Manometr
-
- klepacz
- Imię: Roman
- województwo: wielkopolskie
Manometr
Mam zamiar w końcu zaopatrzyć się w manometr.Czy wystarczy taki za dwadzieścia kilka zeciszy elektronik z alledrogo czy może zainwestowac w coś droższego?Jeśli możecie coś polecić to proszę o linka.
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: kujawsko-pomorskie
Re: Manometr
wystarczy taki. Lekki, mały w kieszeń się zmieści i ciśnienie sprawdzi.kiciol pisze:Mam zamiar w końcu zaopatrzyć się w manometr.Czy wystarczy taki za dwadzieścia kilka zeciszy elektronik z alledrogo czy może zainwestowac w coś droższego?Jeśli możecie coś polecić to proszę o linka.
Ostatnio zmieniony sob 13 lis 2010, 16:26 przez Kolega_PL, łącznie zmieniany 1 raz.
Adam
-
- klepacz
- Imię: Roman
- województwo: wielkopolskie
Powiedzmy coś takiego
http://moto.allegro.pl/cisnieniomierz-d ... 31681.html
czy może lepiej zamiast elektronika taki
http://moto.allegro.pl/cisnieniomierz-d ... 75151.html
http://moto.allegro.pl/cisnieniomierz-d ... 31681.html
czy może lepiej zamiast elektronika taki
http://moto.allegro.pl/cisnieniomierz-d ... 75151.html
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Z moich skromnych doświadczeń wynika, że na stacjach paliw manometry przy kompresorach pokazuja wszystko, tylko nie właściwe ciśnienie.
Wystarczy kilka razy upuścić końcówkę wyposażoną w manometr, żeby stracił dokładność pomiaru. Bardzo często zdarza się, że pomiar ciśnienia jest zaniżony /czyli pompujemu więcej/.
Osobiście posiadam miernik ciśnienia wraz z miarką głębokości bierznika. Żona kupiła to kiedyś w Lidlu za psie pieniądze. Na szczęście ciśnienie pokazuje dokłanie /sprawdzałem z innym legalizowanym manometrem/ i mogę na nim polegać.
Wystarczy kilka razy upuścić końcówkę wyposażoną w manometr, żeby stracił dokładność pomiaru. Bardzo często zdarza się, że pomiar ciśnienia jest zaniżony /czyli pompujemu więcej/.
Osobiście posiadam miernik ciśnienia wraz z miarką głębokości bierznika. Żona kupiła to kiedyś w Lidlu za psie pieniądze. Na szczęście ciśnienie pokazuje dokłanie /sprawdzałem z innym legalizowanym manometrem/ i mogę na nim polegać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
być może tak pokazuje, ja natomiast zawsze pompuję na 'bliskiej', i zazwyczaj mam niedosyt w laciach (zazwyczaj raz na miesiąc dmucham), za to po dopompowaniu moto lepiej się prowadzi na winklach, czyli wcześniej było za mało
uważam, że nie potrzebny mi jest sam zegar, bo płucami różnicy na garażu sobie nie dodmucham, a za to systematycznie sprawdzam i dmucham na stacjach, więc szkoda by mi było tych 16zł, bo to jednak 5 browarów
pozdro

uważam, że nie potrzebny mi jest sam zegar, bo płucami różnicy na garażu sobie nie dodmucham, a za to systematycznie sprawdzam i dmucham na stacjach, więc szkoda by mi było tych 16zł, bo to jednak 5 browarów

pozdro
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: mazowieckie
Na SKP gdzie robią przeglądy rejestracyjne muszą mieć ciśnieniomierz z legalizacją więc jak kupisz swój miernik to podjedź na taką stację i porównaj wyniki , a podczas zakupu weź pod uwagę , że przy motocyklu jest mało miejsca nad wentylem więc wybierz taki żeby się zmieścił
Po moich testach ufam we wskazania kompresora na Orlenie koło Megasamu na Ursynowie , po remoncie stacji jest nowy elektroniczny
Po moich testach ufam we wskazania kompresora na Orlenie koło Megasamu na Ursynowie , po remoncie stacji jest nowy elektroniczny
Adam