Przelotowy SCORPION-proszę o radę.
- bialy-murzyn
- klepacz
VFRze brakuje dobrego dźwięku, więc pociąłem - znaczy dziure dł 8 cm i szer 1 cm zrobiłem w okolicach gdzie tłumik łączy się z kolektorem - na tej rurze która jest przedłużeniem tłumika. Ubytku mocy za wielkiego chyba nie ma. Drze się jednak i strzela z niego pokaźnie. Po 30 min. jestem głuchy, ale dałem teraz blaszkę która troche zasłania i jest OK. Najlepszy dźwiek to jest bez tłumika - taki bym zostawił. Tylko zastanawiam sie bo chyba więcej mi pali - pewnie zawory : > Może kupie wydech Remusa, bo też sie chyba troche "dźe" i chyba jest mniej szkodliwy.
- V-four
- zadomowiony
- Kontakt:
rommi pisze:igor, poszukaj na allegro,
ja kupiłem gumowe (wielorazowego użytku) bo te w aptece to chyba takie z gąbki co nie za bardzo się dają umyć bo się rozlatują
o ja mam takie
http://www.allegro.pl/item406399907_sto ... isper.html
żeby nie było OT to super brzmi VFR'a na Leo Vince
Potwierdzam sam mam przelot leo Vince Titanium w swojej, pieknie gada. Ma całą gamę dzwięku od basowego dudnienia po głosny ryk zarzynanej bestii

Pozdrawiam
- suniok
- pisarz
- Imię: Jarosław
- Kontakt:
Zanim zabierzecie się za samodzielne przeróbki tłumików:
http://www.youtube.com/watch?v=2Zr83W2Q ... re=related
:):)
http://www.youtube.com/watch?v=2Zr83W2Q ... re=related

Pozdrawiam Jarek
- bialy-murzyn
- klepacz
Niewiele mu brakło aby zrobić dobry dźwięk - nie żartuję.
Motor musi się drżeć, dla kierowcy bezpieczeństwa - nie żart : >
Gość źle się do tego wziął jak 9/10 fachowców. Ruszanie tłumika gdzie potwietrze krąży po różnych otworach nie ma sensu. Nacięcia robi się na rurze, czyli tam gdzie strumien jest jednostajny a dźwięk niezaburzony. To chyba logiczne : >
Motor musi się drżeć, dla kierowcy bezpieczeństwa - nie żart : >
Gość źle się do tego wziął jak 9/10 fachowców. Ruszanie tłumika gdzie potwietrze krąży po różnych otworach nie ma sensu. Nacięcia robi się na rurze, czyli tam gdzie strumien jest jednostajny a dźwięk niezaburzony. To chyba logiczne : >
- V-four
- zadomowiony
- Kontakt:
Do tlumika przelotowego trzeba regulować skład mieszanki inaczej grozi to wypaleniem gniazd zaworów. Wiercenie w tlumikach zalatuje mi wsią bo chcecie uzyskać dzwiek kosztem silnika. Nie musze wspominac ze na wierconym tlumiku moc zamiast wzrosnąć spada. Jesli stać Cię na motocykl to niech Cie bedzie stac na utrzymanie go i na akcesoria do niego. Nikt nie mowil ze bedzie tanio a jak Cie nie stac to jezdzij na cichych.
P.S. ten post nie mial na celu obrazenia kogokolwiek to tylko skromna sugestia autora
P.S. ten post nie mial na celu obrazenia kogokolwiek to tylko skromna sugestia autora
- bialy-murzyn
- klepacz
komu by sie chciało w silniku grzebać w celu odpowiedniego ustawienia pod zmodyfikowany wydech - zwłaszcza że nie wiadomo gdzie ten silnik jest : >
i tak wogóle to oryginalny wydech jest bardziej cichy od komarków 50 pojemności, a tak to nie może być : >
750 ma sie dżeć, a Vka ma to że na wolnych obrotach wydaje słaby dźwięk, więc przy policji kulturalnie się zwalnia czy w mieści e też, a jak sie mu przykreci to sie musi dżeć, nie ma innej możliwości : >
i tak wogóle to oryginalny wydech jest bardziej cichy od komarków 50 pojemności, a tak to nie może być : >
750 ma sie dżeć, a Vka ma to że na wolnych obrotach wydaje słaby dźwięk, więc przy policji kulturalnie się zwalnia czy w mieści e też, a jak sie mu przykreci to sie musi dżeć, nie ma innej możliwości : >