sprzęgło do odratowania?
- Sebter
- pisarz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Re: sprzęgło do odratowania?
Z tego co pamiętam to jedna ma być inna i ona chyba wchodzi jako pierwsza, ale ręki nie dam uciąć, rok temu to było to nie za bardzo pamiętam ... Jakiś kolega na pewno mnie poprawi w razie czego ;D
- bintom
- zadomowiony
- Imię: Tom
- województwo: wielkopolskie
Kurcze, ja mam wszystkie równe i nie wyglądało to przy rozkrecaniu tak jakby było wcześniej grzebane. Pomoże ktoś kto nie dawno wymieniał tarcze?
- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
Wąska tarcza wchodzi jako pierwsza - bliżej silnika, razem z metalowym pierścieniem sprężynującym.
W serwisówce masz wszystko na schemacie.
Sama wymiana sprężyn może pomóc na chwilę, jak sprzęgło się ślizgało to tarcze są już spalone i nie mają takich właściwości ciernych jak przed przegrzaniem.
W serwisówce masz wszystko na schemacie.
Sama wymiana sprężyn może pomóc na chwilę, jak sprzęgło się ślizgało to tarcze są już spalone i nie mają takich właściwości ciernych jak przed przegrzaniem.
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
- ZioLek-82-
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
W modelu z 98r. występuje wąska tarcza i metalowy pierścień (tak jak pisze Fakir). Zobacz czy wszystkie tarcze wyjąłeś ze swego sprzęta.
Mam model 01r. i tu nie ma metalowego pierścienia i wszystkie tarcze są identico.
Mam model 01r. i tu nie ma metalowego pierścienia i wszystkie tarcze są identico.
nie wiemy co nas może jeszcze spotkać, nie wiemy kiedy może nas coś dopaść ..
Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /
Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /
- bintom
- zadomowiony
- Imię: Tom
Tak, tak. Już wszystko ok. Złożone i działa idealnie. Wymienimy też olej i regulator z VFR 1200. Moto gotowe do sezonu. Teraz tylko czekać na pogodę