ZADUPEK - części

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

ZADUPEK - części

Post autor: KolczyK » pn 07 sty 2008, 03:29

http://picasaweb.google.com/przemyslaw. ... 6135417970

zdjąjem zadupek przekręciłem go żeby wypatrzeć czy coś nie wypadnie i nagle wypadły te 2 cześci !!!! ratunku kurna co to jest ?? nie wyrażna fota ale coś powie. I znowu zostanie po rozbiórce coś mi na zegarek :eek

[ Dodano: 2008-01-07, 03:37 ]
http://picasaweb.google.com/przemyslaw. ... 2229077202
i tu coby nie zakładać tematu nastepnego

dlaczego na jednej przepustnicy ? a raczej wokół pastiku przepustnicy zrobił sietaki osad ? ni to wilgoć ni to kurde tłuste, normlanie to starłem szmatą
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: LUCYna/fer
województwo: łódzkie

Post autor: Lucek » pn 07 sty 2008, 08:36

wydaje mi sie ze to zaslepki w miejsce gdzie wklada sie nakladke.
gdy jej nie ma to w te dziury (mniej wiejceop po sr odku kanapy) wkladasz to i przez nie przechodza sruby do subframe

co do drugiego zdj to wiele razy juz cos takiego widzialem i chyba nie masz sie czym marwic. wytrzyj i jazda
Ostatnio zmieniony pn 07 sty 2008, 08:37 przez Lucek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma boga, jest Mmmmotór!

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » pn 07 sty 2008, 08:37

KolczyK, szanuj te rzeczy z pierwszego linka, bo to są unikalne i nieosiągalne zaślepki do otworów przez które mocuje się zadupek. Jednocześnie stanowią dystanse tylnych owiewek pozwalające uniknąć szkodliwych naprężeń na plastikach i w konsekwencji przykrych pęknięć.

Awatar użytkownika
knight
pisarz
pisarz
Imię: Jakub

Post autor: knight » pn 07 sty 2008, 13:01

Tak jak Sowa napisał.

Następne pytanie:
dlaczego na jednej przepustnicy ? a raczej wokół pastiku przepustnicy zrobił sietaki osad ? ni to wilgoć ni to kurde tłuste, normlanie to starłem szmatą
Ten osad to po prostu olej silnikowy który znalazł sie tam z odmy.
Przyjrzyj się obudowie filtra powietrza są tam nawet specjalne odpływy dla tego oleju gdyby zdarzyły się znaczne ilości.

Jak wyciągałem filtr powietrza wyglądało to u mnie dokładnie tak samo. Wyczyścić i jeździć.[/b]

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » pn 07 sty 2008, 13:31

odma to taka rurka ze skrzyni z wałem korbowym odprowadzająca spaliny przedostające sie pod tłok miedzy pierścieniami oraz opary oleju by nie tworzyło sie nadcisnienie w komorze korbowodowej. Ponieważ te opary nie można wyprowadzić tak ot w powietrze (ekologia) to są one ponownie spalane z mieszanką benzyna powietrze. Jak często gumujesz albo masz za wysoki poziom oleju to tworzy sie więcej takich oparów oleju silnikowego i osadza się on pod filtrem. T

To normalne

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » pn 07 sty 2008, 16:32

dziękuje panowie, jak widać nie ma zadania, pytania na które byście nie zareagowali, szacuneczek, i to jest właśnie to VFR - OC 8) :motolove

pierwsze postanowienie.....strzykawka i wyciągne trochę oleju ze skrzyni.....bo faktycznie mam ponad górną kreskę....druga sprawa plastiki schowane w puszce ze śrubkami także SOWA dzięki za uczulenie i bede pamietal, schowane są dobrze.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

ODPOWIEDZ