wymiana napędu w Vtec bez rozkuwania
- MarcinD
- pisarz
- Imię: Marcin
- województwo: wielkopolskie
Re: wymiana napędu w Vtec bez rozkuwania
Musisz sam zakuć albo poprosić sprzedawce jesli ma taką możliwość
hornet 600 PC36 > vfr800 vtec > vfr1200f 

- KidRackBrawura
- pisarz
- Imię: Tomasz
- województwo: wielkopolskie
Ja zakuwałem w miejscowym warsztacie za pare zł. Zapytaj u Gregorego czy zakuje Ci w cenie, jeśli jeszcze nie kupiłeś łańcucha.
It`s that old running wide problem again.
If in doubt, flat out.
If in doubt, flat out.
-
- Imię: Maciej
- województwo: kujawsko-pomorskie
Ok dzięki, poproszę o zakucie. A jak jest z tą szpilką wahacza? Ten imbus jest jakiś w miarę standardowy i można go dostać za nieduże pieniądze?
- Koobsky
- pisarz
- Imię: Kuba
- województwo: poza granicą Polski
Sorry ale nie kumam tego... Co ludzie mają z tym zakuwaniem łańcucha? W życiu by mi się nie chciało odkręcać wahacza tylko po to, żeby założyć łańcuch bez zakuwania. Jaki to ma cel? Żeby jeszcze ten łańcuch był jakoś fabrycznie zakuty ale nawet to nie.
Dlaczego nikt nie sprzedaje zakutych łańcuchów...? Bo to idiotyczne, żeby rozpinać wahacz tylko po to by założyć łańcuch kiedy można go w prosty sposób zakuć. Tym bardziej, że zakuwarka nie kosztuje majątku a cała operacja zajmuje mniej niż 5 minut...
Dlaczego nikt nie sprzedaje zakutych łańcuchów...? Bo to idiotyczne, żeby rozpinać wahacz tylko po to by założyć łańcuch kiedy można go w prosty sposób zakuć. Tym bardziej, że zakuwarka nie kosztuje majątku a cała operacja zajmuje mniej niż 5 minut...
http://www.goriders.net
Zapraszam do polajkowania mojego fanpage'a na facebook'u.
https://www.facebook.com/www.goriders.net
Moja VFR'a...
VFR 800 V-Tec
Zapraszam do polajkowania mojego fanpage'a na facebook'u.

https://www.facebook.com/www.goriders.net
Moja VFR'a...
VFR 800 V-Tec
- Navikoma
- zadomowiony
- Imię: Grzesiek
- województwo: pomorskie
Dlaczego nie chcesz zakuć na motocyklu? Warto na siłę kombinować? Stary łańcuch idzie prosto na złom, tniesz i wywalasz. Nowy zakładasz i zakuwasz. Pewnie nie masz zakuwarki więc polecam pożyczyć lub kupić. Bo rozumiem, że chcesz bardzo uniknąć usługi mechanika. Ewentualnie są łańcuchy na zapinkę, i chociaż mi nigdy nie sprawił problemu to różnie się mówi o spinkach i nie namawiam raczej nikogo na nie.
Nie spotkałem się z zamkniętymi łańcuchami w sklepach. Zdarza mi się też zakuwać bez zakuwarki: młotek, tępy punktak, kowadło i ktoś do pomocy. Do tego nieco cierpliwości i wyczucia
Nie spotkałem się z zamkniętymi łańcuchami w sklepach. Zdarza mi się też zakuwać bez zakuwarki: młotek, tępy punktak, kowadło i ktoś do pomocy. Do tego nieco cierpliwości i wyczucia

- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Przy starszych motkach jest wtedy okazja do weryfikacji uszczelniaczy, łożyska tudzież ich przesmarowania - dlatego z raz na kilkanaście sezonów trzeba się dobrać do wahaczaKoobsky pisze:Sorry ale nie kumam tego... Co ludzie mają z tym zakuwaniem łańcucha? W życiu by mi się nie chciało odkręcać wahacza tylko po to, żeby założyć łańcuch bez zakuwania. Jaki to ma cel? Żeby jeszcze ten łańcuch był jakoś fabrycznie zakuty ale nawet to nie.

Pozdro
kiki
-
- pisarz
- Imię: Jerry
- województwo: zachodniopomorskie
Tak,trzeba wysunąć szpilę. Niestety niepamietam rozmiaru.
Tak, trzeba zakuć łańcuch wcześniej. Zrobią Ci to w każdym warsztacie motocyklowym, a cena nie powinna przekroczyć 10 zeta. A być może nawet sprzedawca zrobi to gratis.
Tak, trzeba zakuć łańcuch wcześniej. Zrobią Ci to w każdym warsztacie motocyklowym, a cena nie powinna przekroczyć 10 zeta. A być może nawet sprzedawca zrobi to gratis.
- mictom
- klepacz
- Imię: Tomek
- województwo: podkarpackie
Łańcuchy nie są zakute fabrycznie, ale np. kupując u Grzesia, może taki nowy zakuć i wysłać. Natomiast handlarze z alledrogo wysyłają jak kupili.