Ubezpieczenie
- Dresik
- klepacz
- Imię: Piotr
sprawdzone
oferta cenowo nie przegania PZU i nadal pozostaje w tyle, jednak Warta proponuje dość ciekawe zasady jeżeli chodzi o nabywanie zniżek.. Mówiąc w skrócie- można "odziedziczyć" zniżki za bezszkodowość po rodzicach lub wypracować je samemu w bardzo krótkim czasie- mając powyżej 35 lat wystarczą 3 lata bezszkodowości aby od zera osiągnąć 60% zniżek, poniżej 35 roku życia za 36 miesięcy bezszkodowości dostajemy maksymalne 40% zniżek..
Mimo wszystko PZU nadal zdecydowanie górą (sprawdzałem zarówno dla OC na motorower, sportowy motocykl, jak i wielkiego cruisera- w każdym przypadku PZU najtaniej)

Mimo wszystko PZU nadal zdecydowanie górą (sprawdzałem zarówno dla OC na motorower, sportowy motocykl, jak i wielkiego cruisera- w każdym przypadku PZU najtaniej)

- assivfr
- bywalec
- województwo: wielkopolskie
Re: Ubezpieczenie
odkopuje troszkę temat
własnie ubezpieczyłem VFR'ke OC+NW+AssistanceEuropa za 371 w PZU (auto zastępcze na terenie UE nawet gdy uszkodzenie będzie mechaniczne)
mam możliwość dobrać AC za 1100 w maksymalnej opcji.
co sadzicie? brać? dobra cena? biorąc na 4 RATY wyjdzie jakoś niecałe 1300.
mocno się zastanawiam czy nie wykupie jak się sezon rozpocznie na dobre.
własnie ubezpieczyłem VFR'ke OC+NW+AssistanceEuropa za 371 w PZU (auto zastępcze na terenie UE nawet gdy uszkodzenie będzie mechaniczne)
mam możliwość dobrać AC za 1100 w maksymalnej opcji.
co sadzicie? brać? dobra cena? biorąc na 4 RATY wyjdzie jakoś niecałe 1300.
mocno się zastanawiam czy nie wykupie jak się sezon rozpocznie na dobre.
Nocna Jazda Motocyklem Bez Celu Poznań (admin)
Motocyklista Fotograf Ojciec
-
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: małopolskie
Mógłbyś coś więcej napisać o tym Assistance Europa ? albo chociaż jakieś namiary na OWU podesłać, ciekawy jestem jaki jest tego zakres
- assivfr
- bywalec
Assistance Europe
naprawa na miejscu, dowóz paliwa, holowanie, auto zastępcze na 7 dni (w razie wypadku jak i awarii mechanicznej)
pomoc prawna, tłumacz, pożyczka na wykup z aresztu, transport pasażera
naprawa na miejscu, dowóz paliwa, holowanie, auto zastępcze na 7 dni (w razie wypadku jak i awarii mechanicznej)
pomoc prawna, tłumacz, pożyczka na wykup z aresztu, transport pasażera
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
dowiedz się dokładnie czy to ubezpieczenie obowiązuje jednoślady bo z tego co pamiętam jak szukałem asistanss to większość firm -małym druczkiem pisała nie dotyczy jednośladów-
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- assivfr
- bywalec
Dotyczy motocykli. Pani przy mnie dzwoniła.
- jagna
- klepacz
- Imię: Agnieszka
- województwo: śląskie
Peter PZU i Allianz ubezpieczają motocykle też, problem w Pzu jest taki, że holowanie jest do 150km (przynajmniej tak było w zeszłym roku) więc zależy gdzie się jeździ.
Co do ceny AC to trudno się wypowiadać, bo nie napisałeś ile masz zniżek ani ile warte jest moto
Co do ceny AC to trudno się wypowiadać, bo nie napisałeś ile masz zniżek ani ile warte jest moto

Optymizm jest błogosławieństwem niedoinformowanych.
-
- bywalec
- Imię: Jacek
Allianz ma w ofercie ubezpieczenie wykupowane na określoną ilość dni - przed wyjazdem wykupujesz na planowaną ilość dni w podróży. Holowanie niestety tylko do 250KM.
https://assistance-motocyklowe.pl/produ ... -na-europe
Z PZU mam takie doświadczenie - dzwoniłem z Chorwacji bo złapałem gumę. Kobieta w słuchawce nawet nie zapytała gdzie się znajduję (sądziła, że w Polsce). Dzwoniłem 3 razy i dopiero po 40 minutach udało mi się zorganizować pomoc (nie oddzwaniali za szybko).
https://assistance-motocyklowe.pl/produ ... -na-europe
Z PZU mam takie doświadczenie - dzwoniłem z Chorwacji bo złapałem gumę. Kobieta w słuchawce nawet nie zapytała gdzie się znajduję (sądziła, że w Polsce). Dzwoniłem 3 razy i dopiero po 40 minutach udało mi się zorganizować pomoc (nie oddzwaniali za szybko).
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
Jagna wiem że ubezpieczają bo korzystam tylko właśnie sa jakieś dziwne klauzule ,a ubezpieczałaś bagaż ???????? po za tym pozdrowionka bo dawno cie nie czytałem

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- jagna
- klepacz
Nic nie ubezpieczałam w PZU, bo allianz cenowo jest bezkonkurencyjny jak na razie
Bagażu to nie ubezpieczałam ale holowanie to mi raz do roku się przydaje ostatnio w różnych miejscach
p.s.
sezon wraca wracam i ja

p.s.
sezon wraca wracam i ja

- jagna
- klepacz
Johnzie nikt ci nie zorganizuje pomocy od razu jak się posypie coś to trzeba się nastawić na kilka godzin w plecy, mój kolega z GB jak się rozbił w Chorwacji to na lawetę czekaliśmy 5 godzin a ich ubezpieczyciele są zdecydowanie lepsi od naszych 
Ja mam w allianzie w rocznym assistance holowanie do 2000 euro, nie ma limitu w kilometrach.

Ja mam w allianzie w rocznym assistance holowanie do 2000 euro, nie ma limitu w kilometrach.