Filtr K&N
-
- województwo: śląskie
Filtr K&N
Witajcie, otóż kupiłem VFRkę z założonym przelotowym wydechem i filtrem K&N, tutaj teraz pytanie, jak bardzo podnoszą one spalanie? Do motocykla w zestawie dostałem oryginalny wydech ( i zamierzam go z powrotem założyć ), natomiast nie wiem czy bawić się z filtrem. Jakieś rady? Refleksje?
- mobiand
- teksciarz
- Imię: Andrzej
- województwo: lubuskie
- Kontakt:
Re: Filtr K&N
przelotowy wydech - sam miałem Remusa, teraz śmigam na lekko zmodyfikowanym oryginale ale przymierzam się do zakupu Deklevica, przelotowy napewno poprawia brzmienie
i wydalanie spalin więc i moc może troszeczkę iść w górę ale czy ma coś wspólnego ze spalaniem.......
A co do filtra - również mam K&N i nie sądze żeby miał wpływ na ilość podawanego paliwa, raczej poprawia się zasysanie powietrza do cylindrów. Inna sprawa jeśli ktoś lubi ostrą jazdę
Wtedy nie pomogą filtry, tłumiki ani nic innego. VFR i tak weźmie swoje 
Moja pali tyle, ile wleje

A co do filtra - również mam K&N i nie sądze żeby miał wpływ na ilość podawanego paliwa, raczej poprawia się zasysanie powietrza do cylindrów. Inna sprawa jeśli ktoś lubi ostrą jazdę

Moja pali tyle, ile wleje

była VFR 750f rc36II 1996 a jest 1100xx, WFM M06 1962, WSK125 1979, Jawa 50
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: mazowieckie
mam u siebie K&N i i jak ostatnio nie przytankowałem w Iławie i wjechaliśmy w tereny bez stacji benzynowych to średnie spalanie mi wyszło 4,55 l/100km więc raczej ten filtr nie podnosi spalania
Adam
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
4.55???????wez wpadnij kiedys do mnie i naucz mnie latac zeby fistach pailił mi tyle co cebula na wolnych obrotach.bo mnie juz trafi od tych wpisów 4.5 4 moze 1,5 lpg/100 wy pchacie te motocykle czy jak 

- Hefajstos
- klepacz
- Imię: Maciej
Kubatron2 a masz zdławioną niemkę?
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: mazowieckie
jakbyś miał przed sobą wizję ponad 100 km bez stacji benzynowej też by ci tyle wypaliła , to przyjazny motocykl i jak nie ma to nie pije , ale żeby nie było tak słodko to jak ma to wypije ponad 7kubatron2 pisze:4.55???????wez wpadnij kiedys do mnie i naucz mnie latac zeby fistach pailił mi tyle co cebula na wolnych obrotach.bo mnie juz trafi od tych wpisów 4.5 4 moze 1,5 lpg/100 wy pchacie te motocykle czy jak
Adam
Jestem użytkownikiem Damo 88 . mam problem z Loginem ..
Mam na zbyciu k&n zakupiłem nie założyłem , powód szkoda silnika jak zobaczyłem jakie ubogie wybieranie zanieczyszczeń przez filtr k&n kosztem większego dopływu powietrza . k&n leży na półce a założony orginal .
Mam na zbyciu k&n zakupiłem nie założyłem , powód szkoda silnika jak zobaczyłem jakie ubogie wybieranie zanieczyszczeń przez filtr k&n kosztem większego dopływu powietrza . k&n leży na półce a założony orginal .
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Damo, ile wołasz za niego? Co do pytania założyciela tematu, filtr sportowy nie podniesie spalania. Poczytaj tutaj: viewtopic.php?f=17&t=1390
Też mi się wydaje, że filtr K&N nie podniesie spalania, a już na pewno nie zauważalne. Kiedyś założyłem w samochodzie, spalanie się nie zmieniło, osiągi też nie , jedynie stan portfela się zmienił:) Co do spalania to potwierdzam 4,5 - 5,0 żaden problem i to z pasażerem i kufrem. Wszystko zależy od położenia prawej ręki:)
- Damo 88
- klepacz
150zł + wysyłka lecz dopiero będę mógł go wysłać we wrześniu . Zapakowany w pudełku i folia za laminowana nie otwierana .
Wysyłka prawdopodobnie 10 do 15zł
Wysyłka prawdopodobnie 10 do 15zł

Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .
- Wojtek86
- klepacz
- Imię: Wojtek
- Kontakt:
U mnie filtr K&N spowodował spadek mocy o niecałego 1 KM. Sprawdzałem zarówno z fabrycznym wydechem jak i leo. W tym drugim przypadku moc z fabrycznym filtrem wzrosła o ok 5,5 KM a z filtrem K&N wzrosła niewiele ponad 4KM.
We wtorek zamieszczę wykresy. (z założonym i zdjętym leo)
We wtorek zamieszczę wykresy. (z założonym i zdjętym leo)