w czym jeździcie jak jest gorąco?
- david939
- zadomowiony
- Imię: Dawid
- województwo: wielkopolskie
Re: w czym jeździcie jak jest gorąco?
wiesz, to że dużo ludzi nie zdaje sobie sprawy (albo nie chce sobie zdawać sprawy), że to może doprowadzić do ciężkich obrażeń nawet przy małych prędkościach, to chyba każdy wie.. Co nie zmienia faktu, że oczywiście ciężko się jeździ w kombi w takiej temperaturze - dlatego ja czekam na wieczora i jadę
Ale gdybym musiał gdzieś jechać, to na pewno w kombi.

- SpiNacZ
- zadomowiony
- Imię: Jarek
- województwo: łódzkie
Czy, ktoś używa zbroi jeżdżąc VFRką? Jakie są wrażenia i czy się sprawdza na szosę, a nie off-road?
- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
- województwo: lubelskie
Nikt nikomu nie narzuca tego by jeździć w kombi.michalw66 pisze:Dzisiaj widziałem spokojnie z 20 -30 motocyklistów( powiedzmy 50% sport/50% chopper/cruiser) i co? Żaden nie był w stroju
To jest sprawa indywidualna.
W tym temacie chcemy niektóry uświadomić jaki popełniają błąd jeżdżąc w spodenkach i krótkich rękawkach.
Szkoda tylko, że ten zrozumie wtedy jak przez miesiąc nie będzie mógł sprytnie się poruszać bo mu strupy przy podniesieniu ręki będą pękały na ciele.
Ja uważam, że lepiej mieć pot na jajach przez kilka godzin niż strupy na ciele przez kilka tygodni.
LWL 74HN
- Doozer
- bywalec
- Imię: Sylwester
- województwo: zachodniopomorskie
Taaaak, Ot i mądrego to dobrze posłuchać
Po za tym nie wiem jak wy ale dla mnie moment ubierania się ma coś magicznego w sobie, pewną tajemnicę niespodziewanych wrażeń i doznań.

Po za tym nie wiem jak wy ale dla mnie moment ubierania się ma coś magicznego w sobie, pewną tajemnicę niespodziewanych wrażeń i doznań.

Życie to wyścig. Wszystko co jest przedtem i po - jest tylko oczekiwaniem...
Steve McQueen
Steve McQueen
-
- Imię: Artur
Nie dawno mój kuzyn przy małej predkości miał wypadek gdyby miał na sobie strój , a nie krotkie spodenki i rękawek to by się to nie skonczyło szyciem ręki w szpitalu .
Ja wiem ,że jak jest ciepło jak dzisiaj to cieżko się jeździ w kombinezonie i człowiek bardziej mysli o tym , a nie o jeździe. Byłem dzisiaj na moto- bazarze i widziałem fajne przewiewne z siatki zbroje wyglądające z daleka jak kurtka. Cena 300 , ale myślę że taniej też się dostanie . Te o których piszę były firmy 4ride.
Ja wiem ,że jak jest ciepło jak dzisiaj to cieżko się jeździ w kombinezonie i człowiek bardziej mysli o tym , a nie o jeździe. Byłem dzisiaj na moto- bazarze i widziałem fajne przewiewne z siatki zbroje wyglądające z daleka jak kurtka. Cena 300 , ale myślę że taniej też się dostanie . Te o których piszę były firmy 4ride.
"Jazda na motocyklu to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu ,,
- Damo 88
- klepacz
Te kurtki to dobry pomysł , W krótki spodenkach i koszulce i bez kasku owszem Wiatr we włosach
. Pamiętam dobrze te chwile WSK 125 i polne drogi .
Co do poruszania się po mieście pełny rynsztunek , Dlaczego wystarczy sobie zdać sprawę jaka nasza skóra jest Delikatna Dosłownie .

Co do poruszania się po mieście pełny rynsztunek , Dlaczego wystarczy sobie zdać sprawę jaka nasza skóra jest Delikatna Dosłownie .

Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .
-
- Imię: Artur
No właśnie WSK i polne drogi , a nie honda i asfalt. Nie zapomnę tych much pomiedzy zębamiDamo 88 pisze:Te kurtki to dobry pomysł , W krótki spodenkach i koszulce i bez kasku owszem Wiatr we włosach. Pamiętam dobrze te chwile WSK 125 i polne drogi .

"Jazda na motocyklu to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu ,,
- armen1pl
- pisarz
- Imię: Arek
- województwo: mazowieckie
Damo 88 pisze:W krótki spodenkach i koszulce i bez kasku owszem Wiatr we włosach . Pamiętam dobrze te chwile WSK 125 i polne drogi .
Gdybym mógł to dałbym "lubię to"

P.S.
Panowie wczoraj jezdzilem na DL 1000
to będzie mój następny motocykl.
Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.
-
Ja co prawda VFRki nie mam, ale jeżdże w zbroi po asfalcie. Z pewnością posiadanie ochraniaczy pleców, klaty, barków i łokci dajek komfort. Do tego mam ochraniacz karku, nakolanniki, skórzane spodnie i crossowe buty. Nawet po bułki do sklepu jeżdże w takim stroju. Starałem się zawsze dobierać jak najbezpieczniejszy strój, czasem i to nie pomogło i obrażenia były, ale z pewnością mniejsze niż gdybym nie miał na sobie nic.SpiNacZ pisze:Czy, ktoś używa zbroi jeżdżąc VFRką? Jakie są wrażenia i czy się sprawdza na szosę, a nie off-road?
Ale jak to mówią: to i tak mowa-trawa, bo zrozumieniem gotowania się w upalne dni wykażą się Ci, którzy już leżeli. A wszyscy, którzy wolą krótki rękaw wyznają zasade: "ale przecież mnie to nie dotyczy, bo ja jeżdże ostrożnie i jeszcze nic mi się nie stało".
Cytując "Motocykliste doskonałego": nie ucieszy Cie jutrzejsza przejażdżka, jeśli z dzisiejszej nie wyjdziesz cało....
- SpiNacZ
- zadomowiony
Dzięki.Jaro-Ino pisze:Ja co prawda VFRki nie mam, ale jeżdże w zbroi po asfalcie. Z pewnością posiadanie ochraniaczy pleców, klaty, barków i łokci dajek komfort. Do tego mam ochraniacz karku, nakolanniki, skórzane spodnie i crossowe buty. Nawet po bułki do sklepu jeżdże w takim stroju. Starałem się zawsze dobierać jak najbezpieczniejszy strój, czasem i to nie pomogło i obrażenia były, ale z pewnością mniejsze niż gdybym nie miał na sobie nic.
Ale jak to mówią: to i tak mowa-trawa, bo zrozumieniem gotowania się w upalne dni wykażą się Ci, którzy już leżeli. A wszyscy, którzy wolą krótki rękaw wyznają zasade: "ale przecież mnie to nie dotyczy, bo ja jeżdże ostrożnie i jeszcze nic mi się nie stało".
Cytując "Motocykliste doskonałego": nie ucieszy Cie jutrzejsza przejażdżka, jeśli z dzisiejszej nie wyjdziesz cało....
Krótkie spodenki+sandały+koszulka z krótkim rękawem+R1+60 km/h+taxi właczający się do ruchu+hamujące poprzedzające auto= 70 m lotu+śpiączka farmakologiczna+sprawa w sądzie+33 operacje+sprzedaż rocznej Vectry GTC na koszty leczenia. Dla mnie rachunek jest prosty a tym, u których fałdy na mózgu się wyprostowały lub ich nigdy nie było polecam to równanie ku przestrodze.
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe
- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
- województwo: lubelskie
Artykuł ciekawy,natomiast pierwszy komentarz debilny. 

LWL 74HN
- armen1pl
- pisarz
- Imię: Arek
- województwo: mazowieckie
Możecie uczulać ile wlezie ale jak ktoś lubi czuć wiatr na łydkach to tak będzie jeździł.
Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.
- david939
- zadomowiony
- Imię: Dawid
no dokładnie.. ale z drugiej strony, jak coś pójdzie nie tak to sam się przekona o czym pisaliśmy - proste, co nie zmienia faktu, że nikomu tego nie życzęarmen1pl pisze:Możecie uczulać ile wlezie ale jak ktoś lubi czuć wiatr na łydkach to tak będzie jeździł.