spawanie wingracka givi
- Shoov
- klepacz
- Kontakt:
spawanie wingracka givi
Ma ktoś z was doświadczenia w ww temacie? albo zna kogoś kto spawał takie ustrojstwo? nie wiem do końca jaki to materiał jakies aluminium na pewno... zastanawiam sie czy po spawaniu wytrzyma wstrzasy przy założonym kuferq i nie pęknie ponownie, obiło mi się o uszy że ktoś to spawał i mu pękło po spawaniu więc się zasnatanawiam... 

-
- klepacz
- Kontakt:
- Klarkson
- pisarz
- Kontakt:
Re: spawanie wingracka givi
Jesli sie nie myle to jest znal, czyli stop aluminium z cynkiem.shoovfr750 pisze:nie wiem do końca jaki to materiał jakies aluminium na pewno...
moze byc problem, bo znal jest dosc kruchy i z tego co wiem nie spawa sie go tylko nadlewa w formie.shoovfr750 pisze: zastanawiam sie czy po spawaniu wytrzyma wstrzasy przy założonym kuferq i nie pęknie ponownie,
Kiedys bawiłem sie z mocowaniem do lusterka i koszty byly na tyle spore, ze odpusciłem.
Klarkson
-
- bywalec
- Kontakt:
Pospawać sie da na pewno! Wiem bo to mój zawód niestety który wykonuje od 8 lat! dobry fachman siądzie na TIG-a i bez problemu. problem bedzie w tym że jak już to pospawa to w tym miejscu będzie gróbsze a jeśli to zeszlifujesz do normalnych rozmiarów to pęknie na pewno. I na pewno ceniom sobie takie uslugi. Gdybyś mieszkal bliżej na pewno byśmy sie dogadali
ale szukaj kogoś na miejscu to jest do zrobienia na pewno!

- Shoov
- klepacz
- Kontakt:

[ Dodano: 2006-12-06, 20:54 ]
btw. ile to może kosztować ?
- Shoov
- klepacz
- Kontakt:
stłukło sie biedactwo
http://members.chello.pl/s.panek/index.htm
http://members.chello.pl/s.panek/index.htm
-
- klepacz
- Kontakt:
- Shoov
- klepacz
- Kontakt:
progres.. jest 
Całe przednie zawieszenie nowe poza goleniami, czekam jeszcze na sprężyny z larssona bo wysłali mi złe (błąd w katalogu) i na ośke od Yaaro.
Dzisiaj mają przyjść dzwignie zmiany biegów i hamulca, prawa połówka kierownicy.
Generalnie żeby padaka ożyła potrzebujue ośke, naprostować przednia felge, naspawać rant w tylnej (zajeb... o jakiś kamień chyba i sie naderwał) i mam nadzieje że uda mi się ją jesczze przegonić troche po okolicy w ten albo przyszły weekend.
Na tip top jeszcze spawanie plastików, stelaża, lusterka nowe, malowanie i bedzie "igła"
Troche żałuje że jej nie sprzedałem i nie kupiłem innej sztuki (mam nadzieje że tego nie słucha
) bo planowany koszt naprawy to prawie 5000zł
choć teraz przynajmniej jestem pewien wszystkiego w co włożyłem łapska. Jak porównuje stan przy zakupie ze stane obecnym.. szkoda gadać, w każdym razie nigdy więcej nie kupie motocykla w polsce, tu jest jak w jakimś pieprzonym bangladeszu albo gorzej..

Całe przednie zawieszenie nowe poza goleniami, czekam jeszcze na sprężyny z larssona bo wysłali mi złe (błąd w katalogu) i na ośke od Yaaro.
Dzisiaj mają przyjść dzwignie zmiany biegów i hamulca, prawa połówka kierownicy.
Generalnie żeby padaka ożyła potrzebujue ośke, naprostować przednia felge, naspawać rant w tylnej (zajeb... o jakiś kamień chyba i sie naderwał) i mam nadzieje że uda mi się ją jesczze przegonić troche po okolicy w ten albo przyszły weekend.

Na tip top jeszcze spawanie plastików, stelaża, lusterka nowe, malowanie i bedzie "igła"

Troche żałuje że jej nie sprzedałem i nie kupiłem innej sztuki (mam nadzieje że tego nie słucha

-
- klepacz
- Kontakt:
-
- bywalec
- Kontakt:
Nie wiem ile to może kosztować bo nie robie tego prywatnie tylko pracuje w firmie gdzie dyeponują bardzo dobrym sprzętem. Jak nie znajdziesz nikogo na miejscu to daj znać może jeszcze w grudniu a jak nie to w styczniu będę jechal do Zakopca moge go wziąć pospawać a potem jakoś Ci sie go podrzuci. Gdybym mial to zrobić musze to zrobić legalnie bo to troche za duże nie przeniose przez brame
ale nawet gdyby to koszt dla pracownika po malym oszustwie mógl by wynieść ok 8-10 PLN tylko gorzej z terminem bo jest dużo roboty i z czasem kiepsko.