egzamin na B
- adi610
- klepacz
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
egzamin na B
Ostatnio znajoma zdawała prawko na B. Nie włączyła świateł przeciw mgielnych ponieważ zapomniała o włączeniu świateł mijania bez których te pierwsze nie zadziałają.
Egzamin składa się z 3 części
1. Prezentacja
2. Plac manewrowy
3. Jazda w ruchu miejskim
Z tego co wiem to w każdej części można popełnić dwa błędy. Pytanie czy dwukrotne nie włącznie świateł mijania jest podstawą do niezaliczenia egzaminu ?
Egzamin składa się z 3 części
1. Prezentacja
2. Plac manewrowy
3. Jazda w ruchu miejskim
Z tego co wiem to w każdej części można popełnić dwa błędy. Pytanie czy dwukrotne nie włącznie świateł mijania jest podstawą do niezaliczenia egzaminu ?
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
to kwestia interpretacji jak z traktorem ma 3 koła dobre czy jednao nie dobre , i tak nie pojedzie ale jak ładnie brzmi trzy dobre ,a wracając do egzaminy --popełniła ten sam błąd dwa razy czy popełniła dwa razy ten błąd podczas jednego egzaminu, to drugie stwierdza że nie zdała
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
Przeciwmgielne? - nie ma takich świateł :) Są PRZECIWMGŁOWE!
W Koszalinie, przy omówieniu świateł wystarczy powiedzieć Przeciwmgielne i słyszysz od BŁĄD. Musisz się poprawić i powiedzieć PRZECIWMGŁOWE - tak są określone w kodeksie drogowym
Powiesz drugi raz przeciwmgielne - i Pan mówi Ci dziękuję egzamin zakończony - wynik NEGATYWNY
)
Zwała - mam B od 1996 roku - i dla mnie od zawsze też były to światła przeciwmgielne, dopiero Kat A robiłem i poszedłem na zajęcia teoretyczne, bo takie laseczki sweet 18 przychodziły i grzech było nie zostać
)) i mnie uświadomił wykładowca.

Zwała - mam B od 1996 roku - i dla mnie od zawsze też były to światła przeciwmgielne, dopiero Kat A robiłem i poszedłem na zajęcia teoretyczne, bo takie laseczki sweet 18 przychodziły i grzech było nie zostać

Bzyq
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Czas na sprawdzenie płynów eksploatacyjnych oraz oświetlenia wynosi aż /tylko/ 5 minut. 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Diego
- klepacz
- Imię: Mirek
- województwo: mazowieckie
Kurde,Mniodek ani Bralczyk ze mnie żaden ale....................jaka jest różnica między onymi światłami??????Bzyq pisze:powiedzieć Przeciwmgielne i słyszysz od BŁĄD. Musisz się poprawić i powiedzieć -PRZECIWMGŁOWE
Przeciwmgielne-PRZECIWMGŁOWE ?????
Jazda na motocyklu to najlepsze coś,co można robić w ubraniu
- MC_Hammer
- ostry klepacz
- Imię: Maciej
- województwo: mazowieckie
Proszę, Pan pyta ( choć to brzytkie słowo ) Pan maDiego pisze:Kurde,Mniodek ani Bralczyk ze mnie żaden ale....................jaka jest różnica między onymi światłami??????
Przeciwmgielne-PRZECIWMGŁOWE ?????

http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiat ... g%C5%82owe
PS. Wychodzi na to, że jedynie nazewnictwa.
Prawo o ruchu drogowym (potocznie Kodeks Drogowy)
Mówi tylko raz o tych światłach:
Art. 30. 1. Kierujący pojazdem jest obowiązany zachować szczególną ostrożność w czasie
jazdy w warunkach zmniejszonej przejrzystości powietrza, spowodowanej mgłą, opadami
atmosferycznymi lub innymi przyczynami, a ponadto:
1) kierujący pojazdem silnikowym jest obowiązany:
a) włączyć światła mijania lub przeciwmgłowe przednie albo oba te światła jednocześnie,
b) poza obszarem zabudowanym podczas mgły dawać krótkotrwałe sygnały dźwiękowe w
czasie wyprzedzania lub omijania;
HE he - więc się chłopaki czepiają do potocznego nazewnictwa
)
Art. 30. 1. Kierujący pojazdem jest obowiązany zachować szczególną ostrożność w czasie
jazdy w warunkach zmniejszonej przejrzystości powietrza, spowodowanej mgłą, opadami
atmosferycznymi lub innymi przyczynami, a ponadto:
1) kierujący pojazdem silnikowym jest obowiązany:
a) włączyć światła mijania lub przeciwmgłowe przednie albo oba te światła jednocześnie,
b) poza obszarem zabudowanym podczas mgły dawać krótkotrwałe sygnały dźwiękowe w
czasie wyprzedzania lub omijania;
HE he - więc się chłopaki czepiają do potocznego nazewnictwa

Bzyq
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Egzaminatora obowiązuje również kilka innych dokumentów normatywnych nie wymienionych powyżej. 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.