Opinie o wydechu Dominator do VFR - warto?
- abgarman
- teksciarz 
- Imię: Łukasz
Założyłem dzisiaj Dominatora: REWELA! Nie spodziewałem się czegoś takiego przy wydechu za 250 zeta 
Testowałem z dB killerem i bez niego. Ze zdjętym jest taki natłok basów w kasku, że chyba będzie trzeba w korkach dousznych jeździć, czyli raczej się to na tor nadaje. Z założonym dB killerem jest akurat: jest dużo głośniej, niż z seryjnym, ale tonacja jest tak zmieniona, że bas (ten głęboki z progu słyszalności) jest stłumiony i nie przeszkadza w jeździe. Krótko mówiąc: symfonia V4 w pełnej krasie. Ludziska i tak odwracają głowy na chodnikach, a kierowcy z respektem (myśląc zapewne, że nadciąga szaleniec) zjeżdżają z drogi i robią miejsce w korku.
Reasumując: jestem zachwycony i każdemu polecam ten wydech; zażyczcie sobie jednak do niego dB killera 

Jedyny mankament, to czas oczekiwania (ponad 10 dni, ale z drugiej strony był po drodze długi weekend).

Testowałem z dB killerem i bez niego. Ze zdjętym jest taki natłok basów w kasku, że chyba będzie trzeba w korkach dousznych jeździć, czyli raczej się to na tor nadaje. Z założonym dB killerem jest akurat: jest dużo głośniej, niż z seryjnym, ale tonacja jest tak zmieniona, że bas (ten głęboki z progu słyszalności) jest stłumiony i nie przeszkadza w jeździe. Krótko mówiąc: symfonia V4 w pełnej krasie. Ludziska i tak odwracają głowy na chodnikach, a kierowcy z respektem (myśląc zapewne, że nadciąga szaleniec) zjeżdżają z drogi i robią miejsce w korku.
Reasumując: jestem zachwycony i każdemu polecam ten wydech; zażyczcie sobie jednak do niego dB killera

Jedyny mankament, to czas oczekiwania (ponad 10 dni, ale z drugiej strony był po drodze długi weekend).
Meet the VFighteR
---------------------------------------
Wcześniej: Honda Deauville 650
Teraz: Honda VFR 800 '98
- bialy-murzyn
- klepacz 
- abgarman
- teksciarz 
- Imię: Łukasz
W piątek założyłem oryginalny wydech, a dominatora postanowiłem rozpruć i dodać do środka trochę waty, coby bardziej basowy dźwięk uzyskać.
Ku mojemu zdziwieniu, moto zaczęło lepiej się zbierać na oryginale (w dolnym zakresie), natomiast chyba gorzej ciągnie (wolniej sie wkręca) w górnym zakresie. Ale te różnice są w zasadzie tak małe, że przesiądę się chyba z powrotem na dominatora po stosownych przeróbkach W korku odruchowo robię lekkie przegazówki z przyzwyczajenia i jakoś mi ludzie nie zjeżdżają puszkami - muszę sie na długich przemieszczać
 W korku odruchowo robię lekkie przegazówki z przyzwyczajenia i jakoś mi ludzie nie zjeżdżają puszkami - muszę sie na długich przemieszczać 

Ku mojemu zdziwieniu, moto zaczęło lepiej się zbierać na oryginale (w dolnym zakresie), natomiast chyba gorzej ciągnie (wolniej sie wkręca) w górnym zakresie. Ale te różnice są w zasadzie tak małe, że przesiądę się chyba z powrotem na dominatora po stosownych przeróbkach
 W korku odruchowo robię lekkie przegazówki z przyzwyczajenia i jakoś mi ludzie nie zjeżdżają puszkami - muszę sie na długich przemieszczać
Meet the VFighteR
- Maciej
- teksciarz 
- Kontakt:
Odświeżam temat
A czy który z kolegów miał w rękach triowala ?? jak to jest wykonane czy wszystkie typy są identycznie w środku poza puchą na zewnątrz oczywiście. Na hamowni ktoś był z tego typu sprzętem ?,coś może powiedzieć ?. Interesuje mnie konkretna opinia osób które nie ekscytują się po prostu nowym wydechem Kolejna sprawa triowal montowany pod siedzeniem , jak z grzaniem , plastyki i lakier po dupie nie dostają ??
 Kolejna sprawa triowal montowany pod siedzeniem , jak z grzaniem , plastyki i lakier po dupie nie dostają ??

A czy który z kolegów miał w rękach triowala ?? jak to jest wykonane czy wszystkie typy są identycznie w środku poza puchą na zewnątrz oczywiście. Na hamowni ktoś był z tego typu sprzętem ?,coś może powiedzieć ?. Interesuje mnie konkretna opinia osób które nie ekscytują się po prostu nowym wydechem
 Kolejna sprawa triowal montowany pod siedzeniem , jak z grzaniem , plastyki i lakier po dupie nie dostają ??
 Kolejna sprawa triowal montowany pod siedzeniem , jak z grzaniem , plastyki i lakier po dupie nie dostają ??-  -+-== VFR 800-FIX '99 BLACK ==-+-  -
- -+-== K&N / INOX IXIL / GIVI MONORACK / KAPPA K48N / WHITE LED LIGHTS ==-+- -
						- -+-== K&N / INOX IXIL / GIVI MONORACK / KAPPA K48N / WHITE LED LIGHTS ==-+- -
- adrian76
- pisarz 
- Imię: Adrian
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Ja mam ten wydech i jestem bardzo zadowolony. Kupiłem bez bdkillera lecz po tygodniu musiałem się w go zaopatrzyć ponieważ na dłuższą traskę staje się uciążliwy i ludzie się z daleka oglądają  Tak więc szczerze polecam. Rura dolotowa pod siedzenie pasuje idealnie
 Tak więc szczerze polecam. Rura dolotowa pod siedzenie pasuje idealnie

Tak więc szczerze polecam. Rura dolotowa pod siedzenie pasuje idealnie
 Tak więc szczerze polecam. Rura dolotowa pod siedzenie pasuje idealnienie jeździj szybciej, niż potrafisz myśleć/
						- michał RC 46
- pisarz 
- Imię: Michał
- województwo: lubelskie
Dla mnie Dominator odpada z dwóch powodów  , po pierwsze nie jest praktycznie wytłumiony, coś tam jest w środku ale szybko to się wypala, słyszałem że wielu zawozi te tłumiki do Edzia celem naprawy, znane są przypadki grzechotania i brzęczenia, a po drugie nie spawają stopki pod centralkę a to już przeginka. Ze wszystkich rodzimych producentów najlepszy jest Montii, robili mi ostatnio układ na wzór oryginału. Kolanko przyspawane na stałe i uchwyt do seta tak jak fabrycznie, wszystko ładnie i dokładnie wypolerowane, był mały minus z tym stałym uchwytem do seta ale pilnik załatwił sprawę, najlepiej zażyczyć sobie zwykłą opaskę i po kłopocie. Cenowo zamknęło się w 470 zł.
 , po pierwsze nie jest praktycznie wytłumiony, coś tam jest w środku ale szybko to się wypala, słyszałem że wielu zawozi te tłumiki do Edzia celem naprawy, znane są przypadki grzechotania i brzęczenia, a po drugie nie spawają stopki pod centralkę a to już przeginka. Ze wszystkich rodzimych producentów najlepszy jest Montii, robili mi ostatnio układ na wzór oryginału. Kolanko przyspawane na stałe i uchwyt do seta tak jak fabrycznie, wszystko ładnie i dokładnie wypolerowane, był mały minus z tym stałym uchwytem do seta ale pilnik załatwił sprawę, najlepiej zażyczyć sobie zwykłą opaskę i po kłopocie. Cenowo zamknęło się w 470 zł.  

, po pierwsze nie jest praktycznie wytłumiony, coś tam jest w środku ale szybko to się wypala, słyszałem że wielu zawozi te tłumiki do Edzia celem naprawy, znane są przypadki grzechotania i brzęczenia, a po drugie nie spawają stopki pod centralkę a to już przeginka. Ze wszystkich rodzimych producentów najlepszy jest Montii, robili mi ostatnio układ na wzór oryginału. Kolanko przyspawane na stałe i uchwyt do seta tak jak fabrycznie, wszystko ładnie i dokładnie wypolerowane, był mały minus z tym stałym uchwytem do seta ale pilnik załatwił sprawę, najlepiej zażyczyć sobie zwykłą opaskę i po kłopocie. Cenowo zamknęło się w 470 zł.
- Arnold
- ostry klepacz 
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
michał RC 46, też mi się podobają Montiiki. Mają lepiej wypolerowane te tłumiki albo używają jaśniejszej blachy niż w Dominatorze. Powiedz mi czy dorabiali Ci dolot na zamówienie czy mieli jakieś gotowce? Ja mam niecny plan zamontować dwa Montii do mojego fistaszka. Ale musiałbym przerobić kolektory i do tego centralkę. Na razie brak $$ ale może się uda. Słyszałem niedawno Montii w nowszym SV 650. Ładnie mruczy.

- Buła
- klepacz 
- Imię: Marcin
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
Ja także wolałbym Montii,nie miałem Dominatora w ręku ale Montii tak,fajnie wykonany i wygląda na solidny,ten Domiantor to taki nijaki jest.

Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej 
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006
- puzon
- klepacz 
- Imię: Piotr
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Re:
Jak będzie sprzedawał to ja nie jestem zainteresowanydiablique pisze: po roku Łysolka się tak wydmuchał, że on sam nie wytrzymuje tego hałasu
 , już mam najfajniejszy wydech na świecie.
, już mam najfajniejszy wydech na świecie.Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości

wiec wciaz czekam na jakis filmik
 wiec wciaz czekam na jakis filmik