Gdzie lepiej nie kupic moto.

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Pepe VFR
klepacz
klepacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Gdzie lepiej nie kupic moto.

Post autor: Pepe VFR » śr 06 lut 2008, 15:12

Mam taki pomysł żeby zrobić listę nieuczciwych sprzedawców i handlaże których lepiej omijać szerokim łukiem, może to komuś kiedyś pomoże wpisujcie tu miejsca gdzie mieliście niemiłe doświadczenia z motocyklami

-Moto-motion ul.Połczyńska (moto zciągają zazwyczaj rozbite i tu je składają do kupy mają też dobre sprzęty ale trzeba być bardzo uważnym)
-
-
Może się temat przyjmie ;-)
Wypalony papieros skraca życie Srednio o 1min
Kieliszek Vodki Srednio o 2min.
ALE to nic, chodzenie do PRACY skraca życie średnio o 8 godzin na dobe!!!

Awatar użytkownika
suniok
pisarz
pisarz
Imię: Jarosław
Kontakt:

Post autor: suniok » ndz 10 lut 2008, 18:03

P.H.U. ZOLEX
Paweł Gruszczyński
62-800 Kalisz
ul. Stawiszyńska 82

Nick na allegro: zolo-skuter

wiadomo dlaczego...
Pozdrawiam Jarek

Awatar użytkownika
doyar
klepacz
klepacz

Post autor: doyar » ndz 10 lut 2008, 21:07

Panowie, proponuje wczesniejszym zwyczajem kopiowac i wklejac, coby lista zawsze byla w calosci i na czasie, i nie trza bylo szukac po calym watQ. No i proponuje jednak pisac dlaczego (krotko i wezlowato), bo za rok nikt nie bedzie wiedzial o co komu chodzilo i nie bedzie podejzen o zlosliwosc czy nawet nieuczciwa konkurencje.
W koncu TWORZYMY HISTORIE! ;)

Awatar użytkownika
Pepe VFR
klepacz
klepacz
Imię: Piotr

Post autor: Pepe VFR » pn 11 lut 2008, 08:37

-Moto-motion ul.Połczyńska (moto zciągają zazwyczaj rozbite i tu je składają do kupy mają też dobre sprzęty ale trzeba być bardzo uważnym) Problemy z papierami

-P.H.U. ZOLEX Paweł Gruszczyński 62-800 Kalisz ul. Stawiszyńska 82 Nick na allegro: zolo-skute (Motocykle NIE są bezwypadkowe)

-
Wypalony papieros skraca życie Srednio o 1min
Kieliszek Vodki Srednio o 2min.
ALE to nic, chodzenie do PRACY skraca życie średnio o 8 godzin na dobe!!!

Awatar użytkownika
siurgood
bywalec
bywalec
Imię: piotr

MOTO-MOTION

Post autor: siurgood » śr 19 mar 2008, 09:36

-Moto-motion ul.Połczyńska (moto zciągają zazwyczaj rozbite i tu je składają do kupy mają też dobre sprzęty ale trzeba być bardzo uważnym) Problemy z papierami

-P.H.U. ZOLEX Paweł Gruszczyński 62-800 Kalisz ul. Stawiszyńska 82 Nick na allegro: zolo-skute (Motocykle NIE są bezwypadkowe)

MOTO-MOTION RZECZYWIśCIE POWYPADKOWE ALE CHłOPAKI RACZEJ WIEDZą CO ROBIą,,UWAGA NA PAPIERY !!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)

dodatkowo NIE polecam serwisu MOTO MARS na marsa w wawie,natomiast całkiem przyzwoicie robią na ul.kaczeńca w "gutku"

pzdr

Awatar użytkownika
WiktorVFR
klepacz
klepacz
Imię: Wiktor
Kontakt:

Post autor: WiktorVFR » śr 19 mar 2008, 09:40

Moto -Motion sa znani z budowy streetfighterow tak wiec mysle ze znaja sie na odbudowie rozbitych moto:)

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » śr 19 mar 2008, 13:36

-NIE polecam serwisu MOTO MARS na marsa w wawie

nie chcę być nie miły alee offtop się ciągnie
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
Sówka
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: Sówka » śr 20 sie 2008, 21:33

:bye
(")_(")_.----.,/)
;_ _ '; -._ , ---\
( o_, )'__,) '-._)czego szuka...

Awatar użytkownika
Czarny32
bywalec
bywalec
Imię: Arek

Re: Gdzie lepiej nie kupic moto.

Post autor: Czarny32 » śr 23 maja 2012, 13:15

Widzę , że Moto Motion przewija się tu kilka razy. Sam byłem klientem tego komisu i szczerze powiem, nie polecam. Na moto daja gwarancje, ale co z tego. Jak po zakupie, musiałbym być u nich kilka razy na reklamacje. Moto psuło się co raz. Wiedziałem , że jest po przejściach. Wystarczyło spoglądnąć na główkę ramy. Dospawane ograniczniki. Mechanicznie silnik zaniedbany. Oleju - poniżej min. Filtr powietrza - zapchany czarnym syfem, nie wymieniany chyba długie lata. Dwa razy byłem na reklamacji i potem odpuściłem. Zawiozłem moto do swojego mechanika, u którego kupuje i serwisuje moto od dwóch lat. Dopiero on, pomału wyprowadził mi sprzęt na prostą.

Awatar użytkownika
brutoos
pisarz
pisarz
Imię: Jacek

Post autor: brutoos » czw 24 maja 2012, 12:02

To i ja o M-M słów kilka, gdyż szukałem swego czasu sprzęta i tam.

Ceny zaporowe, motury zmęczone, składane z kilku - nie neguję od razu, bo póki rama jest cała, to można się bawić w wymianę lag, setów, lakierowanie, pierdoły.

Natomiast jak szukałem, to strasznie na odwal się te sprzęty mieli robione, ale to chyba wada wszystkich komisów.

Zauważone na szybko:

pewna kawa zx10r miała 2 lewe podnóżki - lewy ok, prawy to wsadzony odwrotnie lewy - bez komentarza. Kuło w oczy z daleka

pewna rc46 fi - pogięte oba sety, jak stała na centralce, to wyglądało jakby cały motur był obrócony

sprzęta z ładnym lakierem się nie znajdzie.

ogólnie niski współczynnik cena/jakość.

Edit: stan wiedzy na 2011 rok.
Ostatnio zmieniony czw 24 maja 2012, 14:17 przez brutoos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
arczon
teksciarz
teksciarz

Post autor: arczon » czw 24 maja 2012, 12:11

Osobiście byłbym ostrożny w wystawianiu negatywnych opinii.
O ile pozytywne komentarze raczej nikomu szkody nie zrobią to na negatywne trzeba mieć jakieś dowody żeby później (w razie pozwania nas o odszkodowanie za ewentualne straty) móc udowodnić swoje zdanie.
No ale każdy ma prawo do wyrażania własnej opinii z pełną odpowiedzialnością za to co pisze.

Awatar użytkownika
armen1pl
pisarz
pisarz
Imię: Arek

Post autor: armen1pl » czw 24 maja 2012, 12:53

Ja z moto-motion kupiłem XJ i byłem zadowolony ogólnie
Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.

Awatar użytkownika
dixon
klepacz
klepacz
Imię: rafał

Post autor: dixon » czw 24 maja 2012, 14:06

jak dla mnie temat jest ok, choć z drugiej strony, wygląda to tak, że ktoś w danym miejscu kupi ok moto, a inny trafi śmiecia, i opinie są wtedy różne;) i ciężko o jednoznaczną opinię na temat danego sprzedawcy/komisu/etc.
motoszklarnia - moto ogólnie padaki, składane z wielu itd.
motorakowski - moto różne, widziałem wiele moto u nich, ogólnie bym nie kupił żadnego
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52

Awatar użytkownika
brutoos
pisarz
pisarz
Imię: Jacek

Post autor: brutoos » czw 24 maja 2012, 14:32

arczon,

masz rację, powinno się oceniać konkretne sprzęty a nie komisy, żeby było sprawiedliwie.

Powiem szczerze, byłem w 3 komisach: m-m, m-szkl i jakimś na al. Lotników bodaj. W każdym z nich sytuacja wyglądała tak samo - w tym ostatnim sprzęty były najładniejsze wizualnie. Ładne do tego stopnia, że kolega skusił się na v-teca, z którym cały czas ma problemy elektryczne. Oczywiście można się spierać i nie dojść, czy kable od reglera poprowadził kabelkiem telefonicznym poprzedni właściciel, czy właściciel komisu - tego nie wiem, dlatego nie oceniam.

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Lukaszny » czw 24 maja 2012, 14:54

arczon pisze:Osobiście byłbym ostrożny w wystawianiu negatywnych opinii.
O ile pozytywne komentarze raczej nikomu szkody nie zrobią to na negatywne trzeba mieć jakieś dowody żeby później (w razie pozwania nas o odszkodowanie za ewentualne straty) móc udowodnić swoje zdanie.
No ale każdy ma prawo do wyrażania własnej opinii z pełną odpowiedzialnością za to co pisze.
Dokładnie - zwłaszcza, że przy dzisiejszej wiedzy prawnej i ogólnych roszczeniach o ochronę "dup osobistych" taki temat jest również mocno niebezpieczny dla naszego drogiego Admina. Są wyroki Sądów, że admin jeśli zezwala na publikowanie opinii bez stosowanego sprawdzenia ich wiarygodności ponosi odpowiedzialność za takie wpisy.

I nie to żebym podważał tu kogoś opinię - po prostu w dzisiejszych czasach wiedzieć czy uważać to nie wszystko - w razie czego trzeba udowodnić jeszcze, że to prawda.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/

ODPOWIEDZ