Airoh Mathisse RS SPORT lub sv 55s

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
darecki-30
pisarz
pisarz
Imię: dariusz
województwo: podkarpackie

Airoh Mathisse RS SPORT lub sv 55s

Post autor: darecki-30 » ndz 26 lip 2009, 11:16

czesc zastanawiam sie nad zakupem kasku i wybrałem te modele , jezdzi ktos w takim .Dodam ze poszukuje szczekowca z blenda w cenie do 800 zl i musze zakupic w ciagu paru najblizszych dni. Moze ktos ma jakis pomysł bo ja juz mam metlik w głowie od opini testow.Ogładałem te dwa modele i podobaja mi sie ale nie wiem jak bedzie podczas codziennej eksploatacji.

Fred
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: .

Post autor: Fred » ndz 26 lip 2009, 11:36

Ja Ci powiem tyle że przymierzałem oby dwa kaski i wydają mi się bardzo plastikowe. Ogólnie jakieś lewe wykończenia. Odwidziały mi się przez to Airoh'y

Za 900zł możesz też kupić Shark Openline

Awatar użytkownika
Figaro2
zadomowiony
zadomowiony
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Figaro2 » ndz 26 lip 2009, 12:53

Kask Airoh Mathisse RS czarny - śmiagam w takim drugi sezon i zdecydowanie POLECAM.
Kask jak to szczękowiec jest trochę głośniejszy niz integralny i nadaje się do prędkości 190/200 km/h oczywiście chwilowo bo jest głośno.
Natomiast w codziennej turystycznej jeżdzie jest super. Zapięcie jest bardzo szybkie (funkcjonalne) blenda jest idealna!!!

Mógłby mieć lepszą wentrylację, ale w sumie w czasie jazdy jest git a w korkach podnosi się szczenkę, która otwiera się łatwo przy użyciu jednego guzika na środku.
Kask jest wygodny, blenda jest idealna, zapięcie również, posiada możliwość wyjęcia wyściółki celem wyprania.
Polecam ten kask !!!

arek
teksciarz
teksciarz
Imię: Arek

Post autor: arek » ndz 26 lip 2009, 13:42

Lepiej jak już dołóż trochę kasy i kup sobie Nolana N103 - znacznie lepszy jakościowo od tych co wymieniałeś. Co prawda nie jest to szczyt luksusu i technologii (znacznie lepszy lepszy jest Shoei Multitec, ale to kasa rzędu 1800 zł). ale odpowiada jakości w stosunku do kasy. Jak kupisz to Larssonie po rabacie to wychodzi ok 800 zł (bez rabatu ok. 1000)

Awatar użytkownika
nierob
klepacz
klepacz
Imię: nierob
województwo: dolnośląskie

Post autor: nierob » ndz 26 lip 2009, 13:51

od kilku lat mam SV 55. głośny. z biegiem czasu coraz bardziej. Podobno wersja S jest poprawiona pod tym wzgledem. aerodynamika moze być. wentylacja mizerna. blena sie przydaje. srodek mozna prać. Mimo paru zalet, od ponad roku śmigam w nim tylko na skuterku (yamaha 180) a na moto w integralu. mimo, że jestem okularnik.
ideałem jesli chodzi o szczekowca byłby shoei multitec, ale to inna bajka.

darecki-30
pisarz
pisarz

Post autor: darecki-30 » ndz 26 lip 2009, 14:56

sprawdziłem w L. chodza po1200 z kawałkiem troche za duzo .ale podzwonie jeszcze jutro moze cos wyrwe, a jak jest z rozmiarowką u nolana bo Airoh to prawdziwa loteria a na naszym pieknym podkarpaciu nie ma gdzie przymierzyc a moze ktos wie cos na temat N-102

darecki-30
pisarz
pisarz

Post autor: darecki-30 » pn 27 lip 2009, 15:05

posłuchałem i zamowilem nolana za 900 zeta w motoatv mieli najlepsza cene w srode bedzie u mnie przekonałem sie dzis na sto jak zobaczyłem u kolegi nolana ktory ma ze 12 lat i był uzywany na qadzie crosie i bog wie na czym

ODPOWIEDZ