przednie zawieszenie.
- lukmajster
- teksciarz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
- Kontakt:
przednie zawieszenie.
Witam chodzi mi o vfr 800fi, moze jestem przeczulony ale bedac na postoju stawiam motor na kolach, naciskam przedni hamulec i dociskam przedni zawiac do dołu, czy temu zjawisku powinny towarzyszyc jakies drobne przeskoki, czy cos w tym stylu trudno powiedziec, niby wszystko skrecone ale cos czuć i niewiem teraz. Porownywalem drugie moto tez niby cos takiego ma, ale moze z nim tez cos nie tak:P
uszczelniacze wymienione, łożysko wymienione, wszystko dokrecone.
i 2 pyt czym smarowac łozysko głowki ramy i czy jak sie niczym nie nasmaruje to bardzo zle?
bo o ile mi sie wydaje jak wyciagalem lozyska z pudelka to mialy jakis taki ala smar na sobie czy cus:P
mam smar do lozysk tocznych wiec mysle ze sie nada jakis ŁT-45 chyba cos takiego ale nie jestem pewien
z gory dzieki za odp.
uszczelniacze wymienione, łożysko wymienione, wszystko dokrecone.
i 2 pyt czym smarowac łozysko głowki ramy i czy jak sie niczym nie nasmaruje to bardzo zle?
bo o ile mi sie wydaje jak wyciagalem lozyska z pudelka to mialy jakis taki ala smar na sobie czy cus:P
mam smar do lozysk tocznych wiec mysle ze sie nada jakis ŁT-45 chyba cos takiego ale nie jestem pewien
z gory dzieki za odp.
- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: wielkopolskie
Re: przednie zawieszenie.
smarem do łożysklukmajster pisze:i 2 pyt czym smarowac łozysko głowki ramy

Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Łożysko się smaruje smarem do łożysk. ŁT się nadaje. A przeskakiwać mogą Ci tarcze hamulcowe na nitach.
- lukmajster
- teksciarz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
- Kontakt:
A sprawdzalem to! widocznie za mało siły uzyłem, dzieki!Arnold pisze:A przeskakiwać mogą Ci tarcze hamulcowe na nitach.
A powiedz mi da sie to jakos naprawic? mozna tak smigac? czy kupno nowych tarcz..
z gory dzieki.
- FernandoT
- pisarz
- województwo: lubuskie
tarcze jeśli ich grubość nie dyskwalifikuje ich można wysłać do regeneracji. słyszałem że gdzieś pod Łodzią są jacyś magicy którzy to robią.
WSK M21W2 1972, KTM LC 4
- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
- województwo: lubelskie
Mam to samo nie jestem pewien ale może to przedni lewy zacisk co hamuje tył. Wydaje on jakieś dźwęki? przysłuchiwałem się i to tak jak by na dole. Niech wypowie się ktoś kumaty w tych sprawach.lukmajster pisze: bedac na postoju stawiam motor na kolach, naciskam przedni hamulec i dociskam przedni zawiac do dołu, czy temu zjawisku powinny towarzyszyc jakies drobne przeskoki
LWL 74HN
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
stuka w lewym zacisku system który odpala tylny hamuec przy mocnym naciśnieciu kamki.a to awaria nie jest