Pytanie o tłumiki REMUS

Awatar użytkownika
Dejw
teksciarz
teksciarz
Imię: Dawid
województwo: śląskie

Pytanie o tłumiki REMUS

Post autor: Dejw » ndz 04 lis 2007, 20:23

Witam
Sprawa jest taka , kupiłem na alledrogo.pl takie tłumiki kliknij tu z dwóch powodów - było tanio i są nowe. Teraz dopiero zastanawiam się czy dam rade jeden jakoś przypasować (bo katalizatora przecież nie mam) i w zwiazku z tematem "synchronizacja wtrysku !" na forum czy nie bede musiał czegoś ustawiać przy wtryskach bo przecież przy wymianie tłumika w gaźnikowcu to trzeba składy mieszanki ustawić...

A tak jeszcze jedno koledzy - w rc46 na mijania i drogowych świeci zawsze lewy i prawy reflektor? nie jest to tak jak i w gsxr`ach i firebladach że na mijania swieci tylko jedna lampa a dwie na drogowych ?

Pozdrawiam

:edit: Jeszcze jedno pytanie - tłumiki które pokazałem mają jakiś dziwny sterownik - co to może być ??

Awatar użytkownika
benito
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Jarek
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: benito » ndz 04 lis 2007, 21:45

rzecz 1-sza...
kupiles 2 sztuki i bedziesz musial sie chlopie troche napracowac, zeby oba zmontowac...
Jest u nas na forum jednak kilka niezlych mozgow, ktorze z pewnoscia Ci cos doradza.

jedyne co ja moge Ci powiedziec, to ze nie musisz sie martwic lampa...ma 2 zarowki 2 wloknowe, wiec mijania i drogowe masz po 2 stronach i obie zawsze swieca...

pozdro
Honda VFR800 - RC46 - `98
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » ndz 04 lis 2007, 22:01

a co do zmiany tłumika to podobno wystarczy reset kommputera...odłączenie klem......ponowne podlaczenie po czasie jakimś bodajże 15 min ? włączasz moto do "zagotowania" by wlaczyl sie wiatrak ... bez pałowania na bieg jałowy i niech chodzi...celem ustawienia mu mieszanki...tak mi to tłumaczono....ale czy zabłysnąłem ? :lol to nie wiem :lol

lampy świecą obie zawsze...

[ Dodano: 2007-11-04, 22:03 ]
co do tłumików nie wiem jaką mają długość itp ale widziałem na google gdzieś kolo miał pod siedzeniem tzn nad kołem obydwa :shock:
Ostatnio zmieniony pn 05 lis 2007, 00:01 przez KolczyK, łącznie zmieniany 1 raz.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
Dejw
teksciarz
teksciarz

Post autor: Dejw » ndz 04 lis 2007, 23:59

Może mały szczegół - bede montował tylko jeden bo jest prościej ;) Drugi był w zestawie wiec go mogę sprzedać a i tak było tanio dlatego kupiłem dwa. Za tą cenę nowego ani jednego bym nie kupił , na alledrogo tylko jakieś używki przepalone i stare w cenie 400-600zł.

Dzięki za lampe - o to mi chodziło.
Pozdro

p.s. Tylko do czego mógł być ten sterownik przy tych tłumikach ?

Awatar użytkownika
musieli
pisarz
pisarz
Imię: Dariusz

Re: Pytanie o tłumiki REMUS

Post autor: musieli » pn 05 lis 2007, 09:00

Dejw pisze:Witam
Sprawa jest taka , kupiłem na alledrogo.pl takie tłumiki
Tja, powiedz - z ciekawości - ile dałeś za ten zestawik?

Jeśli masz już je u siebie to napewno zwróciłeś uwagę, jak jest skierowana rurka końcowa. To są wydechy owalne przeznaczone do któregoś dukata z wydechami pod kanapą. Więc jak zamontujesz jeden na boku to będzie to trochę śmiesznie wyglądało :mrgreen: Zastanawiam się, czy są to wydechy homologowane czy otwarte. Jeśli są homologowane i wyliczone (w komplecie) do np 749ki to jeden może okazać się zbyt mały dla 800ki.

Pomijam kwestię, że i tak będziesz musiał dorabiać rurę łączącą kolektor z tłumikiem, a to dodatkowy koszt.
Ekskluzywne akcesoria motocyklowe marki RIZOMA

Awatar użytkownika
Dejw
teksciarz
teksciarz

Post autor: Dejw » pn 05 lis 2007, 09:13

No właśnie tyle ile jest na aukcji - ja jestem jej zwycięzcą . Ale mnie teraz dobiłeś bo faktycznie dwa tłumiki są za trudne do zamontowania a jeden to bedzie za mały do tej pojemności :( O tym nie pomyślałem , ewentualnie sprzedam je na wiosne :(
Ale do czego jest ten sterownik ?

Awatar użytkownika
musieli
pisarz
pisarz

Post autor: musieli » pn 05 lis 2007, 09:33

No nie wiem, patrzyłem jeszcze raz na te zdjęcia i wydaje mi się, że jednak końcówki są OK. A nie do końca jeszcze się obudziłem - wszystko wskazuje na to, że są to tłumiki do Ducati 900SS (tak jak i ten moduł - za duży jak na regler, może to jest zapłonówka).

Reasumując - jeśli są to tłumiki przelotowe to możesz jeden założyć (po przerobieniu przelotki) do siebie, chociaż osobiście uważam, że lepiej byłoby poszukać na nie kupca.

Awatar użytkownika
Groszek
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Groszek » pn 05 lis 2007, 12:47

Ty, może ja bym wziął od Ciebie te wydechy? ;) jakie one mają wymiary?

Awatar użytkownika
Dejw
teksciarz
teksciarz

Post autor: Dejw » pn 05 lis 2007, 13:39

W piątek posłałem przelew - myślę że dziś mi je gość wyśle... najpierw sam je obejrze i sie zastanowie - potem pogadamy ;)

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: LUCYna/fer
województwo: łódzkie

Post autor: Lucek » pn 05 lis 2007, 14:18

ja mam kumpla u siebie co ma ducata
moge spytac jak bedziesz chcial sprzedac lub moze do VTRy wezme za dobra kase;]
Nie ma boga, jest Mmmmotór!

Awatar użytkownika
Struś
pisarz
pisarz
Imię: Sławek
województwo: pomorskie

Post autor: Struś » pn 05 lis 2007, 20:17

Dejw pisze:... Ale do czego jest ten sterownik ?
Może :lol jakiś flamer kit i będziesz marchewy puszczał z dwururki jak przygazujesz na światłach :biggrin
Życie to nie czas kiedy oddychasz tylko te chwile, kiedy zapiera Ci dech w piersiach...

Awatar użytkownika
Dejw
teksciarz
teksciarz

Post autor: Dejw » sob 17 lis 2007, 10:07

Jakby kto chciał to te dwa remusy będą do sprzedania bo kupiłem sobie jednak taki :
http://www.allegro.pl/item266035765_hon ... nowy_.html
jest dokładnie pod mój model więc bez kombinowania ;)

[ Dodano: 2007-11-21, 21:13 ]
musieli pisze:No nie wiem, patrzyłem jeszcze raz na te zdjęcia i wydaje mi się, że jednak końcówki są OK. A nie do końca jeszcze się obudziłem - wszystko wskazuje na to, że są to tłumiki do Ducati 900SS (tak jak i ten moduł - za duży jak na regler, może to jest zapłonówka).

Reasumując - jeśli są to tłumiki przelotowe to możesz jeden założyć (po przerobieniu przelotki) do siebie, chociaż osobiście uważam, że lepiej byłoby poszukać na nie kupca.
Wreszcie dziś do mnie dotarły te tłumoki i okazuje sie że nie są owalne tylko całkiem okrągłe , nie są to też raczej przelotówki bo nie widze przez nie ani kszty światła a maja też jakiś napis na puszce że mają 80dB bodajże. Do tego ta kostka wygląda tak :
www.dejw2006.republika.pl/files/duc1.jpg
www.dejw2006.republika.pl/files/duc2.jpg
i dalej nie wiem do czego służy- niech ktoś powie ;)
Tłumiki są w rewelacyjnym stanie choć nowe nie są , tyle że widać ze były jeżdżone ale nagaru jeszcze nie nabrały. Gość mi je przysłał z londynu za 28zł za przesyłkę :)

Ale kto chciał je kupić ? :)

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » sob 24 lis 2007, 19:50

http://www.remus.at/php/index.php?cmd=c ... =76822#top

strona z wydechami remus, w innym temacie mówilismy o remusie viper do vfry ktory jest przeznaczony do 600 ..... kurde nie ma na liscie vfr... i pytanie czy hmm brac czy nie ... ten od 600 ...
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
Robin
pisarz
pisarz

Post autor: Robin » sob 24 lis 2007, 20:16

Co do lamp to tak od nowości sa 2 mijania i 2 drogowe ale jest jedno ale
aczkolwiek jak dałem do srwisu moto i odberałem to zrobili ze swieciła jedna pan serwisant tłumaczył "ze tak jest orginalnie" a ja ze nie orgninalnie było wczesniejj i ze ma to zmienic i musial sie chłopaczyna kolejne pół dnia męczyć
Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....

Awatar użytkownika
musieli
pisarz
pisarz

Post autor: musieli » pt 30 lis 2007, 13:03

KolczyK pisze:w innym temacie mówilismy o remusie viper do vfry ktory jest przeznaczony do 600 ..... kurde nie ma na liscie vfr... i pytanie czy hmm brac czy nie ... ten od 600 ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ