto w PZU podobno skoczyło trochę - z 90 na 110 / 120 chyba, ale procentowo to już duży skok.
Czekam aż w Marcu przyjdzie ze beemę 2,2 litra...
Mam w rodzinie brokera ubezpieczeniowego. NIGDY nie miał takich żniw. Jego kobieta rzuciła obecną pracę żeby mu pomagać obrabiać klientów na prostsze przypadki ubezpieczenia.
V4 + R6 Brotherhood
TS 350 -> 800Fi -> VTR SP1 -> RSV Tuono '03 -> VFR 400

TS 350 -> 800Fi -> VTR SP1 -> RSV Tuono '03 -> VFR 400
- KidRackBrawura
- pisarz
- Imię: Tomasz
Ja kilka dni temu 950 za phaetona 05r
It`s that old running wide problem again.
If in doubt, flat out.
If in doubt, flat out.
- Niron
- klepacz
- województwo: lubelskie
Ja za mondka 1.8 płaciłem 350 teraz 650, za vfr w lutym będzie zabawa, ale znajomy mówił, że teraz mu przyszło za skuter 250 i musi zapłacić po nowych stawkach, 40zł więcej
„If everything seems under control you’re just not going fast enough”
CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI
- coshuu
- zadomowiony
- Imię: Radosław
- województwo: małopolskie
@Howardzonna
https://transferwise.com <- jest bez opłat, jeśli będziesz chciał to podeślij maila to wyśle Ci zaproszenie (wtedy z tego co kojarze do 500 funciaków transfer jest za darmo) znajomy tą drogą podesłał mi pieniążki ja jemu oddałem znajoma zapłaciła za ogrzewanie postojowe z Polski do Czech w euro. przeliczniki są jak w kursach bankowych a nie ma dziwnych opłat, pieniążki już następnego dnia na konto odbiorcy jak się zgrają bramki przelewowe
ogólnie jestem z tego zadowolony
nie nie dostaje od nich piniążków za reklame
edit: okazuje się, że wystarczy ze klikniesz tu i masz zaproszenie, może komuś się przyda, po pierwszym transferze sami możecie zapraszać
https://transferwise.com/u/radoslawk9
edit: z ciekawistek ostatnio miałem kolizję z autokarem z winy kierowcy autokaru
kwota za ubezpieczenie autobusu to 1049 zł
!!!
https://transferwise.com <- jest bez opłat, jeśli będziesz chciał to podeślij maila to wyśle Ci zaproszenie (wtedy z tego co kojarze do 500 funciaków transfer jest za darmo) znajomy tą drogą podesłał mi pieniążki ja jemu oddałem znajoma zapłaciła za ogrzewanie postojowe z Polski do Czech w euro. przeliczniki są jak w kursach bankowych a nie ma dziwnych opłat, pieniążki już następnego dnia na konto odbiorcy jak się zgrają bramki przelewowe

nie nie dostaje od nich piniążków za reklame
edit: okazuje się, że wystarczy ze klikniesz tu i masz zaproszenie, może komuś się przyda, po pierwszym transferze sami możecie zapraszać

https://transferwise.com/u/radoslawk9
edit: z ciekawistek ostatnio miałem kolizję z autokarem z winy kierowcy autokaru

-
- pisarz
Kolego jestem z Warszawy, ubezpieczenie w Link 4, nie pracuję tam, ubezpieczenie podwyższone ze względu na użytkowanie przy działalności gospodarczej, zawsze trzeba zadzwonić i się potargować, nie dopisałem, że składka za 1/2 roku, moja wina. Natomiast kwota już w tamtym roku była wytargowana sporo. Może i drożej ale gdzie jest 300%, które podają media?zip_77 pisze:Kolego nie wiem o czym piszesz przy tych stawkach i skąd jesteś bo trochę śmiech! Jak chcesz szczegółowo to mogę też Ci podać żeby nie było że sieję ferment - w Poznaniu w listopadzie płaciłem OC +NNW za żony VW POLO 1.2 ... w zeszłym roku było 458zł w tym roku 664zł w tej samej (najtańszej jak się okazało ubezpieczali Liberty obecnie AXA)> nie jest to kosmiczna cena ale podwyżka jakby nie patrzeć jest i to konkretna! bo to 50% zwiększona kwota ubezpieczenia zeszłorocznego! a dla porównania Allianz sobie życzyli 840! a PZU 860zł! za tego samego POLO 1.2adam.ada pisze:Właśnie przyszło mi OC na samochód, było 243,- nowe 286,- ale i tak jeszcze się będę targował. Nie dajcie się podpuszczać tym pismakom z WP i TVNu.dla mnie to jest jakiś kosmos! kolejny przykład to za mojego VW Passka 2.0 pakiet OC AC i NNW we wrześniu br. zapłaciłem w PZU 2940zł! I nie są to stawki z kapelusz tylko realia jak chcesz mogę Ci przesłać zdjęcia polisy. Oboje mamy max zniżki!!! Co tanio jest ? nie podrożało?
I nikt tu nie mówi o uleganiu wpływowi mediów - TAKIE SĄ FAKTY W TEJ SPRAWIE!
Adam
- Sztajero88
- zadomowiony
- Imię: Maciek
- województwo: łódzkie
300% to chyba dotyczy najmłodszych kierowców bez zniżek, ze wszystkimi wzwyżkami oraz dla osób które miały już jakąś stłuczkę.
Gdzieś podawali przykład młodego kierowcy (auto golf 1,6 jakiś po 200 roku) z np Gdańska, firmy ubezpieczeniowe najtaniej wyliczyły polisę na ~3200zł
Ja jestem ciekaw ile mnie wyniesie ubezpieczenie VFR'y w nowym roku :O, brak zniżek gdyż nie miałem nic zarejestrowanego na siebie, plus nie wiem jak ma się do tego posiadanie prawka na A (B posiadam od 7 lat, zaś A od czerwca 2016)
Gdzieś podawali przykład młodego kierowcy (auto golf 1,6 jakiś po 200 roku) z np Gdańska, firmy ubezpieczeniowe najtaniej wyliczyły polisę na ~3200zł
Ja jestem ciekaw ile mnie wyniesie ubezpieczenie VFR'y w nowym roku :O, brak zniżek gdyż nie miałem nic zarejestrowanego na siebie, plus nie wiem jak ma się do tego posiadanie prawka na A (B posiadam od 7 lat, zaś A od czerwca 2016)
- grover88
- teksciarz
- Imię: Marcin
OC na ducati wychodź mi po jednej kolizji ok 450 PLN
VFR800 RC46 Fi - poszła w UA
VFR800 RC46 II - czarna bestyia...
VFR800 RC46 II - czarna bestyia...
- Niron
- klepacz
grover88 pisze:OC na ducati wychodź mi po jednej kolizji ok 450 PLN

„If everything seems under control you’re just not going fast enough”
- zip_77
- teksciarz
weź się nie ośmieszaj dyskusja o stawkach OC, które nie wiedzieć dlaczego kur**o poszły w górę a Ty wyjeżdżasz przykładem jak to nisko jest w Wawie ... po czym dodajesz po kilku postach ... upss jest to stawka półroczna. Trochę kompromitacja przy zajmowaniu tak radykalnej postawie w dyskusji. Już lepiej się w tym temacie nie wypowiadaj, ja też nie zamierzam - z mojej strony przykłady z konkretnymi stawkami podane - mówią one same za siebie (100% OC poszło w górę i tyle w różnych ubezpieczalniach) i powtórzę tylko na koniec jak chcesz wrzucę "kwity" jak wątpisz!adam.ada pisze: Kolego jestem z Warszawy, ubezpieczenie w Link 4, nie pracuję tam, ubezpieczenie podwyższone ze względu na użytkowanie przy działalności gospodarczej, zawsze trzeba zadzwonić i się potargować, nie dopisałem, że składka za 1/2 roku, moja wina. Natomiast kwota już w tamtym roku była wytargowana sporo. Może i drożej ale gdzie jest 300%, które podają media?
pozdrawiam