Buty do ok 600 zł Sidi Gaerne TCX Alpinestars

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
SALWA
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Szymon
województwo: śląskie

Re: Buty do ok 600 zł Sidi Gaerne TCX Alpinestars

Post autor: SALWA » sob 31 sty 2015, 08:40

Ja na sezon kupiłem TCX sportour evo i muszę powiedzieć że dawno tak wygodnego buta nie miałem, pomijam wogóle że za pierwszym razem zapiąłem go ze spodniami do końca co w Alpinestarze było możliwe po 2 miesiącach od założenia czyli jakieś 3kkm później, usztywnione dobrze,slidery magnezowe i wzmocnienie na dźwignie skrzyni to standard raczej. Generalnie wyglądają jak buty sportowe a mają właściwości typowo na trasę. W życiu bym nie przypuszczał że włosi potrafią robić tak dobre cokolwiek :D

Mierzyłem nowe Sidi, Heldy i Alpiny ... z tych trzech wybrałem czwartego TCX-a i nie żałuję :D

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: mazowieckie

Post autor: VFRKrzysztof » sob 31 sty 2015, 12:54

TCX to bardzo porządne buciki są. Nie pamiętam, jaki mam model. Supermegawygodne. Przelatane 2 sezony, w tym parę razy w deszczu i wyglądają jak nówki. W zimne dni nie stopa nie marznie, w upale wentylacja gwarantuje doskonały komfort, w deszczu nigdy nie przemokły.
The best is yet to come! :-)

Zaper
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: małopolskie

Post autor: Zaper » sob 31 sty 2015, 14:12

Mam szeroką stopę,podeszły smx5 na początku trochę uwieraly w mały palec lewej i prawej stopy, teraz się dopasowały. Co do jazdy jak jest bardzo gorąco i jadę jest nawet ok, jak jest temp. 8-25 stopni jest komfortowo, poniżej 7-8 stopni zaczyna mi być chłodno ze względu na wlot powietrza (zatkanie izolacja powinno pomóc), ja mam je posmarowane woskiem pszczelim, podczas deszczu da się trochę jechać, jednak nie są nie przemakalne, optymalne byłby smx5 z goretex i możliwością zamknięcia wentylacji.Jednym słowem warto kupić te buty.

pitou
Imię: Adam

Post autor: pitou » ndz 01 mar 2015, 22:55

dziekuje Panowie za porady, nadal sie rozglądam.

miałem możliwość przymierzyć b-2 - na żywo wygladaja biedniej niż na zdjęciach :) i pierwsze wrazenie - to nie but dla mnie. Wogóle nie czułem że chciałbym w czymś takim wejść na moto. Potem jeszcze TCX chyba sportura - ten ze stabilizacja kostki. Wygodniejsze ale jeszcze mnie nie przekonaly wykonaniem no i ceną.

postanowiłem zamówić 2 modele: bardziej eleganckie Gaerne G-DUKE (z membraną) i bardziej sportowy G-RW - nigdzie tego na śląsku nie mają więc przymierzę w domu i zostawię te które mi najbardziej odpowiadają. Generalnie na rynku jest opinia że to bezdyskusyjnie najwygodniejsza marka. A że u nas niszowa, choć z tradycjami - to mnie bardzo pociąga :)

zamówienie złoże już jutro jak dobrze pójdzie

SALWA
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: SALWA » pn 02 mar 2015, 07:48

Byłeś w motorismo ??...nawet jak nie mają to zamówią do przymiarki ;) ...stołuję się tam z ciuchami od początku...tym bardziej że assistance bardzo przekonuje :)

pitou
Imię: Adam

Post autor: pitou » wt 10 mar 2015, 16:49

A widzisz, nie byłem.

podjadę dzisiaj bo spodni szukam i rękawic na lato.

A wybór butów zamykamy. Wybarałem Gaerne G-RW. Wygodne i super wykonane. GDUKE odsyłam choć z bólem serca bo to też piekny but do turystyki. I zrobie jeszcze reklamę firmie Mieloch z Poznania - za to ze tylko jeden dzień czekałem na buty i mogłem sobie wybrać i odesłać bez narzekania i problemów.

dzięki jeszcze raz za wszystkie sugestie. A tym którzy zastanawiaja się nad SIDI B-2 ... z mojej perspektywy to w życiu bym tego nie kupił skoro za 630 zł mogę mieć taki but jak G-RW. Moja porada i wkład w ten temat :)

Awatar użytkownika
Bury
klepacz
klepacz
Imię: Andrzej
województwo: pomorskie

Post autor: Bury » wt 10 mar 2015, 18:13

TCXy moge miec nowki za 550 rozmiar44 viewtopic.php?f=79&t=22345&view=unread#unread
VFR800 RC46 98r była
CBR1100XX Super Blackbird
Darkness Black Metallic

SALWA
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: SALWA » wt 10 mar 2015, 23:18

Akurat kupiłem i spodnie i rękawice także jak będziesz potrzebował porównania ...zapraszam :D... jedyne chyba czego nie kupiłem w tym sezonie to kask i kurtka :D

ODPOWIEDZ