wywrotka na parkingu
- Monsumek
- Imię: Monika
- Kontakt:
wywrotka na parkingu
Czy możliwe jest, aby motocykl oparty o boczną nóżkę przewrócił się od wiatru?
Właśnie dziś spotkała mnie ta przykra niespodzianka, kiedy poszłam po swoje moto na parking strzeżony, aby trochę polatać. Gościu, co tam pilnuje, powiedział, że to pewnie od wiatru... co myślicie?
Właśnie dziś spotkała mnie ta przykra niespodzianka, kiedy poszłam po swoje moto na parking strzeżony, aby trochę polatać. Gościu, co tam pilnuje, powiedział, że to pewnie od wiatru... co myślicie?
- Gregory
- ostry klepacz
- Imię: Grzesiek
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Nie wiedziałem, że w stolicy wieje HALNY
A tak przy okazji, jeżeli to był parking strzeżony to powinien mieć monitoring i wszystko powinno być nagrane 

Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
- michał RC 46
- pisarz
- Imię: Michał
- województwo: lubelskie
Gada głupoty ten Parkingowy,nie wierzę że od wiatru by się wywrócił musiał by jakiś huragan zawiać.Ja stawiam na to że ktoś albo specjalnie to zrobił albo przy jakimś manewrowaniu samochodem przewrócił i zwala Cieć na wiatr,z drugiej strony bez świadków czy zapisu z kamery jeżeli była to ciężko będzie im to udowodnić,a sprawę zakładać też szanse raczej nikłe na odszkodowanie,chyba że parking był ubezpieczony to warto próbować
Czerwone najszybsze !
-
- teksciarz
Po mojemu od wiatru nie jest możliwe. Naszego kraju nie nawiedzały ostatnio huragany. Najprędzej ktoś manewrował autem i potrącił moto. Na parkingach upychają sprzętów na maxa żeby więcej kasy zarobić, jest ciasno i takie akcje mają miejsce. Prestudiuj regulamin parkingu, bo w niektórych regulaminach jest masa wyłączeń odpowiedzialności właściciela, o czym użytkownicy najczęściej dowiadują się po fakcie. Nie wszystkie parkingi mają też ubezp. OC, bo takowe sporo kosztuje. Wtedy zostaje zabawa w sądy.
Każda Honda dobrze wygląda. Nic innego nie powiem, bo bym ryzykował zdrowiem:)
Ludzie żyją po to, by latać na moto i czasami dla śmiechu postrzelać z wydechu : )
Ludzie żyją po to, by latać na moto i czasami dla śmiechu postrzelać z wydechu : )
- scibor
- pisarz
- Imię: Patryk
- województwo: warmińsko-mazurskie
Jesli motocykl stal na rownym i stabilnym podlozu to nieprawdopodobne zeby go wiatr przewrocil. Na strone bocznej stopki mogl sie przewalic w sytuacjach o ktorych wspomnieli mlody55 i puzon. Na przeciwna jesli stal na nierownym podlozu, za bardzo spionizowany. Mozna sobie gdybac, ale za malo mamy informacji zeby cos wydedukowac.
-
- teksciarz
Jak teren nie był grząski i względnie równy,to moim zdaniem niema takiej opcji.
Ktoś projektując moto, pomyślał o tym aby na stopce i równej nawierzchni osiągał pozycje na tyle stabilną aby wiatr go nie przewrócił(inaczej kładły by się wszystkie takie modele)
Jeżeli na parkingu niema monitoringu,to popatrz może jakiś obiekt naprzeciwko ma kamerę tak ustawioną,że łapie to miejsce. Może grzecznościowo by pomogli-różnie bywa.
Ktoś projektując moto, pomyślał o tym aby na stopce i równej nawierzchni osiągał pozycje na tyle stabilną aby wiatr go nie przewrócił(inaczej kładły by się wszystkie takie modele)
Jeżeli na parkingu niema monitoringu,to popatrz może jakiś obiekt naprzeciwko ma kamerę tak ustawioną,że łapie to miejsce. Może grzecznościowo by pomogli-różnie bywa.