Wyciek ze SCOTTOILERa
- pawel_316
- teksciarz
Wyciek ze SCOTTOILERa
To i ja sie podepnę do tematu bo mam problem zupełnie odwrotny: mi ciągle leci ze scottoiler'a czy moto jeżdzi czy stoi czy zgaszone czy zapalone.... pod fotelem obok niego znalazłem jakiś wężyk 20cm z "fajką", który lezał luzem.. może mam coś nie podpięte ? gdzie powinienem sie wpiąć w podciśnienie w RC36II ? tyle wg waszych wypowiedzi jak bym nie miał podpiętego podciśnienie to olej nie powinien wogóle lecieć ? są tam jakieś zawory ? uszczelki ? macie jakiś plan jak za to sie zabrać i co sprawdzić?
Pozdr.
Pozdr.
... Bezpieczeństwo ma Pierwszeństwo ...
- ppamula
- stary wyjadacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
Re: Wyciek ze SCOTTOILERa
Paweł, niestety to oznacza że zawór podciśnieniowy w zbiorniczku jest nieszczelny.
Zobacz jeszcze czy w wężyku pomiędzy zbiorniczkiem a podajnikiem nie pojawiają sie pęcherzyki powietrza podczas długiego postoju. Najlepiej w ciepły dzień. Jeżeli by się pojawiały a w zbiorniczku byłby jeszcze olej to masz nieszczelnie założoną rurkę na końcówkę zbirniczka. Uciąć, delikatnie rozgrzać zapalniczką i nałożyć na nowo.
Jeżeli tych pęcheżyków nie ma to niestety główny element olejarki jest do wymiany
Zobacz jeszcze czy w wężyku pomiędzy zbiorniczkiem a podajnikiem nie pojawiają sie pęcherzyki powietrza podczas długiego postoju. Najlepiej w ciepły dzień. Jeżeli by się pojawiały a w zbiorniczku byłby jeszcze olej to masz nieszczelnie założoną rurkę na końcówkę zbirniczka. Uciąć, delikatnie rozgrzać zapalniczką i nałożyć na nowo.
Jeżeli tych pęcheżyków nie ma to niestety główny element olejarki jest do wymiany

- pawel_316
- teksciarz
na 99% to nie wężyk, bo jak by tak było to olej na postoju spłynał by tylko z niego a w zbiorniczku został... a mi poprostu spiernicza wszystko ze zbiorniczka... więc może to być niestety ten zawór...
da sie to dokupić ? orientujesz sie jak to wychodzi cenowo ? czy musze kupować cały nowy zbiorniczek ?

da sie to dokupić ? orientujesz sie jak to wychodzi cenowo ? czy musze kupować cały nowy zbiorniczek ?
- ppamula
- stary wyjadacz
Zbiorniczek z zaworkiem jest niestety nierozbieralny. Mnie się przynajmnije nie udało znaleźć sposobu na jego otwarcie. Niestaty ten podciśnieniowy zaworek to jest patent SCOTTOILERA. Raczej nie da się kupić jako częsci zamiennej bo poza tym są w pudełu tylko uchwyty i rurki.
No niestety.
Może jeszcze jakiś używany ale byłbym ostrożny. Może być to samo.
No niestety.
Może jeszcze jakiś używany ale byłbym ostrożny. Może być to samo.
- klosiewi
- klepacz
- Imię: Grzegorz
Nie prawdappamula pisze:Zbiorniczek z zaworkiem jest niestety nierozbieralny.

- ppamula
- stary wyjadacz
Zamiast sie chwalic to napisz jak to zrobiłeś. Też sie chętnie dowiem.
- pawel_316
- teksciarz
dokładnie, jak mam popsuty to w sumie nie mam nic do stracenia
moge i ja swojego spróbować rozłożyć.

- klosiewi
- klepacz
Piotrze bez przesadyzmów...ppamula pisze:Zamiast sie chwalic
A teraz się pochwalę rysunkiem instruującym, ale pawel_316 proponuje Ci przed rozebraniem zobaczyć czy Ci zaworek działa patrz załącznik test funkcjonalności.
Mam nadzieję iż pomogłem.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- klosiewi
- klepacz
Ze względu na to iż nie posiadam takowego a rozbierałem go dla kolegi to dokładnie nie pamiętam jak się dobrać do reszty, musiał bym go mieć w ręku aby go rozebrać. 

- pawel_316
- teksciarz
Dzięki za łopatologiczną instrukcje
w czwartek będę miał chwilkę to się do tego dobiorę, bo nowy zbiorniczek kosztuje 180 zł 

- Ketchup
- klepacz
- województwo: lubuskie
aż dziw, że się nikt nie wypowiedziałpawel_316 pisze: pod fotelem obok niego znalazłem jakiś wężyk 20cm z "fajką", który lezał luzem.. może mam coś nie podpięte ? gdzie powinienem sie wpiąć w podciśnienie w RC36II ?
Pozdr.
ten wężyk z fajką podłącza się po "króciec ssący" do synchronizacji gaźników - z reguły pod pierwszy cylinder, ale też śmiało można pod trzeci
pozdro
Jak do baku to tylko nitroglicerynometanol
- pawel_316
- teksciarz
no i tak, zawór działa na włączonym silniku, wygląda na to że wszystko jest podłączone ok, a mimo to ciągle cieknie, poprawiłem przewód na dole zbiorniczka ( odciąłem stary kawałek i naciągnałem raz jeszcze) nic to nie dało... jak by albo uszczelka przy zaworze nie trzymała mimo działajacego zawóru.... nic innego nie przychodzi mi do głowy...
- klosiewi
- klepacz
przyjedź dziś na rozdroże może coś wymyślimy wspólnie 

- pawel_316
- teksciarz
gdzie dokładnie i o której ? bo ja nie w temacieklosiewi pisze:przyjedź dziś na rozdroże może coś wymyślimy wspólnie

- klosiewi
- klepacz
http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s ... =UTF8&z=15
Jeśli dobrze pamiętam skrzyżowanie Alei Ujazdowskiej z Agrykola bar "Rozdroże" godzina 19:00
Jeśli dobrze pamiętam skrzyżowanie Alei Ujazdowskiej z Agrykola bar "Rozdroże" godzina 19:00