Ilość oryginalnych kluczyków
- brii
- pisarz
- Imię: Maciej
- województwo: śląskie
Ilość oryginalnych kluczyków
Takie pytanie - ile powinno być oryginalnie kluczyków do VTECa? Dwa + jakaś matka?
Katarzynki to takie pierniczki
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
- MC_Hammer
- ostry klepacz
- województwo: mazowieckie
Tutaj masz wszystkobrii pisze:Da radę jakoś bez wielkich kosztów przeprogramować immobilaizer na inny kod i dorobić nowe kluczyki?

viewtopic.php?t=7894&highlight=immo
- Panasonix82
- pisarz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
- brii
- pisarz
A tego:MC_Hammer pisze:Pochwal się - którego nabyłeś ???
viewtopic.php?p=132483#132483

Co do linków nt. immobi - niestety nie pomogły

Opiszę dokładnie o co mi chodzi - mianowicie nabyłem moto z jednym kluczykiem. Gościu który sprzedawał wychodzi na to, że jest uczciwy ale nie wiem czy może jednak nie ma drugiego kluczyka - "strzeżonego i itd...". Dlatego chodzi mi o zmianę kodu w samej centralce HISS tak by drugi "zagubiony" kluczyk nie mógł odpalić moto. Oczywiście liczę się z tym, że oprócz tego będę musiał przeprogramować mój kluczyk i przy okazji dorobię następny. Wiecie może czy się da tak przeprogramować centralkę i gdzie ewentualnie to zrobią?
- wszymon
- bywalec
- Imię: Szymon
- Kontakt:
kiedyś kupowałem nowego kompa do bladego i znam temat, i odpowiedź brzmi nie da rady, do normalnego kompa można przypisać 5 kluczyków (mówię na bazie bladego ale przypuszczam że tu jest tak samo) i nie można zmienić kodu na dwóch nowych kluczykach i podać innego bo to jest zależne od kompa, albo możesz kupić używanego kompa z kompletem kluczyków (albo przynajmniej jednym) bo bez kluczyka to zaprogramowanie nowych kosztuje 800 zł i to nie w serwisie bo tam ci bez kluczyka nie dorobią nowego) albo nowy komp i nowe kluczyki więc daj sobie spokój lepiej sobie załóż dobry alarm.
podsumowując
- mając kluczyk można łatwo dorobić drugi w serwisie - ok 200 zł za jeden (zależy od serwisu) z zastrzeżeniem że nikt tam nie dokodował kluczyków i było mniej niż pięć
- nie mając kluczyka można kupić kluczyki surowe 120 zł/szt wyjąć kompa i dać odpowiednim ludziom 800 zł i masz sprawny komplet ale stary kluczyk gdzieś zagubiony też zadziała
- nie ma możliwości do zaprogramowanego już kompa doprogramować kluczyki z innym immo bez wybebeszenia kompa i wstawienia nowych scalaczków a o kosztach i całej komplikacjach takiej roboty nie wspomne, ja o takim przypadku nie słyszałem ale polak potrafi
podsumowując
- mając kluczyk można łatwo dorobić drugi w serwisie - ok 200 zł za jeden (zależy od serwisu) z zastrzeżeniem że nikt tam nie dokodował kluczyków i było mniej niż pięć
- nie mając kluczyka można kupić kluczyki surowe 120 zł/szt wyjąć kompa i dać odpowiednim ludziom 800 zł i masz sprawny komplet ale stary kluczyk gdzieś zagubiony też zadziała
- nie ma możliwości do zaprogramowanego już kompa doprogramować kluczyki z innym immo bez wybebeszenia kompa i wstawienia nowych scalaczków a o kosztach i całej komplikacjach takiej roboty nie wspomne, ja o takim przypadku nie słyszałem ale polak potrafi
był VFR 800A 2008 r.
nareszcie coś mocniejszego
nareszcie coś mocniejszego
- brii
- pisarz
OK, czyli w takim razie będę kombinował własny, dodatkowy "immobilaizer" 
Z resztą nietypowe rozwiązania są najskuteczniejsze jeśli ewentualny amator cudzej własności nie przyjedzie lawetą...

Z resztą nietypowe rozwiązania są najskuteczniejsze jeśli ewentualny amator cudzej własności nie przyjedzie lawetą...