Wyposażenie motocykla w Niemczech
-
- klepacz
- Imię: Adam
- Kontakt:
Wyposażenie motocykla w Niemczech
Orientuje się ktoś, co trzeba mieć w motocyklu, żeby policja w Niemczech się nie czepiała?
- puzon
- klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Re: Wyposażenie motocykla w Niemczech
Revolut pisze: Gaśnica śniegowa co najmniej 4L
Dobre, a jak z plecakiem to gaśnica x2 lub jedna 11kg i 0,7l x3Hubu pisze:Jednak poważnie to myślę, że 0,7l

http://niemcy.lovetotravel.pl/przepisy_ ... _niemczechadjar pisze: No dobra, pośmialiśmy się - a tak serio?
Nie wymagane prawem ale zawsze dobrze jest mieć przy sobie parówki "Berlinki", salceson brunszwicki a jako plecak owczarek niemiecki oraz papiery od golfaII GTI. Więcej nie pamiętam ale dziadek wspominał coś o kenkarcie

Ostatnio zmieniony ndz 25 mar 2012, 15:42 przez puzon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- klepacz
- Imię: Adam
- Kontakt:
Dzięki. Te stronę już widziałem, ale tam nie do końca jest dla mnie jasne - bo najpierw info o tym, co trzeba w samochodzie, a potem o moto tylko o kaskach. A coś mi się obiło, że na moto też trzeba np. apteczkę.
- puzon
- klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Czytałem że odkąd jesteśmy w Schengen wyposażenie obowiązuje cię takie jak ojczyste prawo nakazuje i nikt nie ma prawa się przyczepić. Ale dla świętego spokoju dozbrajamy się w obowiązkowe rzeczy na danym terytorium. Czego mogli by więcej chcieć niemiaszki poza: apteczką, trójkątem, kamizelką i żarówkami na zapas.
- Tomek Grudziądz
- klepacz
- Imię: Tomek
- województwo: kujawsko-pomorskie
Wyposażenie samochodu w UE musi być takie, jakiego wymagają przepisy w kraju zarejestrowania. Tyle mówią przepisy. Policja w Słowacji nie ma prawa nałożyć na Ciebie mandatu za brak kompletu zapasowych żarówek, ale zastanów się - będziesz się z nimi kłócił?
Natomiast kamizelka na autostradzie przydaje się. Nigdy nie wiadomo, co się wydarzy.
A to cały wątek na ten temat
http://forum.motocyklistow.pl/index.php ... a-granice/
Natomiast kamizelka na autostradzie przydaje się. Nigdy nie wiadomo, co się wydarzy.
A to cały wątek na ten temat
http://forum.motocyklistow.pl/index.php ... a-granice/
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"
prawo jazdy, dowod rejestracyjny, zaswiadczenie o ubezpieczeniu OC ( jesli dowod rejestracyjny tego nie zaswiadcza ) i zalozony kast ochronny z norma.Orientuje się ktoś, co trzeba mieć w motocyklu, żeby policja w Niemczech się nie czepiała?
cala reszta ( kamizelki, ubiur ochronny , apteczka itd) sa zalecane ale nie obowiazkowe.
Mozesz jezdzic w sandalach i krutkich spodenkach.
pozdr.
voss