jakie ciśnienia
- 
				Wiktor_OST
- Imię: Wiktor
jakie ciśnienia
Szanowni koledzy i koleżanki wiem że pewnie bedzie to pytanie tendencyjne ale mam pytanko dotyczace ciśnienia w oponach w vfr rc 36 97r mianowicie po zmianie opon na dunlop d 208 czyli oponki od sporta moj wulkanizator zalecil mi ok 2.1 2.2 atmosfery przód oraz tyl czyli niezgodnie z serwisówką która mowi o 2.5 przód i 2.9 tyl co wy na to??czy ma racje ze te opony maja miec mniej???

- rinas
- klepacz 
- Imię: Paweł
Re: jakie ciśnienia
Czyli pewnie mu się z autem popieprzyłoWiktor_OST pisze: wulkanizator zalecil mi ok 2.1 2.2 atmosfery przód oraz tyl
 Takie ciśnienie jest absolutnie niewskazane, chyba że po torze chcesz pośmigać, dla zwiększenia przyczepności. Ale coś za coś, oponka dużo wcześniej się skończy.
 Takie ciśnienie jest absolutnie niewskazane, chyba że po torze chcesz pośmigać, dla zwiększenia przyczepności. Ale coś za coś, oponka dużo wcześniej się skończy.A ja na to jak na lato - tego się trzymaj.Wiktor_OST pisze: niezgodnie z serwisówką która mowi o 2.5 przód i 2.9 tyl co wy na to??
Poza tym, był już temat o ciśnieniu:
viewtopic.php?t=492&highlight=ci%B6nienie