Ślizka zprzęgło, proszę o pomoc !
- mafiozo
- bywalec
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Ślizka zprzęgło, proszę o pomoc !
Witam serdecznie zainteresowanych udzielenia mi informacji.
Od ostatnich około 200 km. zaczęło mi ślizgać sprzęgło i biegi twardo wchodzą
Podejrzewam, że mam tarcze sprzęgłowe do wymiany, ale fachowcem nie jestem
Na allegro znalazłem kilka producentów tarcz sprzęgłowych takich jak
NHC i EBC czy ktoś już miał styczność z tymi tarczami ? Pozdrawiam !
Od ostatnich około 200 km. zaczęło mi ślizgać sprzęgło i biegi twardo wchodzą
Podejrzewam, że mam tarcze sprzęgłowe do wymiany, ale fachowcem nie jestem
Na allegro znalazłem kilka producentów tarcz sprzęgłowych takich jak
NHC i EBC czy ktoś już miał styczność z tymi tarczami ? Pozdrawiam !
-
- teksciarz
Testowałes EBC albo NHC ? Pewnie nie a sie wypowiadasz. EBC zakładałem do GPZ500S a NHC mam w mojej vfr-ce. Wszystko w najlepszym porządku. Nie widze potrzeby wydawać niepotrzebnie pieniędzy tylko po to zebym wiedział że mam wsadzone TRW albo Lukas. Według mnie śmiało zakładaj NHC albo EBC. Do NHC mam dobre dojście, mogę ci je załatwic po pieniadzach. Jak cos to pisz pw.Fred pisze:Ja czytałem i kilka osób radziło tarcze TRW / Lucas. Z daleka od EBC i NHC
Prawdziwy motocyklista brudnych rąk się nie boi...
- mafiozo
- bywalec
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Sprzęgło ślizga inaczej mówiąc obroty rosną a prędkość się nie zmienia lub zmienia w nieznacznym stopniuYaco pisze:A jakie dokładnie masz objawy? Typowe ślizgające się sprzęgło to wzrost obrotów przy braku przyspieszenia na najwyższych biegach. To, że słabo wchodzą biegi świadczy raczej o problemach z wysprzęgleniem.
-
- teksciarz
Mam dojście do wielu firm tarcz sprzęgłowych. Mów co chcesz, nie testowałes tylko opierasz sie na opini innych i ostro wszechwiedzący jesteś. Przetestuj, sprawdź i później mów coś wiecej.Fred pisze:No jak możesz załatwić to pewnie są najlepsze NHC
Przeczytałem kilka opinii i to mi wystarcza.
Tylko muchy bawią się gównem
Prawdziwy motocyklista brudnych rąk się nie boi...
- Yaco
- klepacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
Nie ma innej rady - musisz zajrzeć pod pokrywę.mafiozo pisze:Sprzęgło ślizga inaczej mówiąc obroty rosną a prędkość się nie zmienia lub zmienia w nieznacznym stopniuYaco pisze:A jakie dokładnie masz objawy? Typowe ślizgające się sprzęgło to wzrost obrotów przy braku przyspieszenia na najwyższych biegach. To, że słabo wchodzą biegi świadczy raczej o problemach z wysprzęgleniem.
Ja mam EBC i są w porządku. Koniecznie przed złożeniem pamiętaj o umyciu tarcz i przekładek benzyną ekstrakcyjną.
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
- Yaco
- klepacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
To ja dodam, że niekoniecznie trzeba spuszczać olej. Wystarczy wjechać kołami na ok 1,5cm deskę i motocykl postawić na bocznej stopce. Niewprawionym przyda sie jeszcze klucz dynamometryczny podczas przykręcania śrub sprzęgła. Widziałem kilka koszy z urwanymi gniazdami śrub. Ten element jest dość delikatny wbrew pozorom.
mafiozo - suWmiarka, nie sufmiarka Pomiar niekoniecznie zasugeruje Ci wymianę tarcz. Sprawdź przekładki, czy nie są za bardzo odbarwione na skutek przegrzania. Obejrzyj też dokładnie tarcze - mogą być przypalone.
[ Dodano: 2010-05-02, 18:49 ]
mafiozo - suWmiarka, nie sufmiarka Pomiar niekoniecznie zasugeruje Ci wymianę tarcz. Sprawdź przekładki, czy nie są za bardzo odbarwione na skutek przegrzania. Obejrzyj też dokładnie tarcze - mogą być przypalone.
[ Dodano: 2010-05-02, 18:49 ]
Łolaboga ślizgające się sprzęgło i do tego xenony. To już normalny bandytyzm...WiktorVFR pisze:mi sie sprzeglo slizga od roku czasu i nie mam kiedy tego zrobic.
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...