Czy to będzie Twój pierwszy motocykl ?
VFR do 10000PLN i różnica mięc Fi a VTEC?
- armen1pl
 - pisarz

- Imię: Arek
 - województwo: mazowieckie

Re: VFR do 10000PLN i różnica mięc Fi a VTEC?
Możesz się spotkać ze zdaniem jak juz kupisz vfr ( ale masz fajną cbr-kę) 

Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.
						- goman
 - pisarz

- Imię: Tomek
 - województwo: lubuskie
 - Kontakt:

a ja bym brał niebieską włoszke na ruszt  

osobisty pierwszy ale miałem okazję przejechać się na fz6 i fz8 nowym, wcześniej był skuter a teraz jeszcze mam jazdy testowe na hornecie i fireblade więc poznaję poszczególne motocykle, moc mnie nie przeraża a i tez nie jestem amatorem prostej, wolę się delektować jazdą i to jest w tym piękne

niebieski ciężko znaleźć, przewaga czerwonych na rynku ale to nie o kolor tutaj chodzi

niebieski ciężko znaleźć, przewaga czerwonych na rynku ale to nie o kolor tutaj chodzi
- goman
 - pisarz

- Imię: Tomek
 - województwo: lubuskie
 - Kontakt:

karwa wisi niebieska od dawna w giełdzie
ja nie wiem nawet czemu nikt jej jeszcze nie kupił

ja nie wiem nawet czemu nikt jej jeszcze nie kupił
Kolego Yeti to forum zwiera wuchte tematów, wystarczy poszukać aby się dowiedzieć wszystkiego niemalże o tym motocyklu. Tak więc użyj szukajkiYeti pisze:jeszcze proszę o ogólne wrażenia z jazdy tym motocyklem, jak się czuje w mieście, korkach, jak przyśpieszenie wygląda na co trzeba uważać jakie opony proponujecie etc.
czuję że jeszcze nie wszystko wiem
a czytać zacznij od
http://www.scigacz.pl/Honda,VFR,750,800 ... ,1648.html
http://www.scigacz.pl/Honda,VFR800,8211 ... 10737.html
- PozytywnieZakreconyWariat
 - pisarz

- Imię: Grzegorz
 - Kontakt:

"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"
"Układ siedzenia, podnóżków i manetek pozwala na zachowanie w miarę swobodnej, ale zwartej pozycji. Sprzyja temu nie tylko regulacja położenia i skoku dźwigni hamulca nożnego i zmiany biegów, lecz także klamek sprzęgła i hamulca przedniego." -cytat z motogen.pl
Tzw. można to wszystko regulować, super sprawa. Można zmieniać wysokość dźwigni zmiany biegów od tak?

Tzw. można to wszystko regulować, super sprawa. Można zmieniać wysokość dźwigni zmiany biegów od tak?
- 
				Kolega_PL
 - pisarz

- Imię: Adam
 - województwo: kujawsko-pomorskie

Można.Yeti pisze:"Układ siedzenia, podnóżków i manetek pozwala na zachowanie w miarę swobodnej, ale zwartej pozycji. Sprzyja temu nie tylko regulacja położenia i skoku dźwigni hamulca nożnego i zmiany biegów, lecz także klamek sprzęgła i hamulca przedniego." -cytat z motogen.pl
Widać, że raczej mało obeznany jesteś z motocyklami.
Adam
Zaczynam, nikt od razu nie schodził na kolano 
Łapię wiedzę teorytyczną, a na praktykę jest czas...
Myślę że wiem dużo, szczególnie po dwóch częściach książki "Motocyklista doskonały" którą za pewne większość motocyklistów zna, ale człowiek uczy się całe życie

Łapię wiedzę teorytyczną, a na praktykę jest czas...
Myślę że wiem dużo, szczególnie po dwóch częściach książki "Motocyklista doskonały" którą za pewne większość motocyklistów zna, ale człowiek uczy się całe życie
- Lisu
 - zadomowiony

- Imię: Maciej

Hehehe teraz mnie zamordowałeś. Nie obraź się, ale to, że przeczytasz 1212348 książek o technice jazdy nie pomoże Ci w tym jak jadąc motongiem wjedziesz na piach na zakręcie, albo wyskoczy Ci przestraszona sarna na drogę itd itp. Wtedy obyś nie piardulnął z impetem na glebę i nie pomyślał "e...w rozdziale Uślizg Koła nie było nic o tym, że tak to wygląda".
Po Twoim stwierdzeniu "myślę że wiem dużo..." przypomina mi się tekst, który kiedyś słyszałem o jakimś mega mocnym bmw - "Jeśli myślisz że jeździsz dobrze i jeździsz tak dobrze jak myślisz - to rozbijesz się na pierwszym drzewie".

Po Twoim stwierdzeniu "myślę że wiem dużo..." przypomina mi się tekst, który kiedyś słyszałem o jakimś mega mocnym bmw - "Jeśli myślisz że jeździsz dobrze i jeździsz tak dobrze jak myślisz - to rozbijesz się na pierwszym drzewie".
- tomaszb2
 - bywalec

- Imię: MAX
 - województwo: podkarpackie

Oprócz wizualnych różnic miedzy FI a Vtec i zmianą rozwiązania napędu rozrządu i technologią Vtec, są jeszcze jakieś różnice(minusy  
  ) Vtec'a od FI ??

Lisu czyli ty jak zaczynałeś jeździć wiedziałeś już wszystko tak?
To gratuluję bo jesteś białym krukiem motoryzacji
Ja nie widzę nic złego złapać wiedzy teorytycznej przed praktyką bo tylko wyjdzie to na PLUS, ale cóż jeżeli morduje cię takie postępowanie to współczuje

Piona dla normalnych

Ja nie widzę nic złego złapać wiedzy teorytycznej przed praktyką bo tylko wyjdzie to na PLUS, ale cóż jeżeli morduje cię takie postępowanie to współczuje
Piona dla normalnych
- emils
 - pisarz

- Imię: Emil
 - województwo: mazowieckie

Yeti pisze:Lisu czyli ty jak zaczynałeś jeździć wiedziałeś już wszystko tak?
Ja nie widzę nic złego złapać wiedzy teorytycznej przed praktyką bo tylko wyjdzie to na PLUS, ale cóż jeżeli morduje cię takie postępowanie to współczuje![]()
Piona dla normalnych
Ale to nie chodzi o to, że on wie wszystko. Sęk w tym, żebyś nigdy nie myślał, że wiesz dużo, bo to może zgubić.
Bezpieczniej jest uważać i mieć w świadomości, że nie wiesz wszsystkiego. Jak będziesz sobie powtarzał, że wiesz dużo to może sie to źle skończyć, bo w pewnej sytuacji powiesz sobie 'aha, przeczytałem i to powinno być tak' i gleba.
Wszyscy kiedyś zaczynali i nie ma co polemizować nad tym, ale nigdy nie wmawiaj sobie, że wiesz dużo
"Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre. A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru!"
Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
						Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
- Lukaszny
 - pisarz

- Imię: Łukasz
 - województwo: warmińsko-mazurskie

Raczej plusy.tomaszb2 pisze:Oprócz wizualnych różnic miedzy FI a Vtec i zmianą rozwiązania napędu rozrządu i technologią Vtec, są jeszcze jakieś różnice(minusy) Vtec'a od FI ??
+ zminimalizowano problem z regulatorem napięcia, umieszczając go w przedniej części motocykla, z lepszym chłodzeniem
+ wygodniejsze siodło
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
						- Lisu
 - zadomowiony

- Imię: Maciej

Yeti - czytaj ze zrozumieniem 
emils - dzięki za wyjaśnienie i piwko dla Ciebie

emils - dzięki za wyjaśnienie i piwko dla Ciebie