odzież motocyklowa firmy 4-Biker

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
imperfect_80
bywalec
bywalec
Imię: Radek
Kontakt:

odzież motocyklowa firmy 4-Biker

Post autor: imperfect_80 » śr 12 sty 2011, 20:39

przymierzam się do kupna ciuchów tej firmy,ktoś może jezdzi,albo ktos zna kogo kto smiga w tych ciuchach,warto czy moze nie,cenowo sa dosyć w miarę :!:

Awatar użytkownika
lukasg.81
teksciarz
teksciarz
Imię: Łukasz
województwo: podkarpackie

Post autor: lukasg.81 » śr 12 sty 2011, 21:04

Ja mam cały kmplet tej firmy czyli kurtke i spodnie kurtka model (URBAN KEVLAR a spodnie JEANS LEATHER) i w sumie rękawice też brałem u nich CARBON STRONG i jestem zadowolony za tę cene towar bardzo przystępny .

kiciol
klepacz
klepacz
Imię: Roman
województwo: wielkopolskie

Post autor: kiciol » śr 12 sty 2011, 22:09

Wybierasz się do Poznania na zakupy :?: :smile:
Tu masz coś ale tylko o skórach
http://konop25.nazwa.pl/virago.com.pl/v ... e727871b0e

Jeśli szukasz texów to na pewno warto zainwestować w odzież 3-warstwową, czyli osobno wypinana membrana i podpinka.
... owoc żywota twojego je...ZUS .

http://www.bikepics.com/pictures/2297876/

Awatar użytkownika
Chris-Zg
pisarz
pisarz
Imię: Christian
województwo: lubuskie
Kontakt:

Post autor: Chris-Zg » czw 13 sty 2011, 10:55

Ja mam cały ubiór z tej firmy, kurtka i spodnie tekstylne, rekawice skorzane. I powiem tak, za te cene wygladaja swietnie, ale wydaje mi sie ze jedynie wygladaja... Certyfikatów żadnych nie mają, bo to co piszą na stronach to bubel. W rekawicach rzepy puscily po miesiacu niezbyt intensywnego uzytkowania. Gdy upadlem na parkingu to pod kolanem, tam gdzie sie konczy ochraniacz, material spodni odrazu sie przetarl, od lekkiego uderzenia i pociagniecia, na nodze mialem dosc obficie krwawiaca rane. Kurtka jest okej, dobrze lezy, z tym ze protektorow nie da sie za cholernie stabilnie przymocowac, wydaje mi sie ze przy upadku przesuną sie i nie spelnia swojego zadania. Ja osobiscie nie jestem przekonany do tej firmy... Chociaz za te pieniadze nie jest az tak zle. Na nowy sezon kupuje cos sprawdzonego, np. z alpina. Mam od nich buty i sa swietne. Wole wydac znacznie wiecej ale miec za to jakos i pewnosc ochrony.
Czerwone są najszybsze!

Awatar użytkownika
imperfect_80
bywalec
bywalec
Imię: Radek
Kontakt:

Post autor: imperfect_80 » czw 13 sty 2011, 15:53

no własnie sie wybieram na zakupy tylko nie wiem jescze gdzie,mysle o Poznaniu albo motobajzel do Łodzi :grin:

kiciol
klepacz
klepacz
Imię: Roman
województwo: wielkopolskie

Post autor: kiciol » czw 13 sty 2011, 20:38

Chris-Zg pisze:ole wydac znacznie wiecej ale miec za to jakos i pewnosc ochrony.
Jestem za. Jeśli możesz nadwyrężyć trochę budżet to szarpnij się na coś pewniejszego.
... owoc żywota twojego je...ZUS .

http://www.bikepics.com/pictures/2297876/

dj_ww
bywalec
bywalec

Post autor: dj_ww » czw 13 sty 2011, 21:28

Mam ich kortke (skora model kevlar) - przelatalem w niej sezon wiec chyba moge cos powiedziec.

Kortka lezy oki, ostatni obciach, to to nie jest, ale drugi raz bym jej nie kupil glownie ze wzgledu na zle zamocowane ochrniacze - te na ramionach przsuwaja sie i zaginaja od nowosci.

Generalnie wykonanie przecietne: niezby starannie wszyta siateczka pod wywietrznikami, przez co wcina sie w zamek blyskawiczny przy zamykaniu i otwieraniu, zatrzaski na rekawach (przy nadgarstach) wszyte tak, ze jeden zapinam bez klopotu, ale drugi udaje sie dociagnac tylko czasami...

Z tanich rzeczy adrenaline wydaje mi sie o niebo lepsze...
VFR 750, 90'... bielutka... no fajna jest ;-)

ODPOWIEDZ