nowy motocykl - milion pytań
- Niron
- klepacz
- województwo: lubelskie
Re: nowy motocykl - milion pytań
temp graniczna w FI przynajmniej to 125 stopni sądzę że w vitcu jest podobnie 

„If everything seems under control you’re just not going fast enough”
CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI
CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI
- Artkaj
- bywalec
- Imię: Artur
- województwo: dolnośląskie
Mi w najwieksze upały wskazywał 107 powyżej nie udało mi się go rozgrzać. A wyższa szybka zdecydowanie pomaga i o dziwo, po jej założeniu spalanie mi spadło, a sądziłem że wzrośnie
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: mazowieckie
Z tą szybą też byłem zdziwiony, Jak w FJRze podniosłem na maxa(tam była regulowana elektrycznie podczas jazdy) to komputer pokazywał mniejsze zużycie paliwa około 1 litra na 100 km. niż jak była opuszczona.Artkaj pisze:Mi w najwieksze upały wskazywał 107 powyżej nie udało mi się go rozgrzać. A wyższa szybka zdecydowanie pomaga i o dziwo, po jej założeniu spalanie mi spadło, a sądziłem że wzrośnie
Adam
-
- Imię: Michal
Czesc Chłopaki i Dziewczyny .
Miałem taka nadzieje , ze mój motocykl będzie najlepszy i bezawaryjny .. W środę wyjeżdżam do Albanii - przynajmniejntak planowałem .. I co ? W sobotę jadąc na wymianę opon w .. Nie dojechałem .
Zjechałem zatankować i wróciłem na lawecie .
Aku za słabe . Nie ładuje . Szlag - regler. Laweta szybko sklep regler nowy kupiony i .. Ładuje - ale za mało . Na 5 tys obrotów jest o 1a. Poniżej minimum podawanego przez was .
Kabelki całe , ładne , nic nie zjarane .
Jak włączę długie to już całkiem katastrofa .
Pytanie na szybko do was - robić uzwojenie alternatora ? Wymieniać na nowe ? Nie ma czas na przewijanie . Trzeba działać . Jak w środę mam wyjechać to we wtorek na noc musze mieć sprawne moto
Poradzicie co jeszcze zrobić ? Gdzie szukać dziury i czemu jest tak do dupy ?
Miałem taka nadzieje , ze mój motocykl będzie najlepszy i bezawaryjny .. W środę wyjeżdżam do Albanii - przynajmniejntak planowałem .. I co ? W sobotę jadąc na wymianę opon w .. Nie dojechałem .
Zjechałem zatankować i wróciłem na lawecie .
Aku za słabe . Nie ładuje . Szlag - regler. Laweta szybko sklep regler nowy kupiony i .. Ładuje - ale za mało . Na 5 tys obrotów jest o 1a. Poniżej minimum podawanego przez was .
Kabelki całe , ładne , nic nie zjarane .
Jak włączę długie to już całkiem katastrofa .
Pytanie na szybko do was - robić uzwojenie alternatora ? Wymieniać na nowe ? Nie ma czas na przewijanie . Trzeba działać . Jak w środę mam wyjechać to we wtorek na noc musze mieć sprawne moto

Poradzicie co jeszcze zrobić ? Gdzie szukać dziury i czemu jest tak do dupy ?
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
sprawdź czy wszystko ok na podłączeniu reg do aku możesz sam na czas pomiaru podać bezpośrednio prąd z aku ,zielony kabel - czerwone kable + również sprawdz napięcie na uzwojeniu alternatora na pracującym nie podłączonym powinieneś mieć takie same wskazania na każdej parze przewodów mierzysz prad przemienny potem sprawdź czy nie ma przebicia na mase nie powinno byc zadnego przejście między żółtymi przewodami a masą moto
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
-
Wszystko sprawdzone . Podłączone tez inne aku na wszelki wypadek.
Dalej to samo .
Uzwojenie zamówione . :-/
Dalej to samo .
Uzwojenie zamówione . :-/
-
Informacyjnie - już jeżdzę 
Stojan i regulator wymienione . Na nowe . Droga zabawa

Stojan i regulator wymienione . Na nowe . Droga zabawa