butcho pisze:ale co myslicie wizualnie po tych fotkach z allegro?
Wizualnie to ja myślę że są
[shadow=black]czarne[/shadow].
Butcho nie ocenia się opon wizualnie, ważny jest rok produkcji i stopień zdarcia. Guma po jakimś czasie traci swoje najważniejsze właściwości, nie powinno sie jeździć na starszych niż 5 lat, nawet jeżeli leżakowały sobie w spokoju. A wogóle co do leżakowanych opon, też muszą być przechowywane w odpowiednich warunkach.
Co do używanych opon, to że ktoś wysłał inne niz w ogłoszeniu, to zupełnie inna sprawa.
Inną sprawa jest, że ja kupuje używki, tak jak
ppamula i nie narzekam. Na obecnych Diablo Corsach III przejechałem jakieś 5 tysi, a wcześniejszy własciciel też naśmigał ze 4, i ja jeszcze pewnie walne z 5-6. A trzymają zajebiście, jak chcesz się przekonać to obejrzyj zdjęcia z Lublina.
Opona używana może byc bardzo dobrym zakupem, ale tylko jezeli zakup ten będzie poczyniony z głową.
Konkretnie, co do Twojego przypadku, te z allegro wyglądaj OK, poproś tylko kolesia o 2 rzeczy:
- niech Ci podeśle fotę boku opony, z kodem produkcji, a my Ci już tu powiemy czy są stare czy nie

- poproś o zakup przez allegro, niektórzy obiecują przesyłke gratis ale zeby nie kupować przez allegro, bo wtedy muszą płacić prowizję. Jeżeli ten typ tak ma, to to olej i kup przez allegro, zabezpieczysz się wtedy przed otrzymaniem kota w worku.