Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
-
Samson1983
- pisarz

- Imię: Sławek
- województwo: podkarpackie
autor: Samson1983 » ndz 16 lis 2014, 05:46
Witam,
Pogrzebałem po katalogu larssona i uszczelka łącząca tłumik z kolektorem jest tylko jedna. Dedykowana do roczników 1998 do 2001 łącznie.
http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no= ... bid=104524
Nie ma bata to musi być to.
Poza tym weź suwmiarkę - zmierz sobie średnice na kolektorze i będziesz miał wtedy 100% pewności.
Przed założeniem dobrze wyczyść wyjście kolektora tam gdzie zakładasz uszczelkę, bo przy zakładaniu można ją rozerwać, gdy będziesz pchał na chama.
Nie pytaj skąd wiem

..."kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej" Ryszard Riedel
...Is there anything?? that love you so much, you'd protect it, no matter the cost or the damage it did to you?
-
ADHD VFR
- pisarz

- Imię: Michał
- województwo: wielkopolskie
Dzieki mozna takze ja smarem troche posmarowac wtedy wejdzie latwiej

-
ADHD VFR
- pisarz

Samson1983 pisze:Witam,
Pogrzebałem po katalogu larssona i uszczelka łącząca tłumik z kolektorem jest tylko jedna. Dedykowana do roczników 1998 do 2001 łącznie.
http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no= ... bid=104524
Nie ma bata to musi być to.
Poza tym weź suwmiarkę - zmierz sobie średnice na kolektorze i będziesz miał wtedy 100% pewności.
Przed założeniem dobrze wyczyść wyjście kolektora tam gdzie zakładasz uszczelkę, bo przy zakładaniu można ją rozerwać, gdy będziesz pchał na chama.
Nie pytaj skąd wiem

Samson średnica wynosi 45mm Mowa oczywiście o wewnętrznym wymiarze końcówki kolektora na który przychodzi rura wydechowa

-
Gregory
- ostry klepacz

- Imię: Grzesiek
- województwo: małopolskie
-
Kontakt:
brylek22 pisze:Ja kupowałem w larssonie i pasowała idealnie
Zapodaj link do tej uszczelki, bo ja już miałem 3 uszczelki z larssona i żadna nie pasowała, wszystkie rozrywało - a szukałem wg modelu motocykla i wymiaru uszczelki.
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
-
ADHD VFR
- pisarz

A nie można kupić uszczelki która nie jest przeznaczona do Hondy tylko do innego motocykla?? To chyba nie robi różnicy ważne żeby miała to samo zastosowanie

-
Samson1983
- pisarz

- Imię: Sławek
- województwo: podkarpackie
autor: Samson1983 » pn 17 lis 2014, 19:01
Skurczebyki w tym larssonie na to wygląda że lecą w kulki z tą uszczelką bo średnice się nie zgadzają wrrr a uczelka od innego moto może być byle by Ci się średnice zgadzały, bo materiał z jakiego są wykonane jest taki sam.

..."kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej" Ryszard Riedel
...Is there anything?? that love you so much, you'd protect it, no matter the cost or the damage it did to you?
-
Sylwio
- klepacz

- Imię: Sylwester
- województwo: małopolskie
-
Kontakt:
A oryginału w Hondzie nie można dostać?
"A ty siej. A nuż coś wyrośnie. A ty - to, co wyrośnie - zbieraj. A ty czcij - co żyje radośnie, A ty szanuj to, co umiera..."
-
emil
- stary wyjadacz

- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
można, ok 30zł kosztowało do rc36II.
-
figaro
- ostry klepacz

- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Do RC46 kosztuje
55,35 zł.
Nieco statystyki

Mamy 17.11.2014 r., pierwszy post padł 03.10.2014 r.
Chcąc zaoszczędzić aż
31,45 zł, autor buja się już ponad miesiąc z rozgrzebanym motocyklem.

Osobiście wolałbym /
i tak zresztą robię, gdy nie mam pewności co do zamienników/ wydać więcej /
i mieć święty spokój/, a latać przez te stracone już przynajmniej 37 dni

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
-
ADHD VFR
- pisarz

figaro pisze:Chcąc zaoszczędzić aż 31,45 zł, autor buja się już ponad miesiąc z rozgrzebanym motocyklem.

Osobiście wolałbym /i tak zresztą robię, gdy nie mam pewności co do zamienników/ wydać więcej /i mieć święty spokój/, a latać przez te stracone już przynajmniej 37 dni

Co do autora to Ci powiem tak że ja sezon skończyłem w październiku i teraz przez okres (zimowy) mam rozgrzebany motocykl i min wymieniam płyny, montuje crash-pady itp I właśnie jest problem z tą uszczelką bo jeden mówi tak drugi mówi tak a sami widzicie jak jest z ta uszczelką... Ja zakupiłem już uszczelkę po prostu od innego moto byle mi się wymiary zgadzały. Nie mam zamiary wywalać za śmieszna uszczelkę 55zł proszę was.
-
Roadrunner
- pisarz

- Imię: Pawelec
autor: Roadrunner » pn 17 lis 2014, 22:38
ADHD VFR pisze:Nie mam zamiary wywalać za śmieszna uszczelkę 55zł proszę was.
Naucz się jednego, śmieszni to są ludzie których nie stać na motocykl i "naprawiają" motocykl szmata drut. A później kupujesz od takiego na pierwszy rzut oka dobre moto i nie idzie dojść do ładu co jest grane bo patent goni patent... Taka aluzja do tematu
-
ADHD VFR
- pisarz

Wszystko rozumiem ale nie z taką pierdoła jak uszczelka która nie ma wpływu na uszkodzenia silnika

-
figaro
- ostry klepacz

- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
ADHD VFR pisze:...Ja zakupiłem już uszczelkę po prostu od innego moto byle mi się wymiary zgadzały...
I jest dobrze.
Jednym słowem zdanie
Roadrunner-a i
moje już znasz.
Twoje moto, twój interes.
Przy okazji daj namiary na zamiennik uszczelki, może ktoś będzie za jakiś czas w potrzebie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
-
Mateusz LDZ
- bywalec

- Imię: Mateusz
- województwo: łódzkie
autor: Mateusz LDZ » śr 11 lut 2015, 19:22
Panowie mam pytanie, jak wynika z tematu oczywiście jest potrzebna uszczelką łącząca kolektor z tłumikiem seryjnym. U mnie wydech jest firmy Viper i rura od tłumika jest bardzo dobrze spasowana z kolektorem i obstawiam, że nie zmieści się tam dedykowana czy nawet oryginalna uszczelka bo według danych ma ona 3 mm ścianki a tyle tam miejsca nie ma. Miał ktoś taki przypadek i zamiast uszczelki zastosował tylko pastę do tłumików? Zdjąłem teraz tłumik do polerowania i chce zamontować to tak żeby nie mieć później problemów z przedmuchami. Wrzucam zdjęcie mojej vfrki żeby pokazać jaki to tłumik.

-
ZioLek-82-
- klepacz

- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
autor: ZioLek-82- » śr 11 lut 2015, 19:38
witaj.
Ja ma założonego Scorpiona i jest bez uszczelki, zdejmowałem i zakładałem wydech wielokrotnie i jest dobrze.
nie wiemy co nas może jeszcze spotkać, nie wiemy kiedy może nas coś dopaść ..
Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /