Świeżak ma problem!
-
- Kontakt:
Świeżak ma problem!
Witajcie. Mam problem z ściagnieciem kanapy w mojej vfr-ce nie wiem jak to zrobić. Nie ukrywam ze jestem w sprawach motoru kompletnym świezakiem ta honda jest moim pierwszym motorem. Z góry dzięki za pomoc
-
- zadomowiony
- województwo: zachodniopomorskie
Napisz jaki masz model VFR, chociaż przypuszczam, że we wszystkich jest podobnie.
Wkładasz kluczyk do zamka pod kanapą z lewej strony, przekręcasz i za zamkiem jest przycisk, który trzeba wcisnąc - przy wciśniętym zdejmujesz kanapę.
Poza tym ściągnij sobie manuala do VFR - tam nawet są takie proste rzeczy jak ściągnięcie kanapy i owiewek.
Wkładasz kluczyk do zamka pod kanapą z lewej strony, przekręcasz i za zamkiem jest przycisk, który trzeba wcisnąc - przy wciśniętym zdejmujesz kanapę.
Poza tym ściągnij sobie manuala do VFR - tam nawet są takie proste rzeczy jak ściągnięcie kanapy i owiewek.
-
- zadomowiony
Model RC 36 II to roczniki 94-97. Ściągnij z głównej strony forum manuala - dział: Dokumentacje motocykli, może uda Ci się rozkminic - z tego co pamiętam jest tam rysunek tego zamka od kanapy i linki, którą się naciąga za pomocą tego przycisku za zamkiem. Przypuszczalnie bez przekręcenia zamka kluczykiem nie da się u Ciebie wcisnąc tego przycisku. Wciska się ten przycisk u Ciebie?
-
- zadomowiony
Ha, też mam dziś nockę w pracy.
W sprawie zamka odezwij się do ołnersa RAFAEL 46 ze Szczecina, ma na części całą RC 36 II. Ja od niego kupiłem pompę paliwa do swojej i jestem zadowolony.
Spróbuj jakoś pociągnąc za tą linkę i jak będzie już naciągnięta, to zdejmij kanapę. I tak się musisz tam dostac, bo co z tego, że założysz ten zamek, jeśli linka jest urwana? Linka wchodzi do tego przycisku, tam gdzie powinien byc zamek? Jak wciskasz przycisk, to linka się naciąga?
[ Dodano: 2010-05-27, 20:37 ]
P.S. Nie zdejmiesz tylnej owiewki bez ściągnięcia kanapy...
W sprawie zamka odezwij się do ołnersa RAFAEL 46 ze Szczecina, ma na części całą RC 36 II. Ja od niego kupiłem pompę paliwa do swojej i jestem zadowolony.
Spróbuj jakoś pociągnąc za tą linkę i jak będzie już naciągnięta, to zdejmij kanapę. I tak się musisz tam dostac, bo co z tego, że założysz ten zamek, jeśli linka jest urwana? Linka wchodzi do tego przycisku, tam gdzie powinien byc zamek? Jak wciskasz przycisk, to linka się naciąga?
[ Dodano: 2010-05-27, 20:37 ]
P.S. Nie zdejmiesz tylnej owiewki bez ściągnięcia kanapy...