fotoradar

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
adam.ada
pisarz
pisarz
Imię: Adam
województwo: mazowieckie

fotoradar

Post autor: adam.ada » pt 05 paź 2012, 18:19

wczoraj na Radzymińskiej zrobił mi zdjęcie fotoradar ale z przodu ( oczywiście na moto ), czy ktoś dostał jakiś mandat czy wezwanie za coś takiego dzięki jakimś kamerom w pobliżu , które zarejestrowały nr rej. i zidentyfikowały właściciela ?
Adam

Awatar użytkownika
Marecki_
zadomowiony
zadomowiony

Re: fotoradar

Post autor: Marecki_ » pt 05 paź 2012, 18:34

Kiedyś podczas szybkiej eskapady, fotoradar pizgnął zdjęcie z przodu mi i kumplowi jadącemu za mną. Minął ponad rok i ani jemu ani mi, żadne wezwanie nie przyszło, więc luz 8)

Awatar użytkownika
kifer
pisarz
pisarz

Post autor: kifer » pt 05 paź 2012, 18:37

Jeśli miałeś zamknięte oczy, to luz, nic ci nie zrobią.
Natomiast jeśli miałeś otwarte, to mogą zidentyfikować cię po tęczówkach.
"Pracując ciężko po osiem godzin dziennie możesz w końcu zostać szefem i zacząć pracować po dwanaście." - Robert Frost

adam.ada
pisarz
pisarz

Post autor: adam.ada » pt 05 paź 2012, 18:52

w dobie wszechobecnego monitoringu i iwigilacji wszystko jest możliwe dlatego pytam czy już ktoś doświadczył
sam kiedyś na "katowickiej" ciesząc się z braku tablicy przy moto z przodu tak się wyluzowałem wobec fotoradarów , że dopiero patrol Policji mi przypomniał o ograniczeniach prędkości
Adam

Awatar użytkownika
Wojtek86
klepacz
klepacz
Imię: Wojtek
Kontakt:

Post autor: Wojtek86 » pt 05 paź 2012, 23:38

Spokojna głowa, sprawdzone :P

Awatar użytkownika
Diego
klepacz
klepacz
Imię: Mirek

Post autor: Diego » pt 05 paź 2012, 23:56

adam.ada pisze:wczoraj na Radzymińskiej zrobił mi zdjęcie fotoradar ale z przodu
Łatwiej powiedziec kto nie ma takiej fotki. :mrgreen: :mrgreen: Na szczęscie ja miałem zamknięte oczy. :biggrin
Jazda na motocyklu to najlepsze coś,co można robić w ubraniu

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Lukaszny » pn 08 paź 2012, 22:40

I nie zapomnij zasłonić naklejki na szybie wycieraczkami :mrgreen:

Ciekawe jak musi wkurzać się obsługa radaru jak na xxx fotek musi wyrzucić kilkunastu bezkarnych motocyklistów. Dlatego co pewien czas ustawiają radar na opcję "analną". :twisted:
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/

Awatar użytkownika
w@riat
bywalec
bywalec
Imię: Paweł

Post autor: w@riat » wt 09 paź 2012, 21:29

Panowie mają milion pięćset sto dziewięćset fotek z fotoradarów, do tej pory nic ;]
http://www.moto.dojlidy.net - Naprawa skuterów, motocykli, quadów. Sklep motoryzacyjny. Białystok

Awatar użytkownika
Tomek Grudziądz
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: Tomek Grudziądz » śr 14 lis 2012, 20:12

Taka ciekawostka.Ciekawe ilu ludziom wystarczy zdrowia i nerwów.Ale można jak się okazuje.
http://biznes.onet.pl/nie-widac-cie-nie ... news-detal
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Post autor: PETER » śr 14 lis 2012, 20:51

co zrobić żeby nie ukarali za nie wskazanie kierowcy--- wtedy umawiasz sie ze znajomym i piszesz oswiadczenie,ze mogles prowadzic wtedy ty auto ale rownie dobrze mogl prowadzic je twoj znajomy, bo sie na trasie zmienialiscie i nie pamietacie kto gdzie akurat byl kierowca.wskazujac znajomego, oczyszczasz sie z kary za nie wskazanie kierujacego. wtedy przychodzi pismo do znajomego i on rowniez pisze takie same oswiadczenie, ze mogl on prowadzic ale rownie dobrze moglem prowadzic ja :) wtedy obydwoje jestescie kryci. nie dostaniecie kary za niewskazanie kierujacego a sad nie moze skazac za prowadzenie konkretnego auta w jednym czasie przez dwoch roznych kierowcow. wtedy obowiazkiem oskarzyciela jest udowodnienie kto byl za kierownica, a ze zdjecie nieczytelne
śą u nas zorientowani prawnicy może sie wypowiedzą??????? :P
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

Awatar użytkownika
Hubu
klepacz
klepacz
Imię: Hubert

Post autor: Hubu » śr 14 lis 2012, 22:21

PETER pisze:co zrobić żeby nie ukarali za nie wskazanie kierowcy--- wtedy umawiasz sie ze znajomym i piszesz oswiadczenie,ze mogles prowadzic wtedy ty auto ale rownie dobrze mogl prowadzic je twoj znajomy, bo sie na trasie zmienialiscie i nie pamietacie kto gdzie akurat byl kierowca.wskazujac znajomego, oczyszczasz sie z kary za nie wskazanie kierujacego. wtedy przychodzi pismo do znajomego i on rowniez pisze takie same oswiadczenie, ze mogl on prowadzic ale rownie dobrze moglem prowadzic ja :) wtedy obydwoje jestescie kryci. nie dostaniecie kary za niewskazanie kierujacego a sad nie moze skazac za prowadzenie konkretnego auta w jednym czasie przez dwoch roznych kierowcow. wtedy obowiazkiem oskarzyciela jest udowodnienie kto byl za kierownica, a ze zdjecie nieczytelne
śą u nas zorientowani prawnicy może sie wypowiedzą??????? :P
Dobre to!

adam.ada
pisarz
pisarz

Post autor: adam.ada » śr 14 lis 2012, 23:24

a co będzie jeśli ja podam , że pożyczyłem samochód koledze "X" i do niego wyślą a on albo zaprzeczy albo odpisze , że i on pożyczył samochód ale koledze "Y" a tamten albo zaprzeczy albo poda , że pożyczył koledze "Z" itd........ ?
Adam

Awatar użytkownika
magik
klepacz
klepacz
Imię: Mathias
województwo: śląskie

Post autor: magik » śr 14 lis 2012, 23:35

a pro po fotoradarów przypomniało mi się to jest zarąbiste http://emil-tv.pl/ sobie po oglądajcie, a dowiecie sie ciekawych rzeczy

Awatar użytkownika
Groszek
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Groszek » czw 15 lis 2012, 10:19

Panowie,
a ja dostałem pamiątkowe zdjęcie na którym jest tył mojego motocykla. Planuję napisać do straży gminnej, iż tego dnia jeździłęm z kilkoma kolegami i podczas przejażdżki zmienialiśmy się motocyklami, w związku z czym nie jestem w stanie stwierdzić kto w tamtym momencie prowdził moj motocykl, i mógł to być każdy z nas, z równym prawdopodobieństwem. Potzrebuję jednak danych kilku kolegów (najlepiej z różnych krańców Polski), którzy wtedy ze mną jeździli ;) aby podać dane osobowe dla uwiarygodnienia i potwierdzenia moich argumentów :) Jacyś chętni? Zapraszam na PW, w przypadku powodzenia akcji stawiam browar, i przy okazji będą wytyczne postępowania na przyszłosć ;)

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Lukaszny » czw 15 lis 2012, 22:45

PETER: w takich wypadkach skazują właściciela pojazdu.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/

ODPOWIEDZ