Sposób na fotoradary
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Re: Sposób na fotoradary
Nawet jak się utłuści to mandacik będzie. Normę trzeba wyrobić i teraz u policmajstra nie ma zmiłuj się.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
- ppamula
- stary wyjadacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
No tak. Fotoradary nie wyrobią planowanego zastrzyku gotówki do budżetu i Rostowski jest wściekły. Teraz trzeba wyrabiać plan na byle czym. Na przykład na ptasim gównie na tablicy rejestracyjnej.
-
- klepacz
- Kontakt:
A mnie sie wydaje, ze nie do konca. Ministerstwo mysli w skali makro. Nie ma waluty w ptasim gownie... na ptasim nie zostaniesz krolem sedesu. Decyzje pojda w kieunku pelnej automatyzacji systemu CANARD... czyli mandat bedzie placil wlasciciel pojazdu... ale do tego czasu...ppamula pisze:No tak. Fotoradary nie wyrobią planowanego zastrzyku gotówki do budżetu i Rostowski jest wściekły. Teraz trzeba wyrabiać plan na byle czym. Na przykład na ptasim gównie na tablicy rejestracyjnej.
- zalew
- pisarz
- Imię: Andrzej
- województwo: zachodniopomorskie
Dziwna sprawa,nie mam pojęcia którędy jechaliście.Miejscowa oraz okoliczna agencja fotograficzna straży miejskiej dysponuje tylko jednym fotoradarem strzelającym swoje fotki z obydwu stron.Miszak pisze:Tutaj to SLAWAS mógłby coś powiedzieć. W zeszłym roku na powrocie ze Złocieńca w 3 min. zarobił 18 pkt. i 900 mandatu. A jaki był zdziwiony ... Bogu
Do mnie teraz dobija się pocztówka z GITD i narazie nie mam pomysłu jak tu skutecznie się z tego wykręcić...
- Dejw
- teksciarz
- Imię: Dawid
- województwo: śląskie
Jak ja dostałem swoją dawkę punktów to postanowiłem wziąć ich na przetrzymanie to za dwa miesiące przyszedł komornik do firmy z jakimś papierem i położył łapę na moim wynagrodzeniu 

- Lukaszny
- pisarz
Doszliśmy do takiego absurdu, że egzekucja mandatów jest bardziej skuteczna niż egzekucja alimentów. Teraz jeszcze wpakują kupę kasy na odcinkowe pomiary prędkości i albo się zakorkujemy jadąc przepisowo jak Bozia kazała, albo będziemy płacić.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
-
- pisarz
- Imię: Karol
to jest właśnie najbardziej wkurzające... czas przejazdu 600km zgodnie z przepisami w Polsce, a w innych krajach... przecież u nas jedzie się tyle samo czasu nad polskie morze co nad morze śródziemne..i jeszcze Ci ze 2 zdjęcia przyjdą później... Na nowe fotoradary i inne pierdoły do wyciągania kapuchy od ludzi to kasa jest, ale na sprzęt do szpitali i nawet karetki to wiecznie nie ma...Lukaszny pisze: albo się zakorkujemy jadąc przepisowo
"Odwaga to świadomość, że jest się jedynym, który wie, jak wielkie ogarnia cię przerażenie"
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
Errare humanum est
Errare humanum est
- harylog
- zadomowiony
- Imię: Tomek
- województwo: małopolskie
Przykre ale prawdziwe: fotoradary zarobią na siebie a sprzęt szpitalny i karetki nie.Fallen pisze:Na nowe fotoradary i inne pierdoły do wyciągania kapuchy od ludzi to kasa jest, ale na sprzęt do szpitali i nawet karetki to wiecznie nie ma...
To nie Ameryka że szpitale finansuje się z pieniędzy ubezpieczonych ludzi zamiast z rządu.
A co do czasu jazdy to fakt, z takiego Krakowa jazda nad Morze Bałtyckie to porażka, już lepiej skoczyć na Chorwację.
[XJ600S '95] > [VFR RC46 '98] / Skradziona 16.07.2013 

-
- zadomowiony
- Imię: Marcin
- województwo: kujawsko-pomorskie
Hattrick.Kawa pisze:Aaa... to ladnieMiszak pisze:3 oddzielne fotoradary . Wszystkie robiły zdjęcia od tyłu .... to sie chyba fachowo nazywa jackpot...
Nie czyń jak ja czynię. Czyń jak nauczam.
-
- pisarz
- Imię: Karol
Hahaha...no nasz "ukochany" minister finansów chce chyba w tym sezonie zostać królem strzelcówJohann pisze:Hattrick.Kawa pisze:Aaa... to ladnieMiszak pisze:3 oddzielne fotoradary . Wszystkie robiły zdjęcia od tyłu .... to sie chyba fachowo nazywa jackpot...

"Odwaga to świadomość, że jest się jedynym, który wie, jak wielkie ogarnia cię przerażenie"
Errare humanum est
Errare humanum est
-
- klepacz
- Kontakt:
ale te punkty skad sie wziely? z fotoradarow? czy misiaczki Cie po prostu ususzyly i zlozyles swoj autograf na blankiecie? bo jesli tak to faktycznie po ptakach... administracja dziala w takiej sytuacji szybko i sprawnieDejw pisze:Jak ja dostałem swoją dawkę punktów to postanowiłem wziąć ich na przetrzymanie to za dwa miesiące przyszedł komornik do firmy z jakimś papierem i położył łapę na moim wynagrodzeniu
Johann, faktcznie skoro byly trzy fotoradary to hattrick, do jackpota troche mu jeszcze zabraklo

Zalew bo moze slawas mial potrojne widzenie

- zalew
- pisarz
- Imię: Andrzej
- województwo: zachodniopomorskie
No działa nad wyraz sprawnie i dziwacznie.Na blankiecie awizo od pocztówki w mym kierunku widnieje takie stwierdzenie:Kawa pisze: ale te punkty skad sie wziely? z fotoradarow? czy misiaczki Cie po prostu ususzyly i zlozyles swoj autograf na blankiecie? bo jesli tak to faktycznie po ptakach... administracja dziala w takiej sytuacji szybko i sprawnie
" W razie nie odebrania przesyłki przez adresata w tym terminie będzie ona uważana za doręczoną z upływem ostatniego dnia tego okresu,tj.z dniem 01.07.2013"
Zastanawiam się też czy aby czasem po upływie znowu jakiegoś okresu nie przyznam się automatycznie do winy i nie przyznają mi promocyjnego mandatu

Państwo za obecnych światłych i miłych rządów stało się niesamowicie przyjazne dla obywatela i wyjątkowo sprawne jeśli chodzi o egzekucje wszelkich opłat do swego budżetu.
Dodam że pocztówka jest z obwodnicy Gorzowa Wlkp.Dwa pasy ruchu w jednym kierunku jazdy.Ograniczenie do 70km/h---'uwaga fotoradar'---brak fotoradaru---ograniczenie do 50 km/h----zakład fotograficzny Rostowskiego.Pokapowałem się jadąc następnym razem po wystąpieniu błysku.Po prostu przegapiłem sprytnie ustawiony znak..No i tak to już jest z tymi tematami.Tu chodzi o bezpieczeństwo...TAK!
-
- klepacz
- Kontakt:
Zgadza się. Po trzech tygodniach nieodebrany polecony traktowany jest jako przyjęty. Ale dalszy tok postepowania zależy od tego jakich informacji dostarczysz na temat kierującego. Bez tych informacji GITD nie może wystawić mandatu.zalew pisze:No działa nad wyraz sprawnie i dziwacznie.Na blankiecie awizo od pocztówki w mym kierunku widnieje takie stwierdzenie:Kawa pisze: ale te punkty skad sie wziely? z fotoradarow? czy misiaczki Cie po prostu ususzyly i zlozyles swoj autograf na blankiecie? bo jesli tak to faktycznie po ptakach... administracja dziala w takiej sytuacji szybko i sprawnie
" W razie nie odebrania przesyłki przez adresata w tym terminie będzie ona uważana za doręczoną z upływem ostatniego dnia tego okresu,tj.z dniem 01.07.2013"
Zastanawiam się też czy aby czasem po upływie znowu jakiegoś okresu nie przyznam się automatycznie do winy i nie przyznają mi promocyjnego mandatu![]()
Państwo za obecnych światłych i miłych rządów stało się niesamowicie przyjazne dla obywatela i wyjątkowo sprawne jeśli chodzi o egzekucje wszelkich opłat do swego budżetu.
Dodam że pocztówka jest z obwodnicy Gorzowa Wlkp.Dwa pasy ruchu w jednym kierunku jazdy.Ograniczenie do 70km/h---'uwaga fotoradar'---brak fotoradaru---ograniczenie do 50 km/h----zakład fotograficzny Rostowskiego.Pokapowałem się jadąc następnym razem po wystąpieniu błysku.Po prostu przegapiłem sprytnie ustawiony znak..No i tak to już jest z tymi tematami.Tu chodzi o bezpieczeństwo...TAK!
Automatycznie sam się nie przyznasz

PS. Koszty sadowe nie sa wielkie i po decyzji sadu nie ma zbytnio wyjascia. A ewentualne dalsze koszty postepowania komornika to prawie kolejne 300zl.
- Lukaszny
- pisarz
99% takich spraw kończy się w sądzie wyrokiem nakazowym - czyli bez przeprowadzania rozprawy. Tylko niewielki odsetek zainteresowanych będzie chciało i wiedziało jak złożyć sprzeciw - i dla nich sąd wyznaczy rozprawę, na której zaklepie to co dał w wyroku nakazowym.
-
- klepacz
- Kontakt:
I tak bylo do tej pory, bo spraw bylo niewiele. Odkad GITD rozpoczelo masowke, sadom wcale nie usmiecha sie rozpatrywanie tych spraw... zerknij na statystyki... a zoltych puszeczek przybywa.Lukaszny pisze:99% takich spraw kończy się w sądzie wyrokiem nakazowym - czyli bez przeprowadzania rozprawy. Tylko niewielki odsetek zainteresowanych będzie chciało i wiedziało jak złożyć sprzeciw - i dla nich sąd wyznaczy rozprawę, na której zaklepie to co dał w wyroku nakazowym.