potrzebuję części do 800FI z 2001r.
-
- bywalec
potrzebuję części do 800FI z 2001r.
Muszę uzupełnić braki w świeżo zakupionym motorku - w związku z tym kilka pytań:
- prawe lusterko do rocznika 2001 - czy jest identyczne jak w vitkach (bo na pewno jest inne niż w rocznikach 98-99),
- czy można zakupić samą szybę przedniego światła czy tylko kompletną lampę - ma ktoś może nieuszkodzone jedno lub drugie na zbyciu???,
- potrzebuję jeszcze prawy podnóżek kierowcy i stopkę hamulca.
Jak by ktoś znał dobre źródło używanych części lub miał coś z ww. na zbyciu, byłbym wdzięczny za informacje.
pzdr
- prawe lusterko do rocznika 2001 - czy jest identyczne jak w vitkach (bo na pewno jest inne niż w rocznikach 98-99),
- czy można zakupić samą szybę przedniego światła czy tylko kompletną lampę - ma ktoś może nieuszkodzone jedno lub drugie na zbyciu???,
- potrzebuję jeszcze prawy podnóżek kierowcy i stopkę hamulca.
Jak by ktoś znał dobre źródło używanych części lub miał coś z ww. na zbyciu, byłbym wdzięczny za informacje.
pzdr
- endialdi
- pisarz
- Imię: Robert
- województwo: małopolskie
Re: potrzebuję części do 800FI z 2001r.
no niestety lusterko z vitka jest nieco inne (rozstaw otworów na śruby mocujące jest inny). Ciężko znaleźć takie lusterka. Jeśli posiadasz element z otworami, który był oryginalnie (ze starego lusterka) to zakup lusterko z vitka i przełóż tylko ten element i będzie pasić.Pawelb pisze:...prawe lusterko do rocznika 2001 - czy jest identyczne jak w vitkach (bo na pewno jest inne niż w rocznikach 98-99)
Raczej nikt nie sprzedaje samej szyby ze względu na to, że jest to element scalony z lampą.Pawelb pisze:...czy można zakupić samą szybę przedniego światła czy tylko kompletną lampę...
"Burn rubber not your soul"
-
- bywalec
Ok, to już coś wiem, element mocowania z rozstawem otworów 50mm został przy czaszy, więc jak rozumiem to: http://moto.allegro.pl/item418411504_lu ... nowe_.html
po przekładce mocowania będzie pasować?
Jaki jest rozstaw śrub w vitkach???
Co do szyby z lampy - ona jest założona na obudowę lampy na zatrzaskach + jakimś silikonopodobnym uszczelnieniu, zdemontować bez uszkodzenia raczej trudno - ze względu na to uszczelnienie, ale założyć nową na nowym uszczelnieniu bez problemu więc liczyłem, że można to kupić jako część zamienną:(
po przekładce mocowania będzie pasować?
Jaki jest rozstaw śrub w vitkach???
Co do szyby z lampy - ona jest założona na obudowę lampy na zatrzaskach + jakimś silikonopodobnym uszczelnieniu, zdemontować bez uszkodzenia raczej trudno - ze względu na to uszczelnienie, ale założyć nową na nowym uszczelnieniu bez problemu więc liczyłem, że można to kupić jako część zamienną:(
- Kornik
- ostry klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
Ad1. Vitek ma rozsaw śrub 40 mm w Fi ma 50 mm
Ad2. Samego "szkła" niedostaniesz nigdzie, chyba że zobacze w jakim stanie jest moje i czy uda mi sie bezawaryjnie je wyciągnac bo ja mam tyl lmpy rozwalony (to czarne) na tyle że mogłem żarówke wyciągac
tylko niepamiętam jak tam "szklo" wygladało u mnie ajwyżej jest minimalnie peknięte/wylamane z prawej stroy u góry przy mocowaniu do czarnego plastiku ale to zoabacze , zrobie foty i ci powiem.
Ad2. Samego "szkła" niedostaniesz nigdzie, chyba że zobacze w jakim stanie jest moje i czy uda mi sie bezawaryjnie je wyciągnac bo ja mam tyl lmpy rozwalony (to czarne) na tyle że mogłem żarówke wyciągac

Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid
Toyota CHR Hybrid
- Kornik
- ostry klepacz
Tu masz stopke http://moto.allegro.pl/item403211247_ho ... honda.html ta sama jest w VFR800, CBR1100XX i CBR600F4
Toyota CHR Hybrid
Toyota CHR Hybrid
-
- bywalec
Widziałem tą aukcję ze stopką, ale u mnie ta którą mam wygląda jednak nieco inaczej, ma dłuższy ten wypustek z dołu ze śrubą, i od dołu jeszcze taki profil podwieszony - identyczną widziałem w CB1300.
Do lusterka mam oryginalny zaczep na 50mm, tylko musiał bym mieć pewność, że takie lusterko z viteka jak na ww. aukcji będzie można pożenić z moim mocowaniem?
Do lusterka mam oryginalny zaczep na 50mm, tylko musiał bym mieć pewność, że takie lusterko z viteka jak na ww. aukcji będzie można pożenić z moim mocowaniem?
- Kornik
- ostry klepacz
Pożenic mozna bez wiekszego problemu, Ppamula montowąl sobie z kierunkami lusterka od cbr i bylo git chyba 
Długośc tej szpilki w stopce to kwestia umowna

Długośc tej szpilki w stopce to kwestia umowna

Toyota CHR Hybrid
Toyota CHR Hybrid
- Maciej
- teksciarz
- Kontakt:
prawy podnóżek i stopkę hamulca ?? chyba dźwignię hamulca.
Szczerze ... osób które na to polują jest bardzo dużo na ironię najwięcej wysypów jest na prawej stronie motocykla toteż ludzie oprócz pokryw sprzęgłowych namiętnie szukają dźwigni hamulca nożnego więc czyni to element nie do dostania z rynku wtórnego , więc pozostaje ci tylko nowe a koszt dźwigni hamulca to 450 zł za nową sztukę.
Szczerze ... osób które na to polują jest bardzo dużo na ironię najwięcej wysypów jest na prawej stronie motocykla toteż ludzie oprócz pokryw sprzęgłowych namiętnie szukają dźwigni hamulca nożnego więc czyni to element nie do dostania z rynku wtórnego , więc pozostaje ci tylko nowe a koszt dźwigni hamulca to 450 zł za nową sztukę.
- -+-== VFR 800-FIX '99 BLACK ==-+- -
- -+-== K&N / INOX IXIL / GIVI MONORACK / KAPPA K48N / WHITE LED LIGHTS ==-+- -
- -+-== K&N / INOX IXIL / GIVI MONORACK / KAPPA K48N / WHITE LED LIGHTS ==-+- -
- Arturo
- klepacz
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Trzeba tylko dobrze poszukac na Allegro, obecnie jest np. prawy set za 180 zl, ale jak napiszesz do kolesia to Ci sprzeda stopke i podnoze osobno po 80zl/szt.
Dlatego usiasc i pisac do sprzedajacych, nie szukac aukcji na ktorej jest dzwignia hamulca tylko gdzie ktos ma cala VFR na sprzedaz... ale nie bede tu "OFFTOPIL" bo przeciez chyba kazdy wie jak poruszac sie po Allegro...
Dlatego usiasc i pisac do sprzedajacych, nie szukac aukcji na ktorej jest dzwignia hamulca tylko gdzie ktos ma cala VFR na sprzedaz... ale nie bede tu "OFFTOPIL" bo przeciez chyba kazdy wie jak poruszac sie po Allegro...
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"
- Krajan
- klepacz
- Imię: Paweł
- Kontakt:
słuchaj.. dzwignię hamulca poszukiwałem dosyć długo, jednak przyjrzałem się dokładniej innym z pod bandery Hondy i okazało się że prawie identyczna jest w XX`ie, kupiłem taką, przedłużyłem "cięgno gwintowane" od pompy hamulcowej i jest ELEGANCKO. (sprawdź dokładnie bo nie wiem jak jest w FI). Ale mam czym hamować. 

-
- bywalec
Ok. prawie wszystkie części są do kupienia w rozsądnych cenach.
Nie wiem tylko skąd światło przód? Serwis hondy życzy sobie za to 1200zł!!!!
Na ebaju można kupić nowe za ok. 850zł + przesyłka z Niemiec.
Pytanie czy ktoś kupował części z tej stronki:
http://www.mrcycles.com/fiche_section_detail.asp
Ceny zachęcają - 226$ tj. ok. 590zł to znacznie mniej niż za stare części u polskich handlarzy.
I jeszcze jedno pytanie - czy wersja US świateł do vfr różni się czymś od wersji europejskiej ???
Jeżeli ktoś ma jakieś tanie źródło nowych lub używanych światełek to proszę o info.
Nie wiem tylko skąd światło przód? Serwis hondy życzy sobie za to 1200zł!!!!
Na ebaju można kupić nowe za ok. 850zł + przesyłka z Niemiec.
Pytanie czy ktoś kupował części z tej stronki:
http://www.mrcycles.com/fiche_section_detail.asp
Ceny zachęcają - 226$ tj. ok. 590zł to znacznie mniej niż za stare części u polskich handlarzy.
I jeszcze jedno pytanie - czy wersja US świateł do vfr różni się czymś od wersji europejskiej ???
Jeżeli ktoś ma jakieś tanie źródło nowych lub używanych światełek to proszę o info.
-
- bywalec
W mojej rozbitej rzeczywiście tego nie widać - lustra wyglądają identyczne. Liczyłem na to, że asymetrię oświetlenia w VFR z racji na dwa lustra uzyskuje się tylko poprzez odpowiednią regulację luster (jedno w przód, drugie lekko na pobocze) - to nie jest pojedynczy reflektor który musi mieć asymetryczne lustro aby świecić asymetrycznie tak mi się przynajmniej dotychczas wydawało. Ale skoro tak jest to kaplica?
- Kornik
- ostry klepacz
Co do lamp to niema tu problemu
czy to Europejska czy USA
Diagnosta jak upierdliwy to sie mu daje chyba 30 pLN i ma to ustawic a w RC46 jest to mozliwe bo sa 4 pokretła po 2 na każde lustro
jedno pionowa redulacja druga pozioma
Dlatego lampa do VFR RC46 jest uniwersalna i niema różnicy jaki rynek
poprostu sa inaczej ustawione i tyle 

Toyota CHR Hybrid
Toyota CHR Hybrid