Czyli większa szansa na to, że coś się z gumą w innym miejscu stanie niż z kołkiem.
Wiem co piszę i odpowiem, że to tylko mity a dokładniej to jest tak, że sam kołek a i owszem jest ok lecz przestrzeń pomiędzy nim a oponą jest najsłabszym elementem tego układu.brii pisze:Krąży wiele opinii o tym, że z kołkiem w gumie jest jak ze spawem - jest mocniejszy niż reszta
dokladnie - jest roznica w opanowaniu pojazdu w przypadku rozszczelnienia - na korzysc samochodu;PETER pisze:Tak mi sie wydaje ze SKUTKIEM 100km/h i puszcza kołek w przedniej oponie --samochód ???????????? motocykl???????????????Wojtek86 pisze:czym się różni opona motocyklowa z kołkiem od opony samochodowej z kołkiem?![]()
No i tu się niestety mówię nie. W tamtym sezonie złapałem gume nad morzem ( tylną). Została zaklejona łatką ( nie kołkiem - podobno lepsza ) i pamiętałem o niej przez jakiś czas (niestety krótki). Przypomniała mi się dopiero niedawno jak miałem z ciągnięte gumyscibor pisze:chociaz w tym przypadku swiadomosc, ze masz latana opone w motocyklu moze dzialac jak psychologiczna granica w odkrecaniu manetki![]()
a to juz zalezy w takim razie od cech osobniczych - pamiec, swiadomosc, te rzeczy;)Gregory pisze:No i tu się niestety mówię nie
No to Cie skroiliWojtek86 pisze:Montaż, demontaż koła, łatanie, wywarzanie - 50zł
A po co mu faktura?brii pisze:Wojtek86 - weź koniecznie fakturę - w razie "W" będziesz miał papier (oby nie był nigdy potrzebny).
I tak już po temacie ale nie kumam słowa "mała dziura i spokojnie można przykleić łatkę".Wojtek86 pisze:Dziura była taka mała i w takim miejscu, że spokojnie można przykleić łatkę
Wykonując usługę bierze się za nią odpowiedzialność, w przypadku jeśli odradzali powinni sporządzić oświadczenie i wymagać podpisu, inaczej są w pupieGregory pisze:Jak by co - oby nie - to i tak mogą powiedzieć, że oni mu odradzali i po sprawie
Przecież koła nie wyważa się z dokładnością do 1gMC_Hammer pisze:PS. Łata w oponie diametralnie zmienia jej wyważenie i nikt mi nie powie, że tak nie jest.
Ja nie o jednym gramie piszę.brii pisze:Przecież koła nie wyważa się z dokładnością do 1g
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości