stelaż pod kufer centralny givi

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
pablo_65
teksciarz
teksciarz
Imię: Paweł
województwo: łódzkie
Kontakt:

stelaż pod kufer centralny givi

Post autor: pablo_65 » śr 20 kwie 2011, 14:29

Witam. Po łykendowych wojażach...Czestochowa etc....zgubiłem dystans do mocowania stelaża. Fotka w załączniku. Jakby ktoś miał lub wiedział gdzie kupic albo dorobić to byłbym zobowiązany :p Pozdrawiam !!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
juhass
pisarz
pisarz
Imię: Tomasz
województwo: śląskie

Post autor: juhass » śr 20 kwie 2011, 17:31

:shock:
Jak Ci się udało to zgubić???
Żeby to odpadło to trzeba najpierw zgubić śruby imbusowe wkręcane w boki zadupka i nieźle pokombinować, bo tulejka jedną stroną spasowana jest w zadupku a drugą stronę dociska stelaż...
Co do dostępności- mogą być problemy ze znalezieniem tego ale.... warto szukać?

Wersja najprostsza to dociąć na odpowiednią długość rurkę o takiej średnicy, żeby wlazła w plastik zadupka (minus jest taki, że nie będzie to dociskało plastikowego zadupka ale on i tak ciasno siedzi)- rurkę (choćby z aluminium) dostaniesz np w Leroy-u..

Wersją full wypas to pożyczyć od kogoś z takim stelażem na kilka dni i wytoczyć za parę groszy u pierwszego lepszego tokarza. Jakby co to mogę pożyczyć ale do mnie daleko masz i spokojnie znajdziesz kogoś od siebie, ew. w wekend mogę Ci podeslać wymiary tulejki.

Awatar użytkownika
pablo_65
teksciarz
teksciarz
Imię: Paweł
województwo: łódzkie
Kontakt:

Post autor: pablo_65 » czw 21 kwie 2011, 09:52

też byłem w szoku....imbusowa musiała się wykęcić.....z prawej strony była też lekko wykręcona....i wypadło...do tego kuferek był mocno obciążony:/ może faktycznie bym pożyczył od kogoś z Wawy lub Łodzi i dorobił...

[ Dodano: |25 Kwi 2011|, o 11:39 ]
śrubka imbusowa niestety się złamała i cały gwint został w środku :/....fuck....próby wiercenia skończyły się na połamanych 4 wiertłach i gdy w końcu wypracowałem jakąś dziurę...złamał się gwintownik...oczywiście zostając w środku....co za pech!! chyba wytnę tą końcówkę i wspawa się nowy kawałek...taka pierdoła ale wkur...na maxa

Awatar użytkownika
pawel_316
teksciarz
teksciarz

Re: stelaż pod kufer centralny givi

Post autor: pawel_316 » wt 15 maja 2012, 14:57

Podepnę się pod ten temat bo sprawa też dotyczy stelaża a bardziej płyty GIVI

Kupiłem sobie stelaż do swojej RC36II - GIVI F242 ( na fotkach poniżej) i dostałem od kumpla płytę GIVI z mocowaniem monokey pod kufer ale jest jedno ale, nie ma tych "okrągłych" mocowań, które znajdują się pod płytą na schemacie B - bo rozumiem, że całość da sie już złożyć do kupy ? Czy może jest na to jakiś inny patent ? i kolejne pytanie czy takie mocowania to można gdzieś oddzielnie kupić ? Czy są tylko w zestawie z płytą ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... Bezpieczeństwo ma Pierwszeństwo ...

Awatar użytkownika
k3_zgora
Imię: Damian
województwo: lubuskie

Post autor: k3_zgora » śr 20 cze 2012, 19:19

Te uchwyty powinny być w zestawie z płytą. Odebrałem dzisiaj stelaż do mojej RC46 firmy kappa i sam jeszcze nie wiem jak będzie na nim zamontowana płyta. Jutro przykręcę stelaż do moto a w piątek lub sobotę jadę dobrać płytę i kufer.

Awatar użytkownika
k3_zgora

Post autor: k3_zgora » ndz 08 lip 2012, 23:48

Już od jakiegoś czasu mam zamontowany stelaż pod kufer centralny firmy Kappa (identyczny jak Givi). Od razu dopasowałem sobie kufer, również Kappy. Stelaż ten eliminuje pokrywę fotela pasażera, aczkolwiek nie mogłem tego tak zostawić i postanowiłem przerobić uchwyty w pokrywie tak, aby można było go zamontować.
Tak to wygląda u mnie.

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Muszę jeszcze podciąć pokrywę w dwóch miejscach i wzmocnić przednie uchwyty.

Awatar użytkownika
zaba80r
pisarz
pisarz
Imię: Piotr
województwo: poza granicą Polski

Post autor: zaba80r » śr 25 lip 2012, 21:59

Witam. Mysle nad zakupem kufra centralnego a pozniej moze bocznych. Panowie nie chce zaczynac nowego watku wiec pytam; jak jest podzial tych plyt swingram, monolock cos tam I jakie sa w nich roznice, z gory dzieki za odpowiedz. Jakie sa roznice w mocowaniu do vtec-a a Jakie w w fi. Roznice w plycie centralnej. Jedna jest okragla mala, a inne masywne na caly zadupek. Sorki ale lekko gubie sie I nie chce zrobic zlego zakupu. Pzdr
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...

Awatar użytkownika
pawels
zadomowiony
zadomowiony
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: pawels » czw 26 lip 2012, 13:33

Stelaż ten eliminuje pokrywę fotela pasażera, aczkolwiek nie mogłem tego tak zostawić i postanowiłem przerobić uchwyty w pokrywie tak, aby można było go zamontować.
Tak to wygląda u mnie.
Czy takie rozwiązanie jest funkcjonalne? Jak zabierasz kufer, to po co ci nakładka? Zdjęcie tego stelaża to przecież 5 minut.

Awatar użytkownika
k3_zgora

Post autor: k3_zgora » ndz 29 lip 2012, 11:44

Mnie się bardziej podoba z dokładką, mogę ją w każdej chwili schować do kufra. Wolałbym nie odkręcać stelaża za każdym razem kiedy chcę założyć dokładkę a dosyć często zdejmuję kufer (zakładam go raczej na zakupy lub na dłuższe wypady).

ODPOWIEDZ