Skąd wziać oryginalną przednią zębatkę do RC46 ?
-
- bywalec
Skąd wziać oryginalną przednią zębatkę do RC46 ?
Jestem w trakcie wymiany napędu i w związku z tym krótkie pytanie - gdzie można zakupić oryginalną zębatkę przednią do RC46. Czy zastosowanie tego typu zębatki znacząco wpływa na wydłużenie trwałości całego napędu czy jest to bez znaczenia?
-
- bywalec
Ok, to że serwis to wiem
Właściwie to mam już od paru dni wymieniony napęd z kompletem zębatek sunstara którego polecacie i nie wiem czy skręcać wszystko do kupy czy szukać takiej jak fabrycznie była założona, pytam o taką zębatkę (może być zamiennik) w której element z ząbkami jest sprzęgnięty z wieloklinem za pomocą gumy. Sunstar takich zdaje się nie nie robi?
Właściwie to mam już od paru dni wymieniony napęd z kompletem zębatek sunstara którego polecacie i nie wiem czy skręcać wszystko do kupy czy szukać takiej jak fabrycznie była założona, pytam o taką zębatkę (może być zamiennik) w której element z ząbkami jest sprzęgnięty z wieloklinem za pomocą gumy. Sunstar takich zdaje się nie nie robi?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
nie przejmój się tym. też miałem Hondowską i miałem dziwne odczucia zakładając zamienne. Lata bez problemu.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
-
- bywalec
Patrząc na nią miałem wrażenie, że w miejscu oznaczonym na zdjęciu między wieloklinem a zębatką jest gumowe sprzężenie, ale jeżeli ta guma jest tylko na bocznych powierzchniach zębatki w celu wyciszenia napędu to rzeczywiście nie ma co kombinować, można spać spokojnie 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.