Pytanie o parkowanie w Łodzi

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
adjar
klepacz
klepacz
Imię: Adam
Kontakt:

Pytanie o parkowanie w Łodzi

Post autor: adjar » czw 01 lip 2010, 14:29

W przyszłym tygodniu będę w Łodzi na szkoleniu przez kilka dni i zastanawiam się, czy nie pojechać na moto. I tu pytanie-jak jest z bezpieczeństwem postawienia moto gdzieś "w terenie" ? Prawdopodobnie nocowałbym w jednym z domów studenckich politechniki, przy Piotrkowskiej 277 lub przy al. Politechniki 9. Trochę się lękam, bo słyszałem głosy, że okolica nieco "szemrana" :)

A tak przy okazji - w Łodzi moto płaci za parkometr?

Awatar użytkownika
Mike
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: Mike » czw 01 lip 2010, 21:38

Oj zdecydowanie odradzam parkowanie "gdzieś w terenie", szczególnie tej którą wymieniasz.
Mieszkałem na studiach w akademiku przy Politechniki i mojego Fiacika nieraz obrobili,obdrapali i w ogóle...a co dopiero wypieszczone moto ;-)

Jeżeli już to tylko parking strzeżony (coś koło 10 zeta za dobę), jest chyba taki gdzieś przy Radwańskiej/Stefanowskiego i z tego co kojarzę to pod chmurką (i jakoś nie budzi zaufania).

Jak parkometr jest w zasięgu wzroku to płacisz, nie wiem jak liczą za moto bo nigdy nie odważyłem się zostawić moto w centrum :???:
VFR 800I

Awatar użytkownika
pablo_65
teksciarz
teksciarz
Imię: Paweł
województwo: łódzkie
Kontakt:

Post autor: pablo_65 » czw 01 lip 2010, 22:24

mogę cię przygarnąć na kilka nocy...mieszkam na wsi to odpracujesz w polu :mrgreen:
oczywiście musisz prezentować nienaganną kulturę osobistą, higienę i wszelkie zasady sawuar viewr'u :twisted:

poważnie...przemyśl temat !

adjar
klepacz
klepacz
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: adjar » pt 02 lip 2010, 11:44

Dzięki pablo, przemyślę, propozycja kusząca. A daleko Ty od Łodzi mieszkasz? Bo mam 3 dni szkolenia, każdego na 9 z tego co wiem, a nie lubię za wcześnie się zrywać :)
Aczkolwiek u mnie sam nocleg nie jest problemem (firma płaci), tylko właśnie kwestia czy motkiem, czy lepiej pociągiem.

Co do mojej kultury osobistej i zachowania zasad sawuar viewr'u, to opinie są podzielone - na moją i reszty :)
Mike pisze: nigdy nie odważyłem się zostawić moto w centrum
Aż tak?

Awatar użytkownika
Mike
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: Mike » sob 03 lip 2010, 11:34

No niestety muszę przykro stwierdzić, że nie przepadam za łódzkimi "elitami" z centrum.
Już raz miałem kontakt z łysym barczystym siedzącym mi na masce samochodu, więc od tamtego czasu jestem ostrożny gdzie zostawiam sprzęta...
VFR 800I

Awatar użytkownika
pablo_65
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: pablo_65 » ndz 04 lip 2010, 20:26

mieszkam 15 km od centrum łodzi

Awatar użytkownika
Rozan
klepacz
klepacz

Post autor: Rozan » ndz 04 lip 2010, 21:37

POD Pabianicami ;)

Awatar użytkownika
pablo_65
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: pablo_65 » ndz 04 lip 2010, 22:00

a żebyś wiedział że pod :grin: spokojna wieś...a nie brudne i zapyziałe miasto ;-)

[ Dodano: 2010-07-18, 22:15 ]
adjar co nic nie piszesz jak przeżyłeś drugą łódzką noc....czyżby cię z motorem ukradli:p ?

ODPOWIEDZ