Witam wszystkich,
Przeszukiwałem forum w poszukiwaniu powyższego tematu i nie udało mi się znaleźć. Jeśli jednak po prostu zrobiłem to niezbyt udolnie - proszę o przekierowanie do właściwego wątku a ten zamkniemy.
Niemniej - problem jak w temacie.
Dorosłem do skórzanego 2-częściowego kombinezonu. pochodziłem trochę po sklepach przymierzając to i owo i zaczęło się: jak rękawy dobre - to w korpusie kumpla bym zmieścił, jak na ciele dobrze - to rękaw się kończy w połowie przedramienia. I tak dookoła wojtek.
Zacząłem zatem śledzić firmy co szyją kombinezony na miarę - Diego wspominał kiedyś o firmie z Włocławka co dla Dainese szyła. Obecnie nazywa się Inter Magnus (adres www.ixspid.pl) - ale wzorów znanych marek nie kopiują - szyją tylko swoje.
Niestety nie mam doświadczeń na tym polu więc chętnie skorzystałbym z rad kogoś, kto szył kombinezon na miarę.
W tym szyciu nie chodzi mi specjalnie o oszczędność cenową, gdyż jestem sobie w stanie pozwolić na kombik Dainese czy Alpine (3.5 - 4.0kPLN) ale z tymi rozmiarami standardowymi mam ogromny problem - raczej chodzi mi o doskonałe dopasowanie kombika oraz dobre materiały (skóra) i podzespoły: protektory, zamki (np. YKK) - ogólnie, żeby miało to dobry wygląd, wykonanie i jakość skóry oraz wszystkich użytych elementów.
Może ktoś już szył kombik dla siebie i jest również w stanie wskazać jakieś dodatkowe elementy ważne (np. dodatkowe kieszenie) w codziennym użytkowaniu (lub w trasę), których nie ma w standardowych kombinezonach.
Proszę o pomoc...
Kombinezon szyty na miarę
- magik
- klepacz
- Imię: Mathias
- województwo: śląskie
Re: Kombinezon szyty na miarę
Oni robią dobre i ładne kombiki na miarę http://www.psihubik.cz/en nawet z takimi bajerami spokojnie za 4000 znajdziesz dla siebie tak wybajerzony sprzęt ze masakra, a jak nie chcesz jechać to możesz zamówić online lub kopnąć się gdzieś gdzie z nimi współpracują w PL