chachment z allegro
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
chachment z allegro
panowie wylicytowałem sobie za 1 zł pewien sprzet na allegro aukcja była bez ceny minimalnej nikt poza mna nie licytował wygrałem aukcje wpłaciłem na konto 21 pln czyli 1 zł i koszty przesyłki ......20 pln...kontaktuje sie pod podany nr tel babka mówi ze spoko ze to męża itd i ze wysla w poniedziałek ......ok super ......po czasie patrze a oni maja taka samą aukce tego samego przedmiotu z cena min 10 pln dzwonie do goscia i pyt co jest z wysyłka a ten na to ze ta aukca która wygrałem była przez pomyłke bo była burza i przerwy w dostawie internetu i temu dwa razy wystawił jedno i to samo i ze mi tego nie sprzeda ze jak chce to moge licytowac na tej drugiej aukcji z min za 10 pln .a jak nie to se moge to zgłasZac do allegro sralegro gdzie mi sie tylko podoba.........ps na aukcji pisało jak byk ,, aukca od 1 zł za ile wylicytujesz za tyle masz,,panowie i co teraz mam podziałać???
- Tomek Grudziądz
- klepacz
- Imię: Tomek
- województwo: kujawsko-pomorskie
Re: chachment z allegro
Wydaje mi się że sam Ci podpowiedział-zgłosić do allegro (przynajmniej ja bym tak zrobił i czekał na rozwój sytuacji).
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"
- radomki
- teksciarz
- Imię: Krystian
- województwo: dolnośląskie
Miałem tak samo ...wygrałem spodnie na moto , a gościu po wygranej aukcji napisał mi, że to pomyłka i za takie grosze tego sprzedać nie może. Odpuściłem sobie po tym jak allegro nic nie zrobiło
- brylek22
- klepacz
- województwo: mazowieckie
allegówno nic nie zrobi, jedynie możesz negatywa wystawić, nie zmusza gościa do sprzedaży, jedna droga przez sąd że nie dotrzymał umowy
-
- zadomowiony
- Kontakt:
Tak jak pisze brylek, wg mnie jedyne co dostaniesz to zwrot kasy od allego za to ze nie wyslali i wlasciciel oficjalnie pisze ze nie wysle
Sprzetu raczej nie wywalczysz, chyba ze chce Ci sie po sadach latac.

hyc!
KEFAS, nie safek.
KEFAS, nie safek.
- kubatron2
- klepacz
a kase jak ma odzyskac ???moze 21 pln dupy nie ma ale ja swietym mikołajem tez niejestem
- radomki
- teksciarz
- Imię: Krystian
- województwo: dolnośląskie
Pisz żeby Ci oddał ,a jak nie to do allegro o zwrot kasy
- Miszak
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: pomorskie
A jak nie to ... usłyszy nad ranem dźwięk nadjeżdżających VFR 

KISZCZAK
519 082 037
519 082 037
- kubatron2
- klepacz
jest ktos z Ostrów Mazowiecka???
-
- zadomowiony
- Kontakt:
Nie wiem czy to nie jest tak ze zglaszasz na policje takie cos, oni daja Tobie kwitek jakis, wtedy do allegro i allegro kase Tobie oddaje i sciaga sobie od niego we wlasnym zakresie
hyc!
KEFAS, nie safek.
KEFAS, nie safek.
- brylek22
- klepacz
- województwo: mazowieckie
Może allegro coś pomoże ale raczej nie da rady, allegro umywa ręce od wszystkiego, Policję też bym sobie darował, niska szkodliwość czynu i sprawa czysto cywilna, Ja kiedyś kupiłem zawór do samochodu za 500zl , przyszedł gorszy niż swój miałem, allegro umywa ręce, Policja wszczęła postępowanie, a prokuratura umorzyła ze względu na czysto cywilny harakter sprawy, Wygranie aukcji na allegro to zawarcie umowy cywilno-prawnej wiec pozostaje jedynie sąd, mogło się coś zmienić wiec pisz do allegro
- Roadrunner
- pisarz
- Imię: Pawelec
Aż tak źle z Allegro nie jest. Miałem kilka late temu sytuację, gdzie zamawiałem materiały za jakieś 100zł. Facet po przelewie zniknął. Postępowanie wyglądało jak powyżej, Allegro wypłaciło kasę z własnej kieszeni a dalej ścigali gościa już we własnym zakresie. Jedyne co musiałem zrobić to najpierw zgłosić fakt na Policje (troche ubaw mieli na Policji że zgłaszam ale cóż, tego wymagało allegro), a potem zgłosić do Allegro. Szczerze przyznam że dostawałem do domu chyba przez trzy lata co rusz powiadomienia co się dzieje ze sprawą i gościa w końcu znaleźli. Kara? No więc zasądzono że musi oddać kasę którą ukradł + 0,5roku w zawiasach. Chyba za bardzo się tym nie przejąłSafek pisze:Nie wiem czy to nie jest tak ze zglaszasz na policje takie cos, oni daja Tobie kwitek jakis, wtedy do allegro i allegro kase Tobie oddaje i sciaga sobie od niego we wlasnym zakresie

http://fb.com/House-of-Customs-647011255358927
PS: naklejki klubowe -> viewtopic.php?f=79&t=19837&p=311709#p311709
- laku81
- zadomowiony
- województwo: opolskie
To o czym mówisz to przestępstwo a to o czym mowa to czysto cywilna sprawa, facet może nie sprzedać towaru po takiej cenie i ma do tego pełne prawo. Pozostaje droga cywilna w której facet w sądzie powie, że nie sprzeda i koniec. Pozostaje negatywny komentarz i tyle. No chyba, że gościu nie odda pieniędzy to wtedy sprawa do allegro i wizyta na komendzie.Aż tak źle z Allegro nie jest. Miałem kilka late temu sytuację, gdzie zamawiałem materiały za jakieś 100zł. Facet po przelewie zniknął. Postępowanie wyglądało jak powyżej, Allegro wypłaciło kasę z własnej kieszeni a dalej ścigali gościa już we własnym zakresie. Jedyne co musiałem zrobić to najpierw zgłosić fakt na Policje (troche ubaw mieli na Policji że zgłaszam ale cóż, tego wymagało allegro), a potem zgłosić do Allegro. Szczerze przyznam że dostawałem do domu chyba przez trzy lata co rusz powiadomienia co się dzieje ze sprawą i gościa w końcu znaleźli. Kara? No więc zasądzono że musi oddać kasę którą ukradł + 0,5roku w zawiasach. Chyba za bardzo się tym nie przejął
- Roadrunner
- pisarz
- Imię: Pawelec
W sumie to nie masz racji. Poprzez Allegro facet zawarł umowę na odległość że sprzedaje towar za kwotę z aukcji i robił to świadomie. W obecnej chwili towar został opłacony a dotychczasowy właściciel zaniechał wydania towaru. Jest to niezgodne z prawem.laku81 pisze:po takiej cenie i ma do tego pełne prawo
PS: Osobiście to bym żądał zwrotu kasy i odpuścił temat wystawiając negatywa. W między czasie powiadomił Allegro o zaistniałej sytuacji - z reguły blokują konto sprzedającego do czasu wyjaśnienia sprawy.
http://fb.com/House-of-Customs-647011255358927
- kubatron2
- klepacz
dzis gosciu oswiadczył ze on to własciwie wogóle nie dostał żadnej kasy ode mnie(potwierdzenie przelewu wysłalem do allegro) i jemu nic niewpłyneło to i tej kasy mi nie odda oczywiscie w akcie zemsty negatywa dostałem