Kufry boczne - jakie wybrać
-
- Imię: Radzio
- województwo: łódzkie
Kufry boczne - jakie wybrać
Przymierzam się do kupna kufrów bocznych i szczerze mówiąc nie wiem co wybrać. Myślę, że z dużymi bocznymi będzie się ciężko jeździło z uwagi na szerokość całego zestawu. Dodatkowo nie wiem, czy potrzebuję, aż takiej przestrzeni bagażowej. Pomyślałem, o takich wąskich otwieranych od góry. Czy ktoś korzysta z takich jak niżej? Nie widziałem tego "na żywo" i nie wiem czy to w ogóle praktyczne jest. Byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- pisarz
- Imię: Paweł
- województwo: lubuskie
Re: Kufry boczne - jakie wybrać
No ja mam takie kuferki to givi e 21 nie są za duże ale mi wystarczają.Są ok bo nie poszerzają zbytnio moto i można sie śmiało przeciskać w korkach. Ja zamierzam jeszcze kupić centralny i już będę całkiem zadowolony.
Very Funny Ride
Cztery koła poruszają ciało ,2 koła duszę......
Cztery koła poruszają ciało ,2 koła duszę......
- kargulo
- pisarz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
ja bym polecał takie

mam je i jestem bardzo zadowolony, łatwy dostep już na motocyklu i jak zdejmiesz otwierasz dużą klape i masz wszystko widoczne i nie musisz grzebać czy wywalać wszystkiego jak cos jest na samym dnie.
mam je i jestem bardzo zadowolony, łatwy dostep już na motocyklu i jak zdejmiesz otwierasz dużą klape i masz wszystko widoczne i nie musisz grzebać czy wywalać wszystkiego jak cos jest na samym dnie.
- belkot
- klepacz
- województwo: śląskie
Tak jak zostalo napisane. Kufry ladowane od gory maja ta wade ze musisz z nich wszystko wyjac aby sie do wszystkiego dostac. Natomiast zalety to latwiejsze przeciskanie miedzy autami. Co do pojemnosci to ja uzywam centralnego o pojemnosci 51 litrow i jak jade sam to sie spokojnie w niego mieszcze. Namiot zakladam na tylne siedzenie a reszte do kufra.
-
- bywalec
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
Ja mam kufry Kappa K33N, takie oto:

W połączeniu ze stelażem KLX całkiem fajnie to wszystko wygląda. Stylistyka lekko sportowa, nie takie zwykłe "mydelniczki"
Zarówno kufry jaki i stelaż KLX są wyprofilowane dokładnie pod VFR i wchodzą ładnie pod tłumiki, więc dla tej pojemności kufra nie poszerzają moto jakoś strasznie. Dodatkowo stelaż ma system szybkiego montażu. Do moto przykręca się na stałe jedynie niewielkie elementy, które na co dzień są zupełnie niewidoczne. Jak potrzebujemy zapiąć kuferki, to montujemy ramki stelaża przy pomocy sprytnego systemu "szybkomocującego" - 5 minut i ramki są na moto. Montaż kufrów do stelaży to jeden klik. Dodatkowo jeden kluczyk pasuje do wszystkich zamków. Po zamontowaniu dwóch kuferków mamy do dyspozycji 66 litrów przestrzeni ładunkowej. Osobiście jestem zadowolony zarówno pod względem wizualnym jak i technicznym.

W połączeniu ze stelażem KLX całkiem fajnie to wszystko wygląda. Stylistyka lekko sportowa, nie takie zwykłe "mydelniczki"

- KidRackBrawura
- pisarz
- Imię: Tomasz
- województwo: wielkopolskie
It`s that old running wide problem again.
If in doubt, flat out.
If in doubt, flat out.
-
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, temat z linka też dużo wyjaśnia.
Na ten sezon chyba zaryzykuję i wybiorę tańszą alternatywę tj. te o poj. 21l. Mam kufer centralny i faktycznie powinno mi to wystarczyć. Jak nie, to uzbieram na coś bardziej z charakterem - takie ja wyżej
Na ten sezon chyba zaryzykuję i wybiorę tańszą alternatywę tj. te o poj. 21l. Mam kufer centralny i faktycznie powinno mi to wystarczyć. Jak nie, to uzbieram na coś bardziej z charakterem - takie ja wyżej

- poscig
- klepacz
- Imię: Marek
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Oczek do tablicy.... z tego co wiem Ty wiele kkm masz nawinięte właśnie z tymi kuferkami.
Odnośnie szerokości mi nigdy to nie przeszkadzało.w BMW GS były szerokie w FJR też,nigdy nie myślałem o tym i latałem,w korku i tak wolno się przeciskamy.
Odnośnie szerokości mi nigdy to nie przeszkadzało.w BMW GS były szerokie w FJR też,nigdy nie myślałem o tym i latałem,w korku i tak wolno się przeciskamy.
- kris2k
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- Kontakt:
Tez mam u siebie V35 i korki nie sa straszne 
https://lh5.googleusercontent.com/-UshF ... 520048.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-nQnq ... 520043.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-UshF ... 520048.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-nQnq ... 520043.jpg
-
Ja właściwie nigdy nie jeździłem z kuframi bocznymi i dlatego trochę boję się kupić coś większego, bo nie ukrywam, że czasem i lusterka były dla mnie za szeroko. Będę musiał się przyzwyczaić i tyle. W Łodzi i Zgierzu często zdarzało mi się latać mocno załadowanym moto i muszę powiedzieć, że jakoś trudno tu przychodzi kierowcom zrobienie miejsca, choć z roku na rok widać postępy. W ubiegłym sezonie dużo latałem w Tychach, w okolicach Bielsko-Białej, Żywca, Oświęcimia i tam jest o wiele lepiej w tej kwestii. Mimo sporych remontów dróg zawsze znalazło się miejsce dla moto.
- k3_zgora
- Imię: Damian
Witam.
Mam dosyć istotne dla mnie pytanie.
Zamierzam założyć do swojego vitka kufry boczne.
Czy ktoś z użytkowników mógłby mnie podać szerokość motocykla z oryginalnymi kuframi Hondy (pierwsza fotka) oraz z kuframi kappy V35N (druga fotka)?
Mam dosyć istotne dla mnie pytanie.
Zamierzam założyć do swojego vitka kufry boczne.
Czy ktoś z użytkowników mógłby mnie podać szerokość motocykla z oryginalnymi kuframi Hondy (pierwsza fotka) oraz z kuframi kappy V35N (druga fotka)?
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
z proporcji patrząc, to każdy zestaw wystaje na wysokości lampy na bok o tyle mniej więcej, co szerokość lampy od krawędzi kierunków.. to tak, zanim ktoś to dokładnie pomierzy..
- laku81
- zadomowiony
- województwo: opolskie
Mam ten sam problem które kufry wybrać rozważam Givi e21 oraz Givi e 360 bo wyglądają dość ciekawie do tego dość atrakcyjna cena. Może wypowie się ktoś kto z nich korzystał?
http://www.motorus.pl/bagaz/givi/kufry- ... _3963.html
http://www.motorus.pl/bagaz/givi/kufry- ... _3963.html
- k3_zgora
- Imię: Damian
Dla potomnych...
Ponieważ nie doczekałem się odpowiedzi na zadane wcześniej pytanie, sam (częściowo) udzielę na nie odpowiedź.
Szerokość Vteca na lusterkach wynosi około 88cm, natomiast z fabrycznymi kuframi bocznymi wynosi już około 97cm.
Nie potrafię powiedzieć jaka jest szerokość moto z niefabrycznymi dedykowanymi kuframi.
Ponieważ nie doczekałem się odpowiedzi na zadane wcześniej pytanie, sam (częściowo) udzielę na nie odpowiedź.
Szerokość Vteca na lusterkach wynosi około 88cm, natomiast z fabrycznymi kuframi bocznymi wynosi już około 97cm.
Nie potrafię powiedzieć jaka jest szerokość moto z niefabrycznymi dedykowanymi kuframi.