Dobry serwis - szukam

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
wszymon
bywalec
bywalec
Imię: Szymon
Kontakt:

Dobry serwis - szukam

Post autor: wszymon » śr 03 cze 2009, 07:30

witam
mam rocznego Vitka z przebiegiem 250 km i coś nierówno pracuje jakby mu pół roku stania zaszkodziło i wtrysk któryś nie zarówno chodzi. Wogóle słabo ciągnie, mechanik kazał mi zrobic konkretną trasę przed przegladem na 1000 km ale przy tej pogodzie ciężko gdzieś wyjechać.
Szukam dobrego serwisu jak najbliżej Poznania, oprócz tych dwóch co są w Poznaniu bo Budzyński to tragedia a z Motorexu odeszło teraz dwóch kumatych mechaników i też kicha.
Może ktoś sie o Wrocławiu wypowie, albo jakiś dobry warsztat prywatny

Przydałby sie dział poświęcony warsztatom i serwisom
pozdrawiam
Szymon
był VFR 800A 2008 r.
nareszcie coś mocniejszego

Awatar użytkownika
Radarro
klepacz
klepacz
Imię: Radek
województwo: śląskie

Post autor: Radarro » śr 03 cze 2009, 08:38

cześć,

To na gwarancji ten Witek już nie jest?
Po drugie, przydałoby się go rzeczywiscie przegonić po trasie, po A2 na przykład czy co tam w Posen macie :)
Po trzecie - styki zaśniedziałe? elektryka? Sprawdź przewody masy, od aku i generalnie styki te gdzie masz dostęp.
Po czwarte - jak polecisz w w traskę jak bedziesz moał pogodę - zalej do baku polecany tu STP do czyszczenia wtrysków - może w syfie w paliwie będzie wina?
Po piąte - FI wywala błędy? jakie? Kompa zresetuj jak ma błędy w pamięci jakieś.

Po kolejne i tak na szybko ostatnie - we Wro do rocznego Witka - ja nie wiem, chyba tylko ASO Hąda...
Sprawdzone warsztaty mamy, ale raczej do starszych sprzętów, nie wiem czy sam bym rocznego sprzeta chciał dawac do nieznanego mechanika...
Mógłbyś spróbować Brados na Gajowickiej we Wrocławiu jeżeli nie chcesz ASO.
Mamy dobrego machera we Wro, ale on w starszych sprzętach grzebie i nie wiem czy by sie podjął.

Pzdr,
Radek
V4 + R6 Brotherhood :-D
TS 350 -> 800Fi -> VTR SP1 -> RSV Tuono '03 -> VFR 400

Awatar użytkownika
Tomkoz
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Tomkoz » śr 03 cze 2009, 09:04

Brakuje mi tu ewidentnie dobrego przegonienia moto.
Myślę, że sugestie Radarro w zupełności wystarczą (tylko udaj sie do ASO - bo masz przecież gwarancje !!)
A więc najpierw traska, a później ewentualnie ASO.

Awatar użytkownika
wszymon
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: wszymon » śr 03 cze 2009, 09:18

Radarro pisze:cześć,

To na gwarancji ten Witek już nie jest?

kupiony poza siecia dealerską z niemiec nie ma gwarancji HP (tylko gwarancja sprzedawcy i nie mam ochoty w pierdołach do warszawy jeździć) ale serwisować zamierzam (i musze żeby gwarancja sprzedawcy była ważna w ASO) tylko dobrego serwisu brak, moje doświadczenia z ASO z Poznania sa nieciekawe i kupa siana utopiona dlatego pytam jak z ASO we Wrocku lub gdzie indziej

Po drugie, przydałoby się go rzeczywiscie przegonić po trasie, po A2 na przykład czy co tam w Posen macie :)

jak tylko pogoda będzie

Po trzecie - styki zaśniedziałe? elektryka? Sprawdź przewody masy, od aku i generalnie styki te gdzie masz dostęp.

to w porządku, jeżdże juz 20 lat więc z mechaniką jestem obyty :smile:

Po czwarte - jak polecisz w w traskę jak bedziesz moał pogodę - zalej do baku polecany tu STP do czyszczenia wtrysków - może w syfie w paliwie będzie wina?

tu sie dziwię, w ASO kiedyś mnie porządnie zdygali że zalałem to do fajera i że preparaty do czyszczenia wtrysków samochodowych nie leje sie do wtryskowych moto, chyba że to coś specjalnego do moto

Po piąte - FI wywala błędy? jakie? Kompa zresetuj jak ma błędy w pamięci jakieś.

nic nie ma
Po kolejne i tak na szybko ostatnie - we Wro do rocznego Witka - ja nie wiem, chyba tylko ASO Hąda...
Sprawdzone warsztaty mamy, ale raczej do starszych sprzętów, nie wiem czy sam bym rocznego sprzeta chciał dawac do nieznanego mechanika...
Mógłbyś spróbować Brados na Gajowickiej we Wrocławiu jeżeli nie chcesz ASO.
Mamy dobrego machera we Wro, ale on w starszych sprzętach grzebie i nie wiem czy by sie podjął.

Pzdr,
Radek
i to tyle musze koniecznie przyrównać do innego jak powinien chodzić
był VFR 800A 2008 r.
nareszcie coś mocniejszego

Awatar użytkownika
wszymon
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: wszymon » czw 04 cze 2009, 10:05