Wersja japońska, zablokowana do 190km/h - pomocy
- czikooo
- Imię: Kamil
Wersja japońska, zablokowana do 190km/h - pomocy
Witam ! Chciałbym się przedstawić ponieważ tego nie robiłem a jestem nowym posiadaczem VFR 800 FI 99r , jestem z Malborka i zakupiłem moto z polecenia brata który już miał takowy sprzęt! Dziś miałem pierwszą jazdę i odkryłem że mój moto jedzie tylko (aż) 190km/h i doczytałem tylko tyle że jest to normalne przy wersjach na Japonię. Pytanie brzmi jak to zmienić ? Czy wystarczy zmienić moduł zapłonowy na europejski ? Proszę o fachową pomoc !
- Argail
- pisarz
- Imię: Dariusz
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
jak chcesz to ja zdaje się powinienem mieć jeszcze rozebrany komputer - po wymianie zegarów zrobiłem kiedyś spięcie i szlag trafił obrotomierz - problem leżał w komputerze, jeśli go nie wywaliłem to mogę Ci podesłać na testy - moduł jest obrany z plastików, ale działało wszystko oprócz obrotomierza, nie mogłem dojść, który scalak poszedł i kupiłem inny komputer
Moja wersja była z USA z 2000 bez włącznika świateł i bez HISS, z podmianki u Hefajstosa (maszyna z 1998 ) u mnie jego komputer chodził, u niego mój nie - nie chciał odpalić
Moja wersja była z USA z 2000 bez włącznika świateł i bez HISS, z podmianki u Hefajstosa (maszyna z 1998 ) u mnie jego komputer chodził, u niego mój nie - nie chciał odpalić
rejoice o young man in thy youth
- czikooo
jeśli nie sprawi Ci to większego problemu to byłbym wdzięczny, mógłbym sprawdzić czy to pomoże. A jest taka możliwość żeby dojść po numerze albo jakimś symbolu czy komputer ma automatyczny włącznik świateł?
Oraz mam pytanie Czy POWER-COMMANDER może rozwiązać mój problem ??
Czy przy wymianie modułu bez automatycznego włącznika świateł można dokupić prawy przełącznik z włącznikiem i będzie to do siebie pasowało ?
Oraz mam pytanie Czy POWER-COMMANDER może rozwiązać mój problem ??
Czy przy wymianie modułu bez automatycznego włącznika świateł można dokupić prawy przełącznik z włącznikiem i będzie to do siebie pasowało ?
- czikooo
Po problemie, piszę o tym aby ktoś kogo spotka taka sama nie miła niespodzianka po zakupie moto wiedział już co zrobić. A więc moduł mój miał oznaczenie K co oznaczało wersje Japońską i był zblokowany do 11.5tys.obr oraz V MAX 190km/h. Zakupiłem moduł z oznaczeniem ED i teraz mam pełną moc
światła w moim moto włączają się automatycznie więc był dylemat czy będą chodziły po zakupie modułu bez automatycznego włączania ale problemu żadnego nie było i widocznie to włącznik jest już zmostkowany sam w sobie.
Podziękowania za pomoc mailową dla: kris2k oraz Argail 'a

Podziękowania za pomoc mailową dla: kris2k oraz Argail 'a