moto na firme i VAT
- Shoov
- klepacz
- Kontakt:
C_L_K ja w moim US nie moge wrzucać ciuchów (poza kaskiem) w koszta, prawde mowiac nie wnikałem nawet z jakiego powodu taka dostałem a raczej ksiegowa dostała odpowiedz, a czy dlatego że to działalność jednosobowa czy nie to też nie wiem.
Co do radia itd, pokrowce to czesc eksploatacyjna mozna powiedziec, radio tez ma wytłumaczenie bo sluchasz np info o pogodzie albo wiadomości albo masz tam BT do telefonu, przyczynia sie to w sposob prosty do uzyskania dochodu podobnie jak telefon czy GPS a ciuchy jako takie nie. Ja tam i tak bym radził wystąpić o interpretacje zeby sie nie udupiać niepotrzebnie.
A co do radia to trzeba płacić podatek od odbiornika radiowego około 60żł rocznie wiec jak ktoś m zamiar kupić "tanie" radio to sie nie bardzo oplaca.
Co do radia itd, pokrowce to czesc eksploatacyjna mozna powiedziec, radio tez ma wytłumaczenie bo sluchasz np info o pogodzie albo wiadomości albo masz tam BT do telefonu, przyczynia sie to w sposob prosty do uzyskania dochodu podobnie jak telefon czy GPS a ciuchy jako takie nie. Ja tam i tak bym radził wystąpić o interpretacje zeby sie nie udupiać niepotrzebnie.
A co do radia to trzeba płacić podatek od odbiornika radiowego około 60żł rocznie wiec jak ktoś m zamiar kupić "tanie" radio to sie nie bardzo oplaca.
- Gregory
- ostry klepacz
- Imię: Grzesiek
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
A czemu nie- jak jest jednoosobowa?benitto pisze:ubrania mozna wrzucic w koszty, jesli firma nie jest jednoosobowa dzialalnoscia i obowiazuja przepisy BPH.
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
- Gregory
- ostry klepacz
- Imię: Grzesiek
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
A mi kazali podbić projekt przez uprawionego BHP i pPOŻ - sprzedaż akcesorii do motobenitto pisze:bo w jednoosobej nieobowiazuja przepisy BHP - info od ksiegowej
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów
- Edek
- pisarz
- Imię: Edyta
- Kontakt:
Z tego co ja kojarzę to nie chodzi o to że nie obowiązują BHP tylko, że jeśli masz pracownika musisz go wyposażyć w odzież ochronna ( w tym przypadku motocyklową). Jeśli jesteś właścicielem lub współwłaścicielem te przepisy nie obwiązują.Gregory pisze:benitto napisał/a:
bo w jednoosobej nieobowiazuja przepisy BHP - info od ksiegowej
A mi kazali podbić projekt przez uprawionego BHP i pPOŻ - sprzedaż akcesorii do moto
Ale nalewno sprytne księgowe mogą jakoś to obejść przynajmniej w części.
- brii
- pisarz
- Imię: Maciej
- województwo: śląskie
Wg. interpretacji z Warszawskiej Izby Skarbowej można odliczać VAT od motocykli i paliwa do motocykli nawet wstecz dokonując korekty VAT - sygnatura interpretacji: IPPP2/443-86/10-2/MM
Katarzynki to takie pierniczki
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
dopiero założyłem firmę więc dopiero rozpocznę zmagania z tym tematem 
znalazłem taki link
http://podatki.gazetaprawna.pl/orzeczen ... cykli.html
może komuś się przyda
Pozdr

znalazłem taki link
http://podatki.gazetaprawna.pl/orzeczen ... cykli.html
może komuś się przyda
Pozdr
let's ride