Przyglądałem się trochę różnym fotkom, żeby wychwycić różnice między rocznikami, niestety trochę to złudne, bo to że napisane, że 2000, nie znaczy że tak jest, a w każdym razie że nic nie wymienione - część permanentnie "nie odpowiada" cechom rocznika

Więc dla uściślenia:
-lusterka w nowych mają cieńsze ramiona, w starszych na tych ramionach była guma?
-tak jak patrzyłem, to wcześniejsze roczniki też miewają srebrne felgi. Te z 2001 mają jakąś szczególną cechę? A może po prostu te, które widziałem, nie były oryginalne? Bo jak rozumiem, przed 2001 powinny być czarne?
-naklejka HECS3 jest z obu boków, taka mała , w okolicy poniżej siodła pod kierowcą, nad śrubą dokręcającą plastik, i powinna zawsze być? Tak jak na zdjęciach 2 i 4 tutaj:
http://otomoto.pl/honda-vfr-vfr-800-vfr ... 87420.html
Bo na wielu fotach motocykli podobnież z roczników późniejszych nie widzę tego napisu.
-cieniowanie napisu VFR - chodzi o to, że w 2001 na całej długości napisu litery są jednolite, w starszych litera z przodu motocykla była bledsza, i stopniowo napis ciemniał? (jeśli tak, to też chyba nie widziałem nigdzie nie cieniowanego

)
-w którym miejscu jest umieszczona sonda lambda i katalizator? Da się je jakoś zobaczyć bez rozbierania i rozpoznać różnice w kształcie kolektorów?
Dopytuję się, bo być może będę oglądał 2001, ale trochę niepewny (lusterka na pewno wcześniejsze, naklejki chyba cieniowane, a właściciel nie był mi w stanie powiedzieć, czy jest sonda lambda, choć twierdził, że HISS jest -ale to akurat łatwo sprawdzić, bo ma napis nad stacyjką, z tego co widziałem).