Kanapa RC46
- Daniel
- klepacz
- Imię: Daniel
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Kanapa RC46
Jeżdżę tak sobie RC46 już drugi sezon i dopiero dzis zauważyłem że coś jest nie tak. Mianowicie duzy zaczep z przodu siedzenia nie zahacza się o mocowanie w moto. Przez to po założeniu siedzenie jest około 1 cm. wyżej niż powinno a pomiędzy siedzeniem a zadupkiem jest szczelina. Męczyłem sie z tym z pół godziny aż dałem sobie spokój. Pytanie czy macie jakiś sposób na założenie tego siedzenia? A może też nieświadomie ciągle zakładacie je źle? Zdjęcia pokazują o co chodzi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Try before you die!
- Mundek
- pisarz
- Kontakt:
Zdecydowanie siedzenie lezy nie tak jak powinno. Ale po sladach na owiewce widac, ze wczesniej siedzenie sie z nia stykalo, czyli bylo git. Nie dolozyles czegos pomiedzy nie a blotnik?? Szczerze to sie nigdy nad tym nie zastanawialem, zawsze wsuwam najpierw przod siedzenia w zaczep przed zbiornikiem , a później wciskam tyl. Powyzej akumulatora mam przyklejonego PCIII i absolutnie nie utrudnia on montażu siedzenia. Coś musisz mieć miedzy błotnikiem a siedzeniem, co utrudnia jego montaż, zerknij, może jakis przewód elektryczny etc.... 

Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
hm, no dziwne.....ustawiasz na pozycje....kliki pod zbiornik i klikasz dosłownei siedzeniem i się zamyka....w zamek.....dziwne....
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- .Thor.
- bywalec
Witam
, nie jestem jakimś tam znawcą i niezbyt znam się na motorach, ale.... Twoje siedzenie dziwnie jest wycięte. Poza tym jakby dwie osoby miały zakładać kanapę to producent skusiłby się na śrubki a nie na zaczepy.....
Jeszcze to obszycie, też jakieś dziwne ????
Może kanapa była robiona pod zamówienie ?

Jeszcze to obszycie, też jakieś dziwne ????
Może kanapa była robiona pod zamówienie ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- .Thor.
- bywalec
Daniel spokojnie
jak już pisałem znawcą nie jestem, ale dziwią mnie krzywe krawędzie w miejscu cięcia. Możliwe że kanapę masz w porządku ino moja wiedza jest za mała aby to ocenić. Tak czy siak na pewno powinna zakładać się lekko, a panienki z tipsami nie powinny łamać paznokci przy jej zakładaniu. Jednak w Twoim przypadku to łamały by palce a nie tylko paznokcie
Porównaj jeszcze szerokość "dziury" w siedzeniu z szerokością zaczepu, albo szerokość zaczepu w moto z szerokością plastiku co wchodzi w ten zaczep..... mieszam i sam się gubię ale myślę że problem leży w tym właśnie że coś jest za ciasne (faceci to lubią, a siedzenia nie
)

Porównaj jeszcze szerokość "dziury" w siedzeniu z szerokością zaczepu, albo szerokość zaczepu w moto z szerokością plastiku co wchodzi w ten zaczep..... mieszam i sam się gubię ale myślę że problem leży w tym właśnie że coś jest za ciasne (faceci to lubią, a siedzenia nie